Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Datum

Datum (DAT) biedt oplossingen op het gebied van het beheer van persoonsgegevens. Deze waardevolle gegevens worden hoofdzakelijk door bedrijven beheerd. Datum wil het beheer hiervan terugbrengen naar de consument, die immers de eigenaar van zijn of haar persoonsgegevens is. Met behulp van Datum kan een consument zelf bepalen welke informatie openbaar wordt en meer controle krijgen over de kosten die bij het delen van informatie komen kijken. Bij het delen van gegevens via Datum kunnen consumenten namelijk zelf persoonlijke gegevens verkopen. Deze gegevens zijn voor bedrijven interessant voor marketingstrategieën. Miners bieden opslagruimte op de blockchain en ontvangen in ruil daarvoor DAT tokens.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Datum converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Wat is Datum?

Datum is helemaal gericht op de informatie van persoonsgegevens. Waardevolle data dat nu voornamelijk beheerd wordt door bedrijven. Datum wilt dit weer terugbrengen naar de eigenaren van de data, namelijk de consumenten zelf. Dat houdt in dat met Datum de consument zelf bepaalt welke informatie openbaar wordt. Tevens hebben zij ook meer controle over de kosten voor het delen van informatie. Het is een slim initiatief omdat persoonlijke gegevens steeds meer gebruikt worden door het bedrijfsleven. Met name om marketingstrategieën vorm te geven.

De opkomst van sociale media heeft dit nog meer in beweging gebracht. Als consumenten kunnen we hier niet meer omheen, maar toch ontstaan hier steeds meer bezwaren tegen. Tenslotte gaat het wel om privacy gevoelige data en niet iedereen wilt dat delen met bedrijven en overheden. Aan de ene kant kunnen er ook voordelen aan vast zitten, maar het zou prettig zijn als je daar als consument meer controle over hebt. Bij Datum kunnen consumenten niet alleen bepalen welke data ze delen, maar ontvangen ze zelfs een beloning hiervoor. Bij Datum kunnen zij zelf persoonlijke data verkopen tegen een prijs.

Datum gebruikt de blockchaintechnologie om de data van consumenten op betrouwbare manier te delen. Bedrijven hebben toegang tot deze informatie, maar zonder dat de privacy aangetast wordt. De blockchaintechnologie wordt gebruikt door informatie in block op te slaan, waar miners opslagruimte bieden. De miners ontvangen de DAT token in ruil voor de opslagruimte.

Waar koop ik Datum?

Via de website van Datum word je doorverwezen naar een artikel over het kopen van DAT. In dit artikel staan de volgende exchanges opgesomd waar DAT te kopen is: AEX, Airswap, Coss, CoinW, CEX, EtherDelta, EasyTrade, ForkDelta, Huobi, Idex, Joyso, KuCoin, Lykke en OKEx. Heb je al een account bij een van deze exchanges? Dan komt dat goed uit. Wel moet je ervoor zorgen dat je voldoende Bitcoin of Ethereum in je account hebt, om de DAT te kopen.

Indien je nog niet aangemeld bent bij een exchange, dan is dit artikel en overzicht ook handig voor jou. Hier staat iedere exchange uitgebreid beschreven. Een account aanmaken is bij de meeste exchanges kosteloos, maar je moet wel cryptomunten kopen. Aangezien je toch de DAT wilt kopen, komt dat goed uit. Ook is het handig je te verdiepen in de huidige wisselkoersen. Vergelijk desnoods de koersen van de verschillende exchanges voordat je een definitieve koop in gang zet.

Waar verkoop ik Datum?

De DAT is weer in te ruilen voor de tokens Ethereum en Bitcoin. Dat kan op de exchanges Huobi, Hadax, Kucoin, OKEx, Coss en Idex. Allemaal hebben ze verschillende wisselkoersen. Op de website Coincodex staan de koersprijzen overzichtelijk weergegeven. Deze zijn te zien per dag (24 uur), per week, per maand en per jaar. Ook is een grafiek weergegeven die de trend van de DAT coin in beeld brengt. Coincodex verwijst je tevens naar een geschikte wallet voor de DAT coin.

Voor het kopen en verkopen van de DAT en ook meerdere cryptomunten heb je een geschikte wallet nodig. De wallet waar Coincodex je naar toe verwijst is de Atomic Wallet. Deze wallet kan je op verschillende besturingssystemen gebruiken als Windows, MacOS, Ubuntu, Debian en Fedora. Het voordeel van deze wallet is dat deze zowel op de laptop en de computer werkt als op de smartphone. Mocht je het verkopen willen uitstellen tot een geschikte koersprijs beschikbaar is, dan kan je de koersprijzen altijd checken via de smartphone.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Waarom investeren in Datum?

Data wordt omschreven als de ‘new oil’, oftewel een product waar ongelooflijk veel vraag naar is. Hoewel we daar allemaal van kunnen profiteren, is het prettiger als hier betrouwbaar mee omgegaan wordt. Datum heeft hier een goed netwerk voor gecreëerd. Deze sluit aan bij de vraag naar data en de behoefte aan privacy. Gezien het feit dat data lange tijd essentieel zal blijven, is het platform van Datum zeker de moeite waard om in te investeren.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!