Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Einsteinium

Einsteinium of EMC2 is een cryptocurrency die wordt gedreven door een op wetenschap gerichte gemeenschap. Binnen dit netwerk wordt handig gebruikgemaakt van de blockchain om fondsen te vergaren voor onderzoeksprojecten op wetenschappelijk gebied. De werving verloopt via een mijners-belasting, zodat de gewone EMC2-gebruiker geen ongewenste kosten heeft.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Einsteinium converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Einsteinium Koers

De EMC2 coin is in maart 2014 geïntroduceerd zonder ICO. Er was dus niet vooraf gemijnd. Het genesis block kreeg op 9 april 2014 een koersnotering van €0,001856. Zeven jaar later, op 9 april 2021, was 1 Einsteinium al €0,450308 waard. Op die dag genereerde de coin een handelsvolume van bijna €400 duizend. De volatiliteit van EMC2 is relatief matig.

Einsteinium bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Einsteinium?

Einsteinium is een cryptocoin die primair gebruikt wordt voor fondsenwerving voor wetenschappelijke projecten. Als EMC2-belegger draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek zonder dat het je crypto kost. Hoe werkt dit systeem? Om transacties bij te houden, gebruikt Einsteinium een gedecentraliseerde open grootboek, beter bekend als blockchain. Net als bij andere digitale valuta’s zorgen miners voor aanpassingen in de boekhouding. Uniek bij EMC2 is dat miners 2,5 procent van hun vergoeding verplicht doneren aan de Einsteinium Foundation.

De Einsteinium Foundation is in 2014 opgericht als non-profitorganisatie (NPO) en zorgt voor wereldwijde financiële ondersteuning van wetenschappelijke projecten. Zo krijgen in aanmerking komende aanvragers met goede ideeën een kans om de wereld te verbeteren. Stemming over welke projecten steun verdienen, gebeurt binnen de Einsteinium community. Via dit netwerk mag je ook vrijwillig EMC2 doneren (middels crowdfunding) aan wetenschappelijk onderzoek waarvan je denkt dat het de toekomst positief kan beïnvloeden. Omdat de EMC2 blockchain open is, zijn ook de inkomsten van de foundation transparant. Voor controle op de besteding van de fondsen is er een aparte decentrale open boekhouding.

Het betaalmiddel binnen de Einsteinium community is passend vernoemd naar een bekende vergelijking uit de relativiteitstheorie van Albert Einstein, E = mc² (de relatie tussen energie, massa en lichtsnelheid). De EMC2 is een Bitcoin-achtige digitale currency met een zogeheten proof-of-work
algoritme. Het mijnen van Einsteinium is verdeeld in epochs (tijdvakken) die circa 25 dagen duren. Per epoch komt er een hoeveelheid coins beschikbaar. Dit aantal wordt periodiek met 50 procent verminderd. Zo kan er tot het jaar 2064 nog EMC2 gemijnd worden. Hierna moet een nog te ontwikkelen systeem zorgen voor een decentrale, snelle, nauwkeurige en veilige verwerking van transacties.

Einsteinium wetenschappelijke coin

Waarom je wilt investeren in Einsteinium

Initiële beleggers hebben met EMC2 gigantisch rendement geboekt. De coins werden in 7 jaar tijd meer dan 300 keer zoveel waard. Einsteinium belooft ook in de komende jaren een solide koersstijging te genereren. De wijdverspreide wetenschappelijke Einsteinium community is namelijk een duurzame bron van belangstelling voor EMC2.

Het Lightning Network (layer 2) protocol van de EMC2 blockchain bevat een aantal extra componenten voor snelle, betrouwbare transacties. Zo zorgt SegWit voor een hogere transactiesnelheid zonder verlies van verificatie. Kimoto gravity (KGW) reguleert de operaties van multipool miners binnen de blockchain. Een tot 60 seconden gereduceerde block-tijd houdt het mineproces democratisch.

Einsteinium platform

Waar koop je Einsteinium?

EMC2 koop je bij een groot aantal exchanges. Ook ‘s werelds grootste cryptobeurs, Binance, ondersteunt deze coin. Op gevestigde handelsplatforms zijn de transactiekosten weliswaar ietsje hoger, maar hiertegenover staat meer veiligheid en betrouwbaarheid, meer gebruiksgemak en meer betalingsmogelijkheden. Je hoeft slechts een account op het platform aan te maken om een belegging in EMC2 te starten.

Je account vul je simpelweg aan met iDEAL, een creditcard of contant geld, of via een bankoverschrijving. Bij stortingen met iDEAL of creditcard ben je aan deze maatschappijen wat kosten verschuldigd. Bankoverschrijvingen zijn gratis, maar het duurt wel enkele dagen voordat het saldo op je crypto account staat. Eenmaal actief op een exchange als Binance kun je ook Bitcoins, Ethereum en andere stablecoins gebruiken om Einsteinium te kopen.

Einsteinium bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Einsteinium

Buiten de algemene pieken en dalen van de cryptomarkt heeft de EMC2-koers slechts een gematigde volatiliteit. Voor speculatie is de coin daarom minder geschikt. Dankzij de haast aanhoudende stijgende trend is Einsteinium wel een uitstekende valuta voor beleggers.

Snelle, veilige SegWit-transacties

Einsteinium heeft SegWit geactiveerd op de blockchain. ’Seg’ (segregatie) verbetert de indeling van transacties, zodat de verwerkingssnelheid toeneemt. ’Wit’ (witness) garandeert optimale toezicht op
de digitale ondertekening van een transactie. Fraude via modificatie is binnen SegWit nagenoeg onmogelijk.

Duurzame koers-aanjager

Wereldwijde sympathie voor wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke stuwende kracht achter de vraag naar Einsteinium. De Einsteinium Foundation is sinds de oprichting in 2014 een functionele en betrouwbare speler. De duurzame structuur van deze NPO staat garant voor aanhoudende nieuwe belangstelling voor EMC2

Toekomstperspectief

Aankomende features moeten Einsteinium tot een eenvoudigere rekeneenheid maken. Met Atomic Swap wordt realtime conversie mogelijk naar andere coins zoals BTC, ETH en BNC. Ook conversie naar coins die door fiat currencies ondersteund worden, zal vloeiender verlopen. In de iets verdere toekomst betaal je met EMC2 probleemloos voor diensten en goederen.

Einsteinium Wallet

The EMC2 coin ondersteunt wallets voor Windows, Mac, Android en iOS. Als je actief wilt meedenken binnen de Einsteinium community, is de wallet van dit netwerk de handigste plek om je coins op te slaan. Met actuele versleuteling en privésleutels blijft je EMC2 op je eigen computer. De dPoW security van het Einsteinium netwerk biedt meer dan 50 procent bescherming tegen aanvallen van buitenaf.

Als je Einsteinium coins als investering voor de langere termijn koopt, is het echter verstandiger om ze op te slaan in een wallet op een betrouwbare exchange. Je hebt er in de meeste gevallen keuze uit meerdere soorten wallets met verschillende features en mate van bescherming.

Einsteinium wallet

Betrouwbare exchanges