Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

FTX Token

De FTX Token (FTT) vervult een essentiële functie binnen het ecosysteem van FTX. FTX is een exchange waarop verschillende beleggingsproducten worden aangeboden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
FTX Token converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

FTX Token Koers

De koers binnen de grafiek van FTX Token (FTT/Euro) begon te lopen in 2019 vanaf een prijs van €1,60. In 2012 begon de koers veel volatiliteit te vertonen. Dat heeft geleid tot een all time high prijs van meer dan €67. Zoals uit de grafiek blijkt, zakte de koers alweer snel naar lagere waardes.

FTX Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is FTX Token?

FTX Token (FTT) is een crypto valuta die werd opgericht in 2018 door Sam Bankman-Fried: een voormalig handelaar bij de internationale ETF-Desk van Jance Street Capital. Hoewel FTX Token een cryptocurrency coin is, is FTX als zodanig een handelsbeurs waarop naast crypto’s ook bijvoorbeeld derivaten, indices en aandelen kunnen worden verhandeld. Het (innovatieve) platform van FTX is nog altijd groeiende en behoort nog niet tot de grootste. De FTX Token (FTT) is ontworpen om FTX te dienen. Zo kun je de coin inzetten om korting te krijgen wanneer je wat gaat kopen via FTX. Het kan tevens dienen als onderpand en je kunt er zelfs geld mee verdienen.

Waarom je FTX Token wilt kopen

Inmiddels is duidelijk dat de FTT coin onlosmakelijk is verbonden met het platform van FTX. Als je FTT wilt kopen, zal je ook moeten geloven in het platform van FTX. Het platform is professioneel ingestoken en weet de concurrentiestrijd met andere partijen, zoals Bitmex, aardig aan te gaan. Dat komt onder meer omdat FTX is voortgekomen uit een samenwerking met de grote exchange Binance. De onderscheidende waarde van FTX zit met name in het feit dat er naast cryptocurrency’s ook andere beleggingsproducten worden aangeboden.

Waar koop je FTX Token?

FTX Token (FTT) kopen kan bij een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo of Binance. Voordat je gaat kopen, moet je eerst een account aanmaken. Daarna kun je geld storten op je account. In veel gevallen wordt fiatgeld, zoals de euro, geaccepteerd. Na het aanvullen van je saldo kun je FTT crypto kopen. Soms kan dit ook rechtstreeks. Je hoeft dan niet eerst je saldo aan te vullen. Betalen kan meestal naar Nederlandse standaarden en dus met creditcard, (SEPA) bankoverschrijving of iDEAL.

FTX Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken FTX Token

FTX Token (FTT) is een crypto die een essentiële functie vervult binnen het FTX platform. FTT wordt dan ook wel de backbone van FTX genoemd.

Handelskorting

Binnen FTX kunnen FTX Tokens worden ingezet om handelskorting te verkrijgen. Dat brengt met zich mee dat je lagere kosten betaalt bij het handelen in cryptofutures en dat je genoegen mag nemen met minder ruime spreads.

Proof of Stake

De FTX Token (FTT) maakt gebruik van het proof of stake (PoS) consensusalgoritme voor de verificatie van transacties. Dat houdt in dat deze crypto niet kan worden gemined, maar wel kan worden gestaked. In ruil voor het staken van tokens krijg je beloningen.

ERC20

Hoewel FTT behoort tot FTX gaat het hier om een zogeheten ERC20 token. Dat houdt in dat FTT niet runt op een eigen blockchain, maar dat gebruik wordt gemaakt van de blockchain van Ethereum. ERC20 kan worden gezien als een tokenstandaard.

FTX Exchange

FTX staat bekend als een veelzijdig en compleet handelsplatform met verschillende unieke voordelen. Zo gaat 1 procent van alle transactiekosten naar goede doelen, zijn de fees relatief laag en kun je gebruikmaken van verschillende handelsopties

FTX Token Wallet

Signaleer je een gunstige koers en besluit je tot het kopen van FTT coins? Bedenk dan voordat je gaat kopen dat je de coins ook ergens dient op te slaan. Dat kan bijvoorbeeld in een online (exchange) wallet. Ga je echter voor maximale veiligheid, dan is ook een offline wallet het overwegen waard.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!