Gnosis

De Gnosis (GNO) is een cryptovaluta in samenhang met een gelijknamig platform dat er in het bijzonder op is gericht om voorspellingen te doen. Het platform is gebaseerd op de blockchain-technologie van Ethereum en wordt gebruikt om voorspellingen (in feite een soort weddenschappen) over gebeurtenissen in de echte wereld vast te leggen. Hierop worden op het platform Gnosis-coins of tokens (via OWL tokens) ingelegd. Afhankelijk van de uitkomst van deze voorspellingen worden de tokens meer of minder waard. Buiten het Gnosis-platform om hebben de tokens weinig transactionele waarde.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Gnosis converter

Gnosis Koers

Er zijn 10 miljoen tokens in omloop. Die zijn allemaal in 2017 aangeboden en er zijn sindsdien geen tokens meer bijgemaakt. Binnen enkele maanden na de introductie medio 2017 steeg de koers van de Gnosis tot dicht onder de €400. Tegen het einde van 2017 liep dat zelfs op tot rond de €500. In de eerste helft van 2018 volgde een scherpe daling die uitmondde in een stabilisatie tussen de €15 en €25. De koers bleef op dat niveau tot medio 2020. Begin 2021 werd een opmars ingezet die leidde tot een piek van ruim boven de €300 in het tweede kwartaal van 2021.

Gnosis toenemen waarde

Gnosis bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Wat is Gnosis?

In feite is Gnosis een platform om mee te wedden, maar ook om gegevens te genereren over kansen op gebeurtenissen. Het Gnosis-platform is in ieder geval primair bedoeld om voorspellingsmarkten te creëren. Dit gebeurt op basis van consensus. Gebruikers van het platform (de bezitters van Gnosis-coins) zetten hun coins in op bepaalde gebeurtenissen. Daaruit volgen gegevens over de waarschijnlijkheid van die gebeurtenissen. Het idee is dat het collectief altijd een goed en betrouwbaar idee heeft van de kans dat bepaalde gebeurtenissen wel of niet plaatsvinden. Dat gebruikers van het platform hun coins inzetten, is dus op zichzelf een waardevol gegeven.

Waarom je Gnosis wilt kopen

Wil je deelnemen aan de voorspellingsmarkten van Gnosis? Dan heb je Gnosis cryptomunten nodig. Dat je het platform wilt gebruiken, is dan ook een van de meer voor de hand liggende redenen om deze cryptomunten aan te schaffen. Omdat er geen inflatie is (het aantal tokens blijft gelijk) is de Gnosis in potentie ook een interessant investeringsobject. Zolang het platform veel gebruikt wordt, zal de waarde van de token waarschijnlijk toenemen.

Gnosis wedden

Waar koop je Gnosis?

Registreer je bij een van de grote exchanges of cryptoplatforms om Gnosis te kopen. Voorbeelden waar je Gnosis kan kopen zijn Bitvavo en Binance. Over het algemeen wissel je reguliere valuta eerst in voor Bitcoins of Ethereum, waarna je deze omzet in Gnosis.

Gnosis bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Kenmerken Gnosis

De Gnosis is geen algemeen geaccepteerd betaalmiddel, maar een coin die nauw verbonden is aan een platform. Ook de toekomstige ontwikkeling van de coin is dus verbonden aan dit platform.

Geen inflatie

Er is een vaste hoeveelheid van 10 miljoen tokens.

Ethereum-blockchain

Gnosis is gebaseerd op de Ethereum-blockchain.

Waardevolle informatie

Het platform Gnosis is niet zomaar een plek om te wedden, maar levert gebruikers waardevolle informatie op over kansen op bepaalde gebeurtenissen.

Gnosis Wallet

Je Gnosis-coins sla je het beste op in een Coinbase Wallet of andere gedecentraliseerde wallet. Hierbij dien je altijd goed te letten op veiligheid en praktisch gemak.

Coinbase wallet voor Gnosis