Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Factom

Factom is een decentraal blockchainplatform met toegevoegde waarde voor bedrijven die gebruik willen maken van blockchaintechnologie, bijvoorbeeld grote financiële instellingen. Factom levert een ‘crosschain’ oplossing die communiceert met de blockchain van Bitcoin, zonder dat er volledige kopieën van het grootboek hoeven te worden bewaard. Sleutelwoorden zijn veiligheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Factom converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Factom Koers

Het koersverloop van Factom (FCT) begint in 2015, nadat het project werd geïntroduceerd. De prijs steeg aanvankelijk in een laag maar constant tempo. In 2017 ging het ineens fors sneller, en in januari 2018 bereikte Factom een all-time high van meer dan €63. Dit bleek echter niet houdbaar, waardoor Factom in de loop der jaren weer is gedaald tot een koers van rond de €2.

Factom bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Factom?

Factom (FCT) is een cryptocurrency-project op basis van decentrale blockchaintechnologie. Het project werd in 2015 geïntroduceerd onder leiding van David Johston. De focus ligt op het aanbieden van een platform voor bedrijven en overheden die gebruik willen maken van blockchaintechnologie. Factom heeft hiervoor een soort laag bovenop de blockchain van Bitcoin gecreëerd. Hierop kunnen gegevens worden opgeslagen die niet zonder toestemming van het gehele netwerk kunnen worden gewijzigd. De laag kan gebruikt worden om gegevens te verwerken, op te slaan of te beveiligen. Er zijn enorm veel toepassingen mogelijk. Zo wordt Factom gebruikt voor hypotheken en ter opslag van medische dossiers.

wat is Factom

Waarom je Factom wilt kopen

Factom is een blockchainplatform met relevante waarde in de wereld van vandaag en morgen. Cryptocurrencies zijn al lang niet meer slechts voor fanaten, juist ook bedrijven en overheden willen van de voordelen gebruikmaken. Factom slaat een relevante brug, door de blockchaintechnologie van Bitcoin te verbinden met bedrijven en overheden. In de praktijk wordt Factom steeds meer gebruikt en het kan dan ook een interessante investering vormen.

waarom jee Factom wilt kopen

Waar koop je Factom?

Factom koop je bij een cryptocurrency exchange. Bekende exchanges zijn Bitvavo, Kraken en Binance. Je zult hier eerst een account op aan moeten maken. Dit kan gemakkelijk online of via een app. Als je een account hebt, dien je hier geld naar over te maken. Dit doe je in de meeste gevallen precies zoals je dat in Nederland gewend bent: met iDEAL, creditcard of bankoverschrijving. Staat het geld erop? Dan kun je nu FCT tokens aanschaffen.

Factom bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Factom

Factom maakt de blockchaintechnologie van Bitcoin toegankelijk voor bedrijven en overheden door er een extra laag bovenop te vormen.

Veilig

Bedrijven en overheden kunnen Factom inzetten om de integriteit te waarborgen van bepaalde documenten, zoals certificaten en overeenkomsten. Een document kan namelijk niet worden gewijzigd zonder dat het hele netwerk hiervan op de hoogte wordt gebracht.

Decentraal

Het netwerk van Factom is volledig decentraal. Dat wil zeggen er geen centrale instanties zijn die controle uitoefenen op de gegevens die via het platform worden verwerkt. Dit biedt extra vrijheid en is in veel gevallen een stuk efficiënter.

Kunstmatige schaarste met FCT

Factom heeft al vroeg de FCT tokens (Factoids) geïntroduceerd. Dit heeft het gedaan om schaarste te creëren, zodat Factom geen dumpplaats van willekeurige gegevens wordt. De kunstmatige schaarste fungeert als een drempel.

Investering

Het team achter Factom realiseert zich dat de vraag naar blockchain-toepassingen niet alleen komt vanuit cryptofanaten, maar ook vanuit bedrijven en overheidsorganen. Dit is een toekomstbestendige redenering, waardoor Factom een interessante investering kan vormen.

Factom Wallet

FCT tokens opslaan doe je in een wallet. Je hebt de keuze uit een hot wallet en een cold wallet. Een hot wallet is een exchange wallet. Je slaat je tokens dan online op in de cloud van een exchange. Een cold wallet daarentegen is fysiek: het is een apparaatje. De tokens zijn dan offline opgeslagen.

wallet Factom

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!