Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

DigixDao

DigixDAO is een Decentrale Autonome Organisatie op de Ethereum-blockchain. Hun primaire doel is een cryptocurrency te creëren die uitsluitend door goud wordt ondersteund. De organisatie achter DigixDAO heeft hiervoor twee tokens in omloop. De DGX valuta is 1:1 gekoppeld aan een gram goud en daardoor vrij stabiel. De DGD valuta wordt gebruikt voor beheer van het platform. Deze crypto is volatiel en daarom interessant voor beleggers die een hogere return on investment zoeken.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
DigixDao converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

DigixDao Koers

Een DGD token had bij de ICO in maart 2016 een waarde van €26,68. De koers is erg beweeglijk en noteerde een piek van €454,31 in februari 2018 en exact een jaar later een dal van €13,73. In mei 2021 stond DGD weer op €661,93.

DigixDao bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is DigixDao?

DigixDAO is een Decentrale Autonome Organisatie die zorgt voor beheer en verduurzaming van het Digix-ecosysteem. De DGD token is de currency die gebruikt wordt om de beheerkosten te dekken. Bezitters van deze coin zijn als het ware aandeelhouders van de organisatie en hebben zeggenschap over beslissingen. Van het maximale aanbod van 5.000.000 DGD tokens is in 2021 ongeveer 40 procent in circulatie.

Het primaire doel van het Digix-platform is beleggen in goud toegankelijker te maken. Hiervoor wordt een andere cryptovaluta uitgegeven met de naam DGX. De waarde van een DGX token is altijd gelijk is aan de waarde van 1 gram goud. Digix en DigixDAO zijn in 2016 geïntroduceerd op de Ethereum-blockchain. De initiële oprichters, Kai C. Chng, Anthony Eufemio en Shaun Djie, geven nog steeds leiding aan de organisatie.

Makkelijker handelen in goud

Waarom je DigixDao wilt kopen

Met de DGD valuta ben je deel van de organisatie DigixDAO en profiteer je van de opbrengsten. Je ontvangt een deel van de transactiekosten van DGX-transacties. Ook wordt ieder kwartaal 100% van de winst van de organisatie uitgekeerd aan de DGD-bezitters. Door de hoge volatiliteit is deze token eveneens geschikt om mee te speculeren.

Goede investering digixdao

Waar koop je DigixDao?

De DGD token koop je bij de grotere internationale exchanges als Binance, Huobi Global en Gate.io. Binance biedt je de mogelijkheid om met iDEAL geld op je account te storten. Je zult eerst Bitcoins of Ethereum moeten aanschaffen, omdat DGD bijna alleen in handelsparen met deze valuta’s wordt aangeboden (DGD/BTC en DGD/ETH).

Om DGX tokens te kopen, is de Digix-marktplaats de aangewezen plek.

DigixDao bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken DigixDao

DigixDAO heeft als platform een sterke binding met goud. Dit verhoogt het vertrouwen in zowel de DGX token als de DGD token.

100 procent dekking

Digix heeft momenteel 42.372 gram goud in bewaring in een kluis in Singapore. De hoeveelheid DGX tokens in omloop is daarom beperkt tot 42.372. Dit is na te trekken via de openbare blockchain.

Geïnspecteerde goudvoorraad

De opgeslagen goudstaven van DigixDAO worden door Bureau Veritas Inspectorate gecontroleerd. Deze onafhankelijke auditor gaat na of de hoeveelheid en de kwaliteit van de staven overeenkomt met de opgave van DigixDAO.

Pro rata rendement

DGD-tokenhouders ontvangen een percentage van de DGX-transactiekosten op het Ethereum-platform als een pro rata rendement.

DigixDao Wallet

DGD is een ERC-20 token en kan dus worden opgeslagen in elke wallet die Ethereum ondersteunt. DigixDAO heeft vooralsnog geen eigen wallet, maar er zijn voldoende alternatieve software wallets, zoals MyEtherWallet en imToken.

Imtoken wallet voor digixdao

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!