Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ethos

Ethos is een cryptovaluta met als onderliggende gedachte een nieuwe (crypto)economie toegankelijk te maken voor iedereen. Bezitters van Ethos zijn tegelijk ook beheerder. Tot eind 2017 heette Ethos Bitquence (BQX). De nieuwe naam ‘Ethos’ – afgeleid van de ethos uit de filosofie van Aristoteles – sluit aan bij de filosofie van de ontwikkelaar; een nieuwe economie voor iedereen. Dat blijkt ook uit de missie: The future is for everyone. Kenmerkend aan Ethos is dan ook het toegankelijk maken van crypto in algemene zin voor een breder publiek. Iets waar de gemeenschap met de eigen coin slechts wisselend succes in heeft.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum

Ethos Koers

Het koersverloop van Ethos is bijzonder stabiel – zeker voor een cryptocurrency. Dat wil zeggen: tussen begin 2019 en begin 2021 was de koers zéér vlak onder de €0,15. Die relatief vlakke periode bevindt zich tussen twee pieken. De eerste daarvan was in het jaar na introductie, toen de koers op het hoogtepunt hoger lag dan €6,50. Ook begin 2021 liet Ethos een hoge groei zien, met een piek in februari 2021 van €5,50.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Ethos?

Ethos is bedacht met als doel handelen in cryptovaluta – in algemene zin – toegankelijker te maken voor een breed publiek. Zoals bij wel meer cryptovaluta het geval is, ligt er een duidelijke filosofie ten grondslag aan het ontstaan ervan. Uniek aan Ethos is dat niet zozeer de coin zelf als vlaggenschip fungeert, maar de eigen Ethos Wallet. Een cryptowallet die bedoeld is als universele wallet, waarmee het bewaren van en handelen in álle crypto eenvoudiger wordt.

Oorspronkelijk stond Ethos bekend onder de naam Bitquence. In lijn met de (nieuwe) filosofie is toen in 2017 de naam veranderd in Ethos. Ethos is meer dan een cryptocurrency en universele wallet. Het platform van Ethos beschikt over een eigen API genaamd Ethos Bedrock. Ook een zogeheten “Dynamic Asset Allocations”-functie maakt onderdeel uit van wat Ethos haar gebruikers biedt. Dat is een eenvoudige manier om tegelijk in meerdere cryptovaluta te investeren en zo risico te spreiden. Ook dit draagt bij aan de toegankelijkheid van crypto coins voor mensen die (nog) niet zo in het crypto informatie-ecosysteem zitten.

Ondertussen blijft de universe wallet van Ethos een van de sterkste eigenschappen. Het veilig bewaren en tegelijk toegang houden tot de eigen cryptocurrency is al jaren een uitdaging. Zeker voor de houders van tokens en coins die daar niet intensief mee handelen. Het grote voordeel van een universe wallet is dat je niet meerdere private keys nodig hebt. Iets dat natuurlijk weer bijdraagt aan het hogere doel van Ethos: de blockchain-economie toegankelijk maken voor iedereen. Goed om te weten is trouwens dat Ethos niet algemeen geaccepteerd is als betaalmiddel. De onderliggende koers
kan je beter opvatten als een aandeel in de community dan als de waarde van een betaalmiddel voor transacties buiten de gemeenschap om.

Ethos makkelijk handelen in wallet

Waarom je Ethos wilt kopen

Ethos is helemaal ingericht op gebruiksvriendelijkheid en dan maakt het een instapvriendelijke crypto coin. Als je nog niet zo lang in crypto handelt, is Ethos een fijne coin om te bezitten. Schaf je deze aan, dan bezit je effectief een aandeel in een bedrijf met een levendige community daarachter. In deze community – Ethos Social – deelt men bijvoorbeeld investeringstips. Ook is dit een logische plek om meer te weten te komen over Ethos en andere cryptovaluta.

Met je Ethos Wallet breid je jouw portfolio van cryto eenvoudig uit. Juist omdat deze universeel is. Populaire crypto als Bitcoin, Ethereum en Litecoin bewaar je hierin. Deze wallet is zeer gebruiksvriendelijk en heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een financieel rapport te generen. Heel handig, omdat de koers van veel crypto nogal grillig is. Met dit overzicht genereer je toch eenvoudig een overzicht van (de waarde van) alle crypto in je wallet. Handig voor fiscale doeleinden, bijvoorbeeld.

Ethos social

Waar koop je Ethos?

Ethos is geen algemeen geaccepteerd betaalmiddel en is ook niet op alle cryptoplatforms verkrijgbaar. Vanuit het perspectief van de beginnende cryptobezitter is dat dan ook het voornaamste nadeel. In veel gevallen koop je Ethos met een andere cryptovaluta en schaf je dus eerst Bitcoins aan om daar Ethos coins mee te kopen. Zo werkt het bijvoorbeeld op het platform Binance. Ook op Coinexchange wordt Ethos verhandeld in andere cryptovaluta. Dit is ook iets om rekening mee te houden, als je een koersstijging wil verzilveren in euro’s of dollars. Je converteert Ethos meestal eerst in andere crypto.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Ethos

Ethos wil aantrekkelijk zijn voor zowel de doorgewinterde cryptohandelaar als de consument die voor het eerst in aanraking komt met blockchain en cryptocurrency. Dat leidt tot een aantal specifieke kenmerken die voor beide groepen aantrekkelijk zijn.

Veilig

Voor de bezitter van elke crypto is veiligheid natuurlijk van groot belang. Bij Ethos wordt dat gewaarborgd door onder andere het offline opslaan van de wallet: een prettig stukje extra veiligheid.

Lage transactiekosten

Transacties die je met een Ethos Wallet uitvoert, worden zoveel mogelijk in de bulk verwerkt. Zeker als je daar veel transacties mee doet – en het universele karakter leent zich daar bij uitstek voor – bespaart je dat veel op de transactiekosten.

Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Alles rondom Ethos is ingestoken op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Dat maakt dat het niet nodig is om veel ervaring te hebben met crypto om met het platform en de wallet overweg te kunnen.

Geen betaalmiddel

Ethos wordt voornamelijk gekocht en verkocht in andere cryptovaluta en is vrijwel nergens direct in producten of diensten om te zetten. In zekere zin is Ethos meer een aandeel in een community dan een vervanger van volwaardige valuta.

Ethos Wallet

De universele wallet van Ethos is een van de sterkste features van Ethos. Het ligt dan ook voor de hand dat je hier je Ethos coins in bewaart. Dat hoeft natuurlijk niet. Ethos bewaar je natuurlijk ook in elke andere universele wallet, bijvoorbeeld wanneer je daar al vanuit handelt. De meeste cryptobezitters vinden het prettig om met één of een beperkt aantal wallets te werken, dus het verkrijgen van een nieuwe heeft niet altijd de voorkeur.

Ethos wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!