Dutch Coin

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Dutch Coin kopen
Binance logo
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Dutch Coin converter

Dutch Coin omschrijving

Koop cryptocurrencies veilig en snel bij AnyCoin

De Dutch Coin (DUTCH) werd in 2017 gelanceerd, maar is niet langer meer verkrijgbaar. De cryptomunt moest de Nederlandse markt gaan veroveren en een wettig betaalmiddel worden in ons land. De focus lag dan ook voornamelijk op webshops, maar de ambitie was er om ook internationaal te gaan. Dutch Coin maakte gebruik van een hybride Proof-of-Work algoritme. Echter werd ook het Scrypt hasing-algortime gebruikt, welke wij ook kennen van de Litecoin.

De Dutch Coin was vanzelfsprekend een project van enkele Nederlandse developers. Opmerkelijk genoeg konden de makers van de DUTCH wel verwachten dat er iets fout zou gaan. Eerdere nationale cryptoprojecten in Turkije, Venezuela en Estland wisten ook geen succes te boeken. De Estse cryptomunt werd zelfs door de regering verboden.

Dutch Coin kopen

De Dutch Coin is niet meer verkrijgbaar, aangezien er een punt achter het project is gezet. Mocht je toch een cryptomunt willen kopen met een Nederlandse achtergrond, dan is de Gulden misschien iets voor jou. Je kan eenvoudig bij één van exchanges de Gulden aanschaffen en op ieder gewenst moment weer verkopen.