Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Filecoin [Futures]

Bestanden opslaan door gebruik te maken van blockchaintechnologie: Filecoin (FIL) maakt het mogelijk. Met de komst van dit cryptoproject hoef je nooit meer één bedrijf te vertrouwen voor het bewaren van al je kostbare bestanden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Filecoin [Futures] converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Filecoin Koers

De koers binnen de grafiek van FIL begon te lopen in 2017 vanaf een waarde van €9,80. De prijs steeg snel naar een waarde van bijna €23. Uit de grafiek bleek dat deze prijs niet houdbaar was, waarna het daalde naar een lagere waarde. Sinds 2020 is er veel volatiliteit te ontdekken. Dat heeft gezorgd van een all time high van €50.

Filecoin [Futures] bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Filecoin?

Filecoin (FIL) is een crypto project uit 2014 dat blockchaintechnologie inzet voor het opslaan van bestanden. Iedereen kan zich bij het netwerk van deze crypto valuta aansluiten. Zo kunnen gebruikers die ruimte vrij hebben op hun harde schijf deze vrije ruimte aanbieden. Andersom kunnen mensen die op zoek zijn naar opslag de vrije ruimte van een ander kopen. Wat dit te maken heeft met blockchaintechnologie? Alle bestanden worden in zeer veel stukjes opgesplitst en verdeeld. De gegevens worden versleuteld voordat ze de blockchain ingaan. Wanneer je jouw bestanden terug wilt, kan dat op vertoon van je private key.

Waarom je Filecoin wilt kopen

Steeds meer mensen maken gebruik van clouddiensten voor de opslag van hun bestanden. Hier komt echter een zeker risico bij kijken. Wanneer een grote clouddienst wordt gehackt, liggen er in één klap veel bestanden op straat. Filecoin neemt dit risico weg. Dat heeft te maken met de decentrale werking van cryptocurrencies. Je gegevens staan niet centraal op één plek en dat levert een hogere mate aan veiligheid op.

Waar koop je Filecoin?

De native coin van Filecoin (FIL) kun je kopen bij een crypto exchange, zoals Bitvavo of Coinbase. Alvorens je de crypto kunt kopen, dien je bij de exchange van jouw keuze een account aan te maken. Vervolgens kun je overgaan tot het storten van fiatgeld (zoals de euro). Bij sommige exchanges kun je rechtstreeks FIL crypto kopen tegen de huidige koers, zonder dat je eerst geld hoeft te storten. Betalen kan vaak met creditcard of bankoverschrijving. Modernere (Nederlandse) exchanges ondersteunen daarnaast betalingen met iDEAL.

Filecoin [Futures] bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Filecoin

Filecoin biedt een aantal voordelen ten opzichte van reguliere clouddiensten en kan daardoor een aantrekkelijk alternatief vormen.

Veilig

Filecoin werkt met een decentraal netwerk. Jouw bestanden worden opgedeeld in veel kleine stukjes en verspreid over verschillende computers. Zo hoef je niet bang te zijn dat je bestanden bij een hack direct op straat liggen. Dit biedt meer veiligheid dan centrale clouddiensten.

Duurzaam

Deze coin brengt een relatief duurzame oplossing naar de wereld. Omdat jouw bestanden worden opgeslagen op (particuliere) computers die wat ruimte over hebben, hoeven er geen centrales vol servers en computers te worden opgezet. Dat scheelt uiteindelijk een hoop stroom.

Bijverdienste

Wanneer je wat opslagruimte over hebt op je computer kan Filecoin zorgen voor een leuke bijverdienste. Er zijn namelijk genoeg mensen die interesse hebben in het kopen van cloudopslag. In ruil voor het aanbieden van opslagruimte ontvang je FIL coins.

Investering

Wanneer je ervoor kiest om deze coin te kopen, kun je potentieel een waardevolle investering in handen hebben. Hoewel het niet vaststaat dat de koers van FIL gaat stijgen, is de kans aanwezig dat de interesse in gedecentraliseerde cloudopslag in de toekomst zal toenemen.

Filecoin Wallet

Ben je van plan om FIL tokens te kopen voor de lange termijn, dan kan het verstandig zijn om na te denken over de wijze waarop je de tokens gaat opslaan. Ga je voor gemak, kies dan voor een online (exchange) wallet. Wil je juist maximale veiligheid, dan kan juist een fysieke wallet het overwegen waard zijn.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!