Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

FairCoin

Faircoin (FAIR) is een cryptocurrency gericht op milieuvriendelijkheid. Het team achter Faircoin wil met deze cryptocurrency een betaalmiddel introduceren dat op duurzame wijze wereldwijd kan worden ingezet. Zo opent Faircoin de jacht op centrale instellingen en organen. Dit wordt gerealiseerd door gebruik te maken van een speciaal ontworpen algoritme genaamd Proof-of-Cooperation (PoC). Dit algoritme verbruikt in vergelijking tot andere algoritmes relatief weinig energie, terwijl het snellere en veiligere transacties ondersteunt.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
FairCoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

FairCoin Koers

De eerste koersbewegingen van Faircoin zijn te ontdekken in het voorjaar van 2014. De koers blijft gedurende een aantal jaren vrij stabiel en vertoont geen uitzonderlijke bewegingen. Rond 2017 bleek het vertrouwen in Faircoin – en in andere cryptocurrencies – erg toe te nemen. Je ziet dit terug in de koers. Binnen een jaar steeg de koers van €0,01 naar iets meer dan €1. De pret bleek echter snel voorbij, nu Faircoin na het bereiken van de top de daling alweer snel inzette en stabiliseerde op lagere koershoogtes.

FairCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is FairCoin?

Faircoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency gebaseerd op blockchain technologie. Faircoin streeft ernaar dat er overal ter wereld gebruik gaat worden gemaakt van hun token als betaalmiddel. Een bekende missie zal je denken, maar Faircoin pakt het toch nét iets anders aan. Zo ligt de focus niet alleen op het aanbieden van een alternatief betaalmiddel, maar ook vooral op duurzaamheid en milieu.

Het zal je inmiddels bekend zijn dat transacties die worden verricht met cryptocurrencies dienen te worden geverifieerd. Deze verificatie dient te gebeuren door het inzetten van rekenkracht uit computers. Deze computers draaien vaak 24/7 op volle kracht; dat kost energie. Faircoin heeft echter een algoritme ontwikkeld dat een stuk energiezuiniger zou moeten zijn: het Proof of Cooperation algoritme (PoC). Hierbij strijden nodes niet tegen elkaar om de snelste transactieverwerking te realiseren, maar werken de nodes juist samen.

wat is Faircoin

Wat is Faircoin

Faircoin is een cryptocurrency met een relevante visie. Een hoog energieverbruik is namelijk een van de grootste uitdagingen op het gebied van cryptocurrencies. Wanneer deze digitale valuta daadwerkelijk dagelijks in de praktijk moeten worden gebruikt, is het noodzakelijk dat dit probleem wordt aangepakt. Faircoin neemt graag het initiatief en dat is een goed begin. Faircoin introduceert daarbij een uniek algoritme voor de verificatie voor transacties.

Waar koop je Faircoin

Faircoin koop je bij een crypto exchange. Dit is een plaats waar kopers en verkopers van cryptocurrencies (digitaal) bij elkaar komen. Voordat je hier FAIR tokens kunt aanschaffen, dien je in het bezit te zijn van een account. Vervolgens dien je geld op dit account te storten. Bij de meeste grote exchanges, zoals Binance en Bitvavo, kan het storten van geld gewoonweg naar Nederlandse standaarden. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van iDEAL, creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

waar koop je Faircoin

FairCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Faircoin

We hebben een aantal kenmerken van Faircoin op een rijtje gezet.

Milieuvriendelijk

Duurzaamheid en cryptocurrencies blijken in de praktijk niet goed samen te gaan. Faircoin steekt echter de handen uit de mouwen om hier verandering in te brengen. Door gebruik te maken van een uniek algoritme, streeft Faircoin naar een meer energiezuinige verificatie van transacties.

Samenwerkende nodes

Transacties met cryptocurrencies dienen te worden geverifieerd. In de meeste gevallen gebeurt dit door nodes die met elkaar concurreren. Degene die het eerste een lastig algoritme oplost, loopt weg met de buit. Door het Proof of Cooperation (PoC) algoritme van Faircoin, werken de nodes juist samen.

Snelle transacties

Faircoin werkt met het Proof-of-Cooperation algoritme. Dit zorgt niet alleen voor minder energieverbruik, maar het zorgt voor een snellere verwerking van transacties. Dit is prettig, want een toekomstbestendige cryptocurrency dient de capaciteit te hebben om transacties snel te verwerken.

Investering

Faircoin heeft de ogen op de toekomst gericht en het negeert hierbij de problematiek omtrent duurzaamheid niet. Hierom kan Faircoin een interessante langetermijninvestering zijn. Houd er uiteraard wel rekening mee dat het investeren in cryptocurrencies altijd een speculatie blijft.

Faircoin Wallet

Als je FAIR tokens aanschaft, is het verstandig om te kijken naar de manier waarop deze worden opgeslagen. Er zijn in de basis twee manieren om tokens op te slaan: in een hot wallet of in een cold wallet. Een hot wallet is een exchange wallet. Je tokens worden dan opgeslagen in de cloud van de exchange waar je bij zit. Dit kan in de praktijk gevoelig zijn voor hacks, maar het biedt veel gebruiksgemak. Je kan ook gebruik maken van een cold wallet. Dit is een fysieke wallet die je bij kunt dragen. Hier dien je je tokens op te uploaden. Het voordeel van een cold wallet is de veiligheid. Wel is het belangrijk dat je deze niet kwijtraakt.

wallet Faircoin

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!