Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Electroneum

Electroneum (ETN) is een digitale valuta met een missie: het moet de meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency ooit worden. Dit wil het team achter Electroneum onder meer realiseren door volledige toegankelijkheid vanuit mobiele apparaten te bieden. Alles aan Electroneum moet het gebruiksgemak bevorderen. Zo worden transacties vrij snel verwerkt en kun je naar iedereen ter wereld gemakkelijk tokens overmaken. In de praktijk wordt Electroneum vooral toegepast binnen de wereld van mobiele gaming en online kansspelen. De mogelijkheden van Electroneum zijn echter niet beperkt tot deze toepassingen. De native token van Electroneum is het ETN. Op deze pagina lees je meer over de koers van Electroneum en waar je de coin kunt kopen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Electroneum converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Electroneum Koers

Bekijk hier de koersverloop van Electroneum. Het Electroneum werd in september 2017 geïntroduceerd met een ICO en ging met veel volatiliteit van start. Het ETN bereikte in januari 2018 zelfs een all-time high van iets meer dan €0,16. Al snel zakte de prijs van een ETN token echter flink. De koers stabiliseerde zich op een lagere hoogte en werd in 2021 weer volatiel.

Electroneum bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Electroneum

Het Electroneum is een in Engeland ontwikkelde cryptocurrency op basis van blockchaintechnologie. De native token van Electroneum is het ETN. Het team achter deze cryptocurrency stelt zich ten doel om de meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency op de markt te maken. Daarnaast willen zij optimale veiligheid waarborgen. Hoewel het steeds makkelijker wordt om digitale valuta’s te kopen en te gebruiken, weet nog (lang) niet iedereen hoe dit werkt. En ook als het wel lukt, ben je niet altijd verzekerd van optimale veiligheid. Electroneum speelt hierop in en biedt oplossingen, zoals een mobiele wallet die erg gemakkelijk in het gebruik is.

Wordt Electroneum dan ook in de praktijk gebruikt? Jazeker, vooral door ontwikkelaars van mobiele games en online gokkasten. Dit heeft niet alleen te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Electroneum is namelijk ook erg geschikt om zeer kleine transacties mee te verrichten. Dergelijke transacties worden ook wel microtransacties genoemd. Een probleem van de meeste cryptocurrencies is dat microtransacties gepaard gaan met onevenredig hoge transactiekosten. Electroneum houdt de transactiekosten laag, ook bij microtransacties.

De toepassing van Electroneum en ETN tokens is niet beperkt tot mobiele games en kansspelen. Electroneum moet namelijk ook het verschil maken in derdewereldlanden. Het doel is om de inwoners van dergelijke landen de mogelijkheid te geven om hun geld veilig op te slaan op de blockchain. Ook als ze geen bankrekening hebben. Om dit mogelijk te maken, moet Electroneum heel gemakkelijk in het gebruik zijn. Een rechttoe rechtaan mobiele wallet is hiervoor een goed begin. Electroneum gooit hier nog een schepje bovenop. Je kunt namelijk niet alleen je tokens op je mobiele telefoon opslaan, maar je kunt ook gemakkelijk op je telefoon minen. Zo heb je geen aparte computer nodig om transacties te valideren.

Waarom je Electroneum wilt kopen

Alles wat te maken heeft met cryptocurrencies is lastige materie. Dat vormt een drempel om ermee aan de slag te gaan. Dit, terwijl de meeste cryptocurrencies bedoeld zijn om de wereld te veroveren. De makers willen dat iedereen gaat betalen met hun token. Door de focus op gebruiksgemak is Electroneum dan ook een cryptocurrency met daadwerkelijk toegevoegde waarde. Naarmate meer mensen interesse krijgen in het gebruik van cryptocurrencies kan Electroneum aan populariteit winnen. Het vormt immers een goed startpunt en bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, waardoor Electroneum makkelijk te kopen is.

Waar koop je Electroneum?

Wanneer je native tokens van Electroneum (ETN) wilt kopen, kun je terecht bij een exchange. Een exchange is een online platform waar kopers en verkopers van cryptocurrencies elkaar treffen. Voorbeelden zijn Binance en Bitvavo. Voordat je bij een exchange ETN tokens kunt aanschaffen, moet je een account aanmaken. Dat kan gemakkelijk in een webbrowser of, in sommige gevallen, via een app. Vul je gegevens naar waarheid in, kies een sterk wachtwoord en schakel waar mogelijk twee-factor-authenticatie in. Het is verstandig om je account te behandelen als een bankrekening. Als je eenmaal een account hebt, kun je hier geld op storten. In sommige gevallen hoeft dit niet, en kun je cryptocurrencies zoals Electroneum direct kopen. Betalen kan over het algemeen gewoon met iDEAL, creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

Electroneum bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Electroneum

Electroneum is een cryptocurrency met de focus op gebruiksgemak. Alles wat Electroneum aanbiedt, moet op een mobiele telefoon kunnen functioneren.

ICO

Electroneum is geïntroduceerd met een Initial Coin Offering (ICO). Deze ICO begon op 14 september 2017. In totaal werd er een bedrag van $40 miljoen opgehaald. Een ETN token kostte destijds $0,01. De daadwerkelijke introductie van de blockchain werd na de ICO wat vertraagd door een kwetsbaarheid in de software.

Maximale uitgifte

In totaal komen er maximaal 21 miljard ETN tokens in omloop. Dit is een gunstig aantal om op ‘normale’ bedragen uit te komen, bijvoorbeeld 4 ETN. Zou het maximumaantal tokens (veel) lager liggen, dan zou je met vreemde varianten als 0,00008472 ETN te maken krijgen. Tokens worden dan namelijk opgesplitst, net zoals bij Bitcoin.

Lage transactiekosten

Electroneum hanteert relatief lage transactiekosten. Dat is vooral prettig bij microtransacties. Dit verklaart waarom Electroneum veel wordt ingezet voor mobiele games en kansspelen. Deze toepassingen maken namelijk veelvuldig gebruik van microtransacties, bijvoorbeeld voor de aankoop van in-game assets.

Toepassing in derdewereldlanden

Het feit dat Electroneum erg gebruiksvriendelijk is, is niet alleen prettig voor gebruikers in westerse landen. Ook burgers van derdewereldlanden kunnen namelijk profiteren. Met Electroneum kunnen zij hun geld gemakkelijk veilig opslaan en op die manier gebruikmaken van de voordelen van blockchaintechnologie.

Electroneum Wallet

ETN tokens dien je op te slaan in een wallet. Wanneer je electroneum tokens koopt bij je exchange, worden ze automatisch in de online wallet van je exchange geplaatst. Je tokens staan dan in de cloud en deze kun je bereiken via een webbrowser of een app. Je kunt je tokens ook uploaden op een zogeheten cold wallet. Dit is een fysiek apparaatje, bijvoorbeeld een USB-stick. Een cold wallet is veiliger maar minder gemakkelijker in het gebruik.

Betrouwbare exchanges