Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Exchange Union

Exchange Union is een decentraal platform met een missie. Het team achter deze digitale valuta wil problemen rond liquiditeit op de cryptomarkt aanpakken. In de praktijk zit er namelijk vaak niet genoeg liquiditeit in de markt om fatsoenlijk te kunnen handelen. Dit betekent meestal dat je per se moet traden met Bitcoins of Ethereum en dat het aanbod relatief klein is. Hoe Exchange Union dit denkt op te lossen? Door een netwerk aan te bieden dat meerdere exchanges met elkaar verbindt.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Exchange Union converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Exchange Union Koers

De koers van de native token van Exchange Union (XUC) begon te lopen in oktober 2017. Hiermee kwam hij in een van de beste jaren op de cryptomarkt ooit terecht. Al gauw werden koershoogtes van bijna €14 neergezet. Dit bleek echter niet vol te houden. De koers daalde en stabiliseerde zich onder de €1.

Exchange Union bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Exchange Union?

Exchange Union (XUS) is een decentraal cryptocurrency platform dat erop is gericht om de orderbooks van verschillende exchanges te verbinden. Het team achter deze cryptocurrency is tot deze missie gekomen op basis van het inzicht dat er soms te weinig liquiditeit in de cryptomarkt zit. Veel tokens zijn namelijk niet in alle paren te verhandelen. Dit leidt er vaak toe dat je gedwongen wordt tokens aan te kopen met Bitcoins of Ethereum. Vervolgens stuit je ook nog eens op lange verwerkingstijden. Door de orderbooks van exchanges te verbinden, creëert Exchange Union een overkoepelend netwerk dat functioneert als één exchange. Dit verhoogt direct de liquiditeit.

Meer liquiditeit in de markt exchange union

Waarom je Exchange Union wilt kopen

Exchange Union levert een oplossing voor een probleem dat al jaren op de cryptomarkt speelt. Hiermee speelt het goed in op de vraag van miljoenen crypto-kopers. Er zijn gewoon erg veel exchanges en dit zorgt voor versplintering, met nadelige gevolgen voor de liquiditeit. Uiteindelijk leidt dit tot een onprettige handelservaring. Wanneer de bedenkers van Exchange Union erin slagen om van hun visie een realiteit te maken, kan dit een interessante en toekomstbestendige investering zijn.

Visie exchange union

Waar koop je Exchange Union?

XUC tokens kun je aanschaffen bij een exchange. Je moet dan eerst een account aanmaken. Dit kan gemakkelijk via je browser of een app. Betalen kan bij de meeste exchanges geheel naar Nederlandse standaarden. Zo ondersteunen veel exchanges tegenwoordig betalingen met iDEAL en kun je praktisch altijd gebruikmaken van een bankoverschrijving (SEPA) of een creditcard.

Exchange Union bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Exchange Union

Exchange Union wil door van van verschillende exchanges te verbinden de liquiditeit in de cryptomarkt terugbrengen.

Decentraal orderbook

Elke node binnen het netwerk van Exchange Union houdt de orders binnen zijn eigen betaalkanaal bij. De node deelt het orderbook met andere nodes. Zo wordt een decentraal orderbook gecreëerd.

ERC20 token

De XUC, de native token van Exchange Union, is een ERC20 token. Dat wil zeggen dat hij is gebouwd op het netwerk van Ethereum en voldoet aan de ERC20 tokenstandaard die door Ethereum wordt bepaald.

Payment channels

Exchange Union maakt gebruik van payment channels. Deze maken het mogelijk om snel heel veel transacties off-chain te verwerken. De blockchain wordt hierdoor dus niet belast, terwijl de werkwijze even betrouwbaar blijft.

Investering

XUC tokens kunnen een interessante investering zijn, omdat de cryptomarkt met veel problemen op het gebied van liquiditeit kampt. Wanneer Exchange Union erin slaagt dit op te lossen, is dit revolutionair.

Exchange Union Wallet

Wil je XUC tokens aanschaffen bij wijze van langetermijninvestering? Dan is het verstandig om na te denken over de wijze van opslag. Je kunt je tokens in de hot wallet van je exchange laten staan, maar je kunt ze ook overbrengen naar een fysieke cold wallet. De laatstgenoemde biedt meer veiligheid dan een exchange wallet, maar is een stuk minder gemakkelijk te gebruiken.

Wallet exchange union

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!