Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Dutch Coin

Dutch Coin (DUTCH) was een cryptovaluta voor gebruik in Nederland. De makers wilden onder meer zoveel mogelijk Nederlandse webshops verbinden. Op deze manier hoopte men dat Dutch Coin de grootste Nederlandse altcoin ooit zou worden. Het is niet uniek dat een cryptovaluta zich op één land richt, want ook in Estland, Turkije en Venezuela bestonden soortgelijke projecten. Wel had Dutch Coin de aspiraties om op termijn ook internationale gebruikersacceptatie te krijgen. Inmiddels is echter, net als bij de projecten in de andere genoemde landen, de stekker uit het project getrokken en is Dutch Coin een crypto die je niet meer kan kopen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Dutch Coin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Dutch Coin omschrijving

De Dutch Coin (DUTCH) werd in 2017 gelanceerd, maar deze crypto kan je niet langer meer kopen. De cryptomunt moest de Nederlandse markt gaan veroveren en een wettig betaalmiddel worden in ons land. De focus lag dan ook voornamelijk op webshops, maar de ambitie was er om ook internationaal te gaan. Dutch Coin maakte gebruik van een hybride Proof-of-Work algoritme. Echter werd ook het Scrypt hasing-algortime gebruikt, welke wij ook kennen van de Litecoin.

De Dutch Coin was vanzelfsprekend een project van enkele Nederlandse developers. Opmerkelijk genoeg konden de makers van de DUTCH wel verwachten dat er iets fout zou gaan. Eerdere nationale cryptoprojecten in Turkije, Venezuela en Estland wisten ook geen succes te boeken. De Estse cryptomunt werd zelfs door de regering verboden.

Dutch Coin kopen

De Dutch Coin is niet meer verkrijgbaar, aangezien er een punt achter het project is gezet. Mocht je toch een cryptomunt willen kopen met een Nederlandse achtergrond, dan is de Gulden misschien iets voor jou. Je kan eenvoudig bij één van exchanges de Gulden aanschaffen en op ieder gewenst moment weer verkopen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!