Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

ECOMI

Ecomi is een softwarebedrijf dat geregistreerd staat in Singapore. Dit bedrijf wordt ondersteund door blockchain technologie van ORBIS. Laatstgenoemde is een geregistreerd bedrijf in Nieuw-Zeeland. Het doel van Ecomi is het opzetten van een revolutionair platform waarop digitale verzamelitems kunnen worden gekocht en beveiligd. Ecomi als zodanig valt uiteen in twee takken: Ecomi Collect en Ecomi Secure Storage Wallet. Binnen Ecomi Collect fungeert de token OMI als betaalmiddel. Dit platform zal hieronder dan ook centraal staan.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
ECOMI converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Ecomi Koers

Het koersverloop van de native token van Ecomi (OMI) begint te lopen in 2019. Sindsdien heeft het mogen rekenen op twee (relatief) ‘saaie’ jaren. Met slechts weinig koersbewegingen, bleef de prijs van een OMI token ongeveer gelijk. Echte prijsactie valt pas te ontdekken in 2021. In dit jaar werd dan ook vrij snel een all time high bereikt. Dit gebeurde op 19 maart 2021. Sindsdien is de volatiliteit hoog.

ECOMI bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Ecomi?

Het softwarebedrijf Ecomi heeft twee projecten gelanceerd: Ecomi Collect en Ecomi Secure Storage Wallet. Mede voor Ecomi Collect is er een token in het leven geroepen: OMI. Wie denkt dat een softwarebedrijf weinig te maken heeft met cryptocurrencies, zit er – in dit geval – naast. Ecomi maakt namelijk gebruik van blockchain technologie als fundament voor hun diensten.

Ecomi Collect is een platform waarop digitale verzamelitems kunnen worden verhandeld door geregistreerde gebruikers. Meer concreet gaat het om zogeheten NFT’s. Deze ‘Non Fungible Tokens’ kunnen digitale goederen in alle vormen en maten inhouden. Het platform is volledig cross-platform en dus niet alleen te gebruiken op jouw computer of laptop, maar op praktisch alle apparaten die een (draadloze) internetverbinding hebben – waaronder je telefoon.

Ecomi geeft in hun whitepaper aan dat een aantal problemen op het Ethereum netwerk hun tegenzitten. Ze hebben er hierom voor gekozen om het Ecomi Collect project te laten lopen op het netwerk van GoChain. Dat brengt concreet met zich mee dat zowel de OMI tokens als de NFT contracts via GoChain zullen lopen. Dit netwerk is in staat om ongeveer 1300 transacties per seconde te verwerken. GoChain is echter hard aan het werken om dit getal te vertienvoudigen, zodat het netwerk straks 13.000 transacties per seconde aankan. Ter vergelijking: Ethereum blijft steken op slechts dertien transacties per seconde. Vergeet daarbij niet dat GoChain een fork van Ethereum is. GoChain werkt dus gewoon met Ethereum smart contracts.

Om de handel in deze NFT’s te faciliteren, kunnen gebruikers van Ecomi Collect betalen met OMI tokens. In totaal komen er maximaal 750 miljard OMI tokens in omloop. In eerste instantie kon je deze tokens aanschaffen bij de ICO, maar het is ook mogelijk om deze via de Ecomi Collect app of via een exchange te verkrijgen. Over het kopen via een exchange lees je later meer. Het is ook mogelijk om fiatgeld te gebruiken, nu Ecomi zich realiseert dat fiatgeld nog altijd relevant is.

Ecomi en NFT's

Waarom je Ecomi wilt kopen

Ecomi behoort (nog) niet tot de grote namen in cryptoland. Dit gegeven kan deze relatief kleine altcoin best interessant maken. De Ecomi whitepaper verhult immers een goed uitgedacht project van serieuze omvang. Daarnaast is de verwachting dat de handel in NFT’s de komende jaren zal toenemen. Platforms die deze handel faciliteren, zullen daar waarschijnlijk van kunnen profiteren. Wanneer steeds meer gebruikers Ecomi Collect gaan gebruiken, gaan ook steeds meer mensen OMI tokens aanschaffen om NFT’s te kopen op het genoemde platform. De toenemende vraag zal uiteindelijk een koersstijging met zich mee kunnen brengen. Het is daarnaast een prettig gegeven dat Ecomi verder kijkt dan slechts Ethereum en kiest voor een snel netwerk (GoChain) waarop erg veel transacties per seconde verwerkt kunnen worden. Zo loop je als gebruiker van OMI tokens niet snel tegen de limieten van de blockchain aan.

Ecomi en Omi token

Waar koop je Ecomi?

De native token van Ecomi (OMI) kan je aanschaffen via de Ecomi Collect app of via een exchange. Wanneer je kiest voor laatstgenoemde optie, dien je altijd te controleren of je te maken hebt met een exchange die OMI ook daadwerkelijk aanbiedt. Is daar sprake van, dan kan je overgaan tot het maken van een account. Dit kan gemakkelijk en snel online worden gerealiseerd. Houd rekening met het feit dat je in de meeste gevallen je identiteit dient te verifiëren en twee-factor-authenticatie zal moeten gebruiken. Dit is om jouw veiligheid optimaal te waarborgen. Betalen kan vaak naar Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDEAL of creditcard. Dit geldt met name voor Nederlandse partijen of voor partijen die erg groot zijn. Heb je te maken met een kleinere buitenlandse partij, dan is het kunnen gebruiken van iDEAL iets minder voor de hand liggend.

ECOMI bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Ecomi

Met onder meer Ecomi Collect en de OMI token werkt het softwarebedrijf Ecomi hard aan verschillende toekomstbestendige blockchaintoepassingen.

Peer-to-peer handel

Binnen de app van Ecomi Collect verloopt de handel in digitale goederen volledig peer-to-peer. Dat houdt in dat er geen tussenpartijen betrokken zijn bij de transacties die worden verricht. Dit sluit aan op het decentrale karakter van cryptocurrencies, nu overheden geen toezicht kunnen houden en geen beperkingen kunnen invoeren.

OMI Token

De OMI token is de native token van Ecomi en is op twee vlakken praktisch inzetbaar. Enerzijds kan je het gebruiken om te betalen voor NFT’s binnen Ecomi collect en anderzijds kan je het gebruiken om mee te handelen. De OMI tokens voldoen aan de GO20 standaard.

Staking

Ecomi Collect kent het zogeheten Master Collector Program. Wie OMI tokens in een speciale sectie van zijn wallet aanhoudt, krijgt in ruil hiervoor levels binnen het Master Collector Program. Voor het staken van OMI krijg je zo bijvoorbeeld vervroegde toegang tot releases en bonussen in OMI tokens.

Augumented Reality

Ecomi Collect kent een bijzondere feature waarbinnen digitale goederen binnen het platform met behulp van Augumented Reality (AR) in de echte wereld kunnen worden geprojecteerd. Een digitaal goed lijkt dan op een fysiek goed. Dit geeft een extra unieke dimensie aan NFT’s, nu gebruikers interactie met digitale goederen kunnen aangaan.

Ecomi Wallet

Zie je OMI als een lange termijn koop? Dan is het relevant om eens te kijken naar een goede wallet. Ecomi Collect biedt zowel een online als een hardware wallet aan. De hardware wallet zal je eerst moeten aanschaffen. Je kan ook gebruikmaken van andere ondersteunde (online) wallets, bijvoorbeeld de wallet van jouw exchange. Houd rekening met het feit dat online wallets vatbaarder zijn voor hacks dan fysieke hardware wallets.

Ecomi wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!