Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Groestlcoin

Groestlcoin is een cryptovaluta die zich richt op het wereldwijd verzenden en ontvangen van valuta zonder dure bankkosten. Transacties worden verricht in een veilige en anonieme omgeving. Groestlcoin was de eerste cryptomunt die gebruik maakte van SegWit, een alternatieve manier om transacties op te slaan die het netwerk sneller en schaalbaar maakt. Groestlcoin is een fork van Bitcoin.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Groestlcoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Groestlcoin Koers

Groestlcoin (GRS) bleef na de introductie op de cryptomarkt lange tijd een laagvlieger, tot de positiviteit die in 2017 ontstond op de markt ook de koers van Groestlcoin omhoog stuwde. Net als andere crypto’s bereikte Groestlcoin een enorme piek rondom de jaarwisseling 2017-2018. Daarna zakte de koersen weer, maar wat opvalt, is dat Groestlcoin daarna beter bleef presteren dan veel andere altcoins. De opleving van de cryptomarkt in de eerste helft van 2021 leverde voor Groestlcoin opnieuw een enorme piek in waarde op.

Groestlcoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Groestlcoin?

Groestlcoin is een open source project dat in 2014 gelanceerd werd door een Nederlands team van ontwikkelaars dat een uniek algoritme ontwikkelde dat in potentie een enorm hoog beveiligingsniveau kan bereiken. Dit algoritme is geïnspireerd op het ‘Advanced Encryption Standard (AES)’ algoritme. Groestlcoin is gefocust op snelle, veilige en goedkope transacties, waarbij privacy hoog in het vaandel staat. Hiermee willen de ontwikkelaars bekende problemen van Bitcoin rechtzetten. Transacties met Groestlcoin worden geverifieerd door miners die hiervoor beloond worden met GRS coins. Door de Asic-chip resistentie kan iedereen, ook met een eenvoudige videokaart, Groestlcoin minen. Het minen door middel van de GPU zorgt ervoor dat dit op een milieuvriendelijke en energiebesparende manier kan.

Eenvoudig minen Groestlcoin

Waarom je Groestlcoin wilt kopen

Groestlcoin is een crypto met een duidelijke strategie waaraan vastgehouden wordt. Op de middellange tot lange termijn heeft Groestlcoin een uitstekend potentieel om zich te ontwikkelen tot een sneller, goedkoper en veiliger alternatief voor Bitcoin dat aan populariteit gaat winnen. In de wetenschap dat iedereen deze coin kan minen en dat dit op een milieuvriendelijke manier kan, is de drempel laag voor mensen om zich met Groestlcoin te gaan bezighouden.

Lange termijn investering Groestlcoin

Waar koop je Groestlcoin?

Groestlcoin is op verschillende grote crypto exchanges verkrijgbaar, waarvan de voornaamste Binance en Bittrex zijn. Wel is het zo dat je Bitcoin of Ethereum moet bezitten om daarmee Groestlcoin te kunnen kopen. Die moet je dus eerst kopen voor euro’s of voor dollars, waarna je ze kunt verhandelen tegen Groestlcoin. Wil je je Groestlcoins verzilveren, dan moet je de omgekeerde weg volgen.

Groestlcoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Groestlcoin

Een aantal kenmerken onderscheidt Groestlcoin van andere crypto’s:

Snel en goedkoop

Groestlcoin is snel en zeer goedkoop in gebruik. De transacties op het netwerk vinden vrijwel onmiddellijk en vrijwel gratis plaats. De miner fee voor het verzenden GRS is erg laag.

Betalingen via sms

Betalingen in GRS kunnen zelfs via SMS gedaan worden. Dat betekent dat het ook kan op een eenvoudige mobiele telefoon.

Groestlcoin Wallet

Als je Groestlcoin wil kopen als investering voor de langere termijn, moet je je coins kunnen opslaan in een elektronische wallet. Er zijn allerlei verschillende wallets hiervoor beschikbaar, zoals de eigen Samourai wallet. Maar ook de complexe en super veilige Bitcoin-wallets Armory en Multibit HD zijn te gebruiken voor Groestlcoin.

Wallet groestlcoin

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!