Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X

Gas

Gas (GAS) werkt als ‘brandstof’ voor de blockchain van het Chinese op Ethereum gebaseerde platform NEO. Voor alle handelingen die uitgevoerd worden op het NEO-platform, zoals gegevens versturen en betaaltransacties verrichten, moet de gebruiker een kleine fee betalen. Dit wordt uitgedrukt in GAS, maar betaald in fiatgeld. Deze inkomsten komen ten goede aan de eigenaars van NEO. Op het NEO-platform, dat door bezitters van NEO-aandelen in stand wordt gehouden, wordt immers gebruikgemaakt van een Proof of Stake. NEO-bezitters krijgen dit bij wijze van dividend uitbetaald. Dit maakt ook dat GAS niet gezien wordt als cryptovaluta maar als crypto-equity.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Gas converter
Bezoek Finst Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Koers Gas

De koers van de Gas (GAS) is sterk verbonden met die van de NEO. Gaat de koers van de NEO omhoog, dan gebeurt hetzelfde met die van de GAS. Dit is ook logisch, gezien het feit dat de GAS dient als betaling voor activiteiten op het NEO-platform. Net als de NEO en de cryptomarkt als geheel maakte de GAS een enorme piek mee in januari 2018, waarna de koers ook weer flink inzakte. In de eerste helft van 2021 begonnen de NEO en de GAS, net als de rest van de markt, weer met vallen en opstaan aan een opmars. De NEO wordt ook wel het Chinese Ethereum genoemd. De stemming op de Chinese afzetmarkt is dan ook van groot belang voor de koers van de NEO en de GAS.

Neo en gas coin

Gas bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Wat is Gas?

Op het platform van NEO, dat in 2014 in China werd gecreëerd, worden twee cryptotokens gebruikt: de NEO en de GAS. Waar de NEO een verhandelbaar aandeel in het platform is, dient de GAS als betaalmiddel voor het gebruik van alle diensten binnen het netwerk. Het geld dat op het platform verdiend wordt met het innen van die kosten, wordt als dividend uitgekeerd aan gebruikers die NEO-aandelen bezitten en opgeslagen houden in een wallet. Dit werkt volgens het Proof of Stake-principe: het dividend is een automatische beloning voor de bijdrage die aandeelhouders leveren aan de beveiliging van het netwerk. Bezitters van NEO-aandelen kunnen zelf hun GAS-tokens innen.

In totaal komen er uiteindelijk 100.000.000 GAS-tokens beschikbaar. Dat is ruim 30 keer zoveel als het aantal dat nu al op de markt is. Nieuwe GAS-tokens komen vrij bij ieder NEO-block dat wordt gegenereerd, en dat gebeurt om de 15 tot 20 seconden. Ieder jaar komen daar per keer wel minder GAS-tokens bij vrij. Na 22 jaar zijn ze allemaal vrijgekomen. Deze GAS-tokens worden proportioneel verdeeld onder mensen die NEO-aandelen in hun wallet hebben. Door de toenemende schaarste als gevolg van het vrijkomen van steeds minder GAS-tokens, is het niet uitgesloten dat de waarde van de GAS nog flink zal gaan stijgen.

Waarom je Gas wilt kopen

De vraag is vooral of je het beste kunt investeren in GAS of NEO, aangezien ze aan elkaar verbonden zijn. De GAS heeft groeipotentie op de korte termijn, omdat er sprake is van een toenemende schaarste. Omdat de koers van de GAS nog relatief laag is ten opzichte van die van de NEO, wordt aangenomen dat er nog veel rek in de koers zit. Als lange termijn investeerder kun je je geld beter in NEO beleggen en die investering vastzetten, want dan ontvang je vanzelf GAS als rente, terwijl je ook meeprofiteert van eventuele koersstijgingen van zowel de NEO als de GAS. In tegenstelling tot de NEO is de GAS deelbaar en kan de waarde in tot acht cijfers achter de komma uitgedrukt worden.

Met de potentie van de Chinese markt in het achterhoofd (mits de overheid daar tenminste niet de markt verstoort) is er een goede kans dat beide tokens tot aanzienlijk hoogtes zullen stijgen.

Korte termijn gas

Waar koop je GAS?

Er zijn twee manieren om aan GAS-tokens te komen. Je kunt ze verdienen door NEO te kopen en deze gedurende een bepaalde periode vast te houden in een wallet. Dit noemt men ook wel ‘staken’. Als je jouw NEO beschikbaar stelt voor beloningen, krijg je als een soort rente GAS betaald. Maar als je sneller in GAS wilt investeren, kun je GAS-tokens via een exchange als Bitvavo kopen. Je moet dan een account aanmaken, waarin je fiatgeld (zoals euro’s) stort met behulp van iDeal of Bancontact. Daarmee koop je vervolgens GAS.

Gas bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Kenmerken Gas

De Gas heeft, net als andere cryptotokens, een aantal geheel eigen kenmerken. De volgende kenmerken onderscheiden de Gas van andere tokens:

’Gratis’ te verdienen

Je hoeft GAS-tokens niet te kopen, je kunt ze ook verdienen. Namelijk door te investeren in NEO en je bezittingen vervolgens een tijd vast te zetten in een wallet. Je ontvangt dan GAS als rente.

Onlosmakelijk verbonden met de NEO

De GAS kan niet als opzichzelfstaand beschouwd worden. Omdat het een integraal onderdeel is van het functioneren van het NEO-platform, is de waarde van de GAS onlosmakelijk verbonden met die van de NEO.

Onlosmakelijk verbonden met de NEO

De GAS kan niet als opzichzelfstaand beschouwd worden. Omdat het een integraal onderdeel is van het functioneren van het NEO-platform, is de waarde van de GAS onlosmakelijk verbonden met die van de NEO.

Deelbaar

In tegenstelling tot de NEO is de GAS deelbaar. Waar je geen hoeveelheid kleiner dan 1 NEO kunt bezitten, is het wel mogelijk om een hoeveelheid GAS tot in acht cijfers achter de komma uit te drukken. Je kunt dus bijvoorbeeld 0,00000001 GAS bezitten.

GAS Wallet

Als je GAS-tokens wilt opslaan, heb je een elektronische wallet nodig. Met behulp van die wallet kun je je GAS-tokens ook versturen. Je gebruikt een combinatie van een persoonlijke sleutel en een openbare sleutel om een transactie van jouw wallet naar die van iemand anders te ondertekenen. Er zijn verschillende soorten GAS wallets. Online kun je je GAS-tokens bijvoorbeeld opslaan in NEO Tracker. Op je computer kan dit in de software wallet Exodus of, als je er ook mobiel van gebruik wilt maken, in de wallet Exodus Mobile. Wil je je GAS-tokens volledig los van een internetverbinding opslaan, dan kun je de hardware wallet Ledger gebruiken.

Exodus wallet voor gas

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!