Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Harmony

Schaalbaarheid is een traditioneel probleem waar veel cryptoprojecten tegenaan lopen. Harmony (ONE) is opgericht met als doel het vormen van een schaalbare blockchain, zodat de kosten laag kunnen blijven.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Harmony converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Harmony koers

In juni 2019 zijn de eerste bewegingen in de grafiek van ONE/Euro te ontdekken. De koers begon vanaf een hoogte van €0,019 en vertoonde eigenlijk pas noemenswaardige stijgingen in 2021. De hoogste piek tot zover werd gezet in 2022 met een prijs van ongeveer €0,31.

Harmony bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Harmony?

Harmony (ONE) is een layer-1 blockchainproject dat in 2019 werd opgericht. Het team achter dit project heeft met behulp van veel onderzoek en vergaande kennis het concept blockchain volledig ontleedt. Alle traditionele problemen zijn blootgelegd, zodat Harmony al deze problemen zou kunnen tackelen bij het ontwerpen van hun eigen blockchain. Harmony zou schaalbaar en flexibel moeten zijn. Het moet mee kunnen groeien met de vraag van de toekomst, terwijl er snel aanpassingen gemaakt moeten kunnen worden wanneer problemen ontstaan. Harmony maakt hiervoor gebruik van een aantal moderne technologieën, zoals pipelining en sharding.

Waarom je Harmony wilt kopen

Harmony crypto kopen doe je omdat je vertrouwen hebt in het project, bijvoorbeeld omdat je de traditionele problemen die bestaan bij de gevestigde cryptocurrency’s erkent. Zo zijn Bitcoin en Ethereum bijvoorbeeld nog altijd de grootste spelers, maar lopen ze beide tegen een gelimiteerde schaalbaarheid aan. Doordat Harmony een soort geoptimaliseerde layer-1 blockchain naar de cryptowereld brengt, kan een investering in ONE tokens crypto valuta het overwegen waard zijn.

Waar koop je Harmony?

ONE tokens kopen kan bij een cryptocurrency exchange, zoals Binance. Je kunt bij een dergelijke uitwisseling jouw euro’s inruilen voor ONE tokens. Hiervoor dien je wel eerst een account bij de exchange aan te maken. Dit kan gemakkelijk online. Zorg ervoor dat je jouw account goed beveiligt met een sterk wachtwoord en 2FA. Vervolgens dien je jouw saldo aan te vullen. Betalen kan bij de meeste partijen met creditcard of bankoverschrijving. Steeds meer exchanges ondersteunen daarnaast iDEAL.

Harmony bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Harmony

De layer-1 blockchain Harmony vormt een soort geoptimaliseerde blockchain waar ontwikkelaars gebruik van kunnen maken.

ONE token

De ONE token is cruciaal voor Harmony. Deze token kan namelijk worden gebruikt om verschillende kosten mee te voldoen, zoals transactie- en opslagkosten. Daarnaast fungeert het als een governance token en is het nodig voor het verdienen van blokbeloningen.

Snelle transactieverwerking

Doordat Harmony (ONE) gebruikmaakt van een technologie genaamd state sharding kunnen knelpunten op het netwerk worden voorkomen. Transacties kunnen hierdoor snel worden verwerkt. Bij sharding wordt de werkdruk over nodes verdeeld. Dit is efficiënter dan wanneer elke node hetzelfde doet.

NFT Marktplaatsen

Harmony wordt veel gebruikt door ontwikkelaars van zogeheten NFT marketplaces. Hierop kunnen NFT’s worden verkocht en gemaakt. Het netwerk wordt echter ook gebruikt voor applicaties omtrent bijvoorbeeld krediet of advertenties. De mogelijkheden binnen dit flexibele netwerk zijn ruim.

Veel expertise

Harmony wordt vaak geprezen door het gedreven team vol professionals. Het team bestaat uit tientallen personen, waarvan velen hebben gewerkt bij bedrijven als Google en Amazon. Ook CEO Stephen Tse heeft een aardig CV met ervaring bij Google en Microsoft.

Harmony Wallet

Voor de opslag van ONE tokens kun je gebruikmaken van de wallet van Harmony zelf. Daarnaast kun je elke andere wallet die ONE ondersteunt gebruiken. Overweeg een offline cold wallet wanneer je optimale veiligheid nastreeft. Voel je meer voor gebruiksgemak, overweeg dan een (online) exchange of software wallet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!