Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Dragonchain

Dragonchain is een hybride blockchainplatform voor kleine bedrijven, ondernemingen en ontwikkelaars. Het is oorspronkelijk ontwikkeld binnen The Walt Disney Company en in 2016 gelanceerd als volledig open source. Binnen Dragonchain fungeert de DRGN token als betaalmiddel. Deze crypto kun je uiteraard ook kopen om buiten het netwerk aan waardeoverdracht te doen of gewoon kopen als belegging.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Dragonchain converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Dragonchain Koers

Bij de introductie in december 2017 had DRGN een waarde van €0,20. De hoogste piek in de grafiek, met een koers van €4,67, bereikte de coin op 9 januari 2018. De prijs van deze crypto is nu echter bijna weer gelijk aan de originele koers. De waarde bewoog in 2021 tussen €0,20 en €0,30.

Dragonchain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Dragonchain?

Dragonchain is een open source blockchainplatform met zowel publieke als private elementen. Dit hybride karakter is vooral voor bedrijven interessant. Terwijl een deel van de informatie voor iedereen zichtbaar is op de blockchain kan een ander deel privaat worden beheerd.

Joe Roets werkte in opdracht van The Walt Disney Company aan het Dragonchain project. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in softwarearchitectuur, voornamelijk gericht op beveiliging en schaalbaarheid. Dragonchain is nu volledig open source en heeft geen directe binding meer met Disney.

De Dragonchain token DRGN fungeert als betaalmiddel en voor onderhoud van het netwerk. De blockchain gebruikt een uniek gedecentraliseerd validatiesysteem met vijf levels, waarbij DRGN wordt ingezet. De maximale hoeveelheid van 433.494.437 coins is reeds in omloop. Hiervan is momenteel 370.774.090 DRGN verhandelbaar (november 2021).

Waarom je DragonChain wilt kopen

DRGN kopen en toevoegen aan je portfolio voor langetermijnbelegging is het overwegen waard. Volgens de beheerders van het platform is er een aanhoudende toename in het aantal bedrijven dat de blockchain en de crypto gebruikt. Je kunt Dragonchain tokens ook kopen om te speculeren met daghandel. De koers is aardig volatiel en de grafiek vertoont met enige regelmaat een interessante piek voor snelle winst.

Waar koop je Dragonchain?

Momenteel gebeurt ongeveer 75 procent van het totale DRGN-handelsvolume op KuCoin. Bij deze exchange is KYC-verificatie niet nodig wanneer je crypto op je account stort. Je kunt dus eerst BTC (Bitcoin) of ETH (Ethereum) kopen op een voor Nederlanders toegankelijke exchange als Bitvavo en ze vervolgens naar KuCoin verplaatsen om DRGN te kopen. Andere handelsbeurzen waar je Dragonchain kunt kopen zijn Gate.io, FTX en Fatbtc.

Dragonchain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Dragonchain

Bij de ontwikkeling van het blockchain heeft Dragonchain zwaar ingezet op schaalbaarheid en veiligheid.

1500 transacties per seconde

In 2020 voerde het Dragonchain team een live demonstratie uit. Binnen 24 uur werden meer dan 250 miljoen transacties verwerkt, waarbij de transactieprijs stabiel bleef.

Vijf verificatielevels

Met vijf verificatielevels is Dragonchain een van de zwaarst beveiligde blockchains van het moment.

Gepatenteerde technologie

Dragonchain bezit patenten op technologie voor onder meer schaalbaarheid en interoperabiliteit (smart contracts tussen verschillende blockchains verwerken).

Multi-codeertaal ondersteuning

Ontwikkelaars kunnen hun eigen smart contracts op de blockchain schrijven in haast elke codeertaal, waaronder C++, JavaScript, Java, Go, Ruby, Python, Rails, Shell en PHP.

Dragonchain Wallet

Er zijn verschillende software wallets die Dragonchain ondersteunen, waaronder Trust Wallet en MetaMask. Als je je DRGN coins wilt inzetten voor validatie op de Dragonchain blockchain, dan heb je verplicht een wallet nodig die compatibel is met de MyEthereumWallet.

Betrouwbare exchanges

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als financieel advies. Beleggen in cryptocurrencies brengt risico's met zich mee en het is mogelijk dat u uw investering verliest. Wij zijn geen financiële adviseurs. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde financiële adviseur voordat u financiële beslissingen neemt. Crypto-valuta.nl is niet aansprakelijk voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze site.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!