Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph is een innovatief en veelbelovend consensus protocol dat veiliger, sneller en efficiënter is dan een blockchain. Dankzij de unieke databasestructuur van het protocol is dit beter geschikt om massaal in te zetten dan de veel bij cryptovaluta’s gebruikte blockchaintechnologie. De HBAR token is een crypto coin die wordt gebruikt om het netwerk van Hedera Hashgraph te onderhouden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Hedera Hashgraph converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Hedera Hashgraph Koers

Hedera Hashgraph (HBAR) ging in september 2019 live op de cryptomarkt, en zoals in de grafiek te zien is, zakte de waarde van HBAR snel daarna in. Na een opleving in januari 2020 kwam de koers van HBAR op een stabiel, hoger niveau terecht. Begin 2021 kon HBAR meeliften op de positieve stemming op de cryptomarkt en steeg de koers van de coin enorm. In de grafiek is te zien dat de koers halverwege het jaar weer een beetje inzakte, maar een nieuwe opleving in de zomer van hetzelfde jaar bracht de koers van HBAR naar nieuwe hoogten.

Hedera Hashgraph bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Hedera Hashgraph?

Het Hedera Hashgraph-project is bedacht door Leemon Baird, doctor in de computerwetenschappen. Het doel is een nieuwe soort blockchain op te zetten die sneller, veiliger en betrouwbaarder is dan Bitcoin. Het concept is gebaseerd op een combinatie van technologieën, zoals Directed Acyclic Graph (DAG) met een nieuwe vorm van consensus algoritme. Zo creëert men met Hedera Hashgraph een vertrouwd ecosysteem dat individuen en bedrijven in staat stelt met elkaar te communiceren en samen te werken zonder dat men elkaar eerst hoeft te ontmoeten. Zo kunnen deals goedkoop, snel en zonder dat er een derde partij tussenkomt afgesloten worden.

Waarom je Hedera Hashgraph wilt kopen

Hedera Hashgraph kan bouwen op een groeiende gemeenschap, steeds meer ontwikkelaars die aan het project werken en een groeiend aantal partnerships. Hoe meer mensen en bedrijven hun vertrouwen schenken aan de oplossingen die Hedera Hashgraph voor de tekortkomingen van onder andere Bitcoin biedt, des te gunstiger dit is voor de waarde van de coin HBAR. Dat kan het interessant maken om HBAR als investering te kopen.

Waar koop je Hedera Hashgraph?

Je kunt de coin HBAR van Hedera Hashgraph bij verschillende grote crypto exchanges kopen, zoals Binance en Bitvavo. Je kunt hier echter HBAR niet direct voor euro’s kopen. Daarom moet je eerst met euro’s voor een zo gunstig mogelijke prijs Bitcoin of Ethereum crypto kopen. Deze crypto valuta kun je daarna op de crypto exchange verhandelen voor HBAR. Wil je uiteindelijk de waarde van je HBAR-bezittingen weer omzetten naar euro’s? Dan moet je je HBAR weer verhandelen om er Bitcoin of Ethereum voor te kopen, om deze vervolgens voor een goede prijs voor euro’s te verkopen.

Hedera Hashgraph bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Hedera Hashgraph

Een aantal kenmerken onderscheiden Hedera Hashgraph van andere cryptoprojecten:

Veiliger dan Blockchain

Bij een blockchain moeten er honderden mini-vertakkingen ontstaan om het systeem te laten functioneren, wat ten koste gaat van de veiligheid. Dergelijke vertakkingen zijn bij Hedera Hashgraph niet nodig.

Energie-efficiënt

Waar voor bijvoorbeeld Bitcoin heel veel energie verbruikt wordt, is Hedera Hashgraph een stuk energie-efficiënter. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dit een belangrijk gegeven.

Hedera Hashgraph Wallet

De HBAR die je op Hedera Hashgraph verzamelt, kun je opslaan in de HBAR Price, een mobiele wallet. Wil je HBAR op een exchange kopen en bewaren, dan kan dat in de wallet van de exchange. Ben je van plan om he HBAR-bezittingen voor langere tijd te bewaren, dan is het echter een veiligere keuze om een hardware wallet als de Ledger Nano S te kopen. Deze staat niet voortdurend in contact met het internet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!