Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Fantom

Het project Fantom (FTM) is bedoeld om een platform voor smart contracts te creëren dat het ‘zenuwstelsel voor slimme steden’ moet worden. Het project beoogt een bijna oneindige schaalbaarheid en directe transacties tegen zeer lage kosten.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Fantom converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Fantom Koers

Fantom (FTM) ging in oktober 2018 live op de cryptomarkt en bleef, zoals in de grafiek te zien is, lang op een lage waarde. Met de opleving van de cryptomarkt in het begin van 2021 kreeg ook Fantom momentum, waardoor de koers van deze coin begon te stijgen. In eerste instantie nog langzaam, zoals de grafiek uitwijst. Maar bij de tweede opleving van 2021, in oktober, schoot de koers en daarmee dus ook de waarde van Fantom omhoog.

Fantom bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Fantom?

Fantom is onderdeel van de Fantom Foundation, een bedrijf dat werkt aan een veilig platform voor smart contracts dat snel en schaalbaar is. De missie van het bedrijf is om te zorgen voor betere compatibiliteit tussen alle transactiesystemen. In tegenstelling tot bij een traditioneel blockchain platform zijn er bij Fantom geen blokken op de blockchain, maar wordt er direct gebouwd op voorgaande transacties. Het is voor nodes niet nodig om over het bestaan van andere nodes in het netwerk te weten, waardoor ze gewoon hun eigen werk kunnen uitvoeren. Dit zorgt voor de hoge schaalbaarheid van het netwerk. Dankzij het systeem in kwestie, ook wel een directed acyclic graph (DAG) genoemd, is Fantom veel sneller en goedkoper dan platforms waarbij oudere technologieën gebruikt worden. Op het platform wordt gebruikgemaakt van het Fantom token (FTM), een crypto coin om transactiekosten mee te betalen of bij te dragen aan beslissingen. Ook kunnen gebruikers meer FTM verdienen door bij te dragen aan het netwerk.

Waarom je Fantom wilt kopen

Fantom belooft de alles-in-één gedecentraliseerde finance suite voor iedereen te worden. Daarbij zijn directe transacties mogelijk waar nauwelijks kosten aan verbonden zijn, wat het platform extra interessant maakt om te gebruiken. Hierdoor kan investeren in FTM in de toekomst beloond worden met een verder stijgende koers. Wees als je FTM wilt kopen echter wel gewaarschuwd dat Fantom samenwerkt met meerdere Afghaanse ministeries, en dat het door de machtsgreep van de Taliban onduidelijk is hoe de samenwerking met de Afghaanse overheid verder gaat verlopen.

Waar koop je Fantom?

Fantom (FTM) kun je op verschillende crypto exchanges kopen, zoals Binance en Bitvavo. Het is hier echter niet mogelijk om Fantom direct voor euro’s te kopen. Eerst moet je met euro’s Bitcoin of Ethereum tegen de actuele prijs kopen. Deze kun je vervolgens op de crypto exchange verhandelen voor Fantom. Wil je je de waarde van je Fantom assets weer omzetten naar euro’s? Dan moet je je Fantom-bezittingen verhandelen tegen Bitcoin of Ethereum en deze voor een zo gunstig mogelijke prijs verkopen voor euro’s.

Fantom bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Fantom

Een aantal kenmerken onderscheiden Fantom van andere crypto valuta:

Zeer lage kosten

Fantom is bedoeld als platform voor iedereen, en daarom gelden er extreem lage transactiekosten.

Meebeslissen door de FTM coin te staken

Investeerders die FTM cryptomunten kopen, verdienen en vooral bewaren, mogen meebeslissen over veranderingen van het netwerk. Op deze manier blijft het platform gedecentraliseerd.

Fantom Wallet

Wil je FTM kopen en bewaren? Je kunt ze op het Fantom platform zelf opslaan in de lokale wallet. Dat is echter niet de veiligste optie, omdat deze wallet voortdurend in contact staat met het internet. Overweeg daarom een hardware wallet als de Ledger Nano S te kopen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!