Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Helium

Het cryptoproject Helium (HNT) focust zich op internet of things door apparaten te koppelen aan een blockchainnetwerk.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Helium converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Helium Koers

De koers binnen de grafiek van Helium (HNT/Euro) begon te lopen in het najaar van 2020 vanaf een waarde van ongeveer €1,60. De prijs begon echter pas stevig te fluctueren in 2021. De koers vertoont dat waardes tussen €8,50 en €46,00 zich in rap tempo afwisselden.

Helium bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Helium?

Het cryptoproject Helium werd gelanceerd in juli 2019 en speelt in op het internet of things (afgekort IoT). Kort gezegd is het IoT een verzamelnaam voor de internettechnologie waarmee verschillende (soorten) apparaten online onderling met elkaar communiceren. Helium koppelt het IoT aan de blockchain. Met het netwerk van Helium zouden draadloze en zogeheten low-power-apparaten met elkaar kunnen communiceren. Het netwerk bestaat uit Hotspots. Dit zijn nodes die ervoor zorgen dat het netwerk draaiende blijft en dat data kan worden verstuurd. Inmiddels zijn er meer dan 25.000 Hotspots actief.

Waarom je Helium wilt kopen

Vandaag de dag bestaan er veel IoT netwerken. De toegevoegde waarde van Helium zit hem vooral in het werken met blockchaintechnologie. Door het decentrale karakter kan een hoge mate aan privacy worden gewaarborgd. Vergelijk je dit met andere grote IoT hubs, van bijvoorbeeld Amazon of Google, dan vind je dit decentrale karakter niet terug. Dat betekent bijvoorbeeld dat iemand met kwade bedoelingen slechts één centraal punt hoeft te hacken om een hoop ellende te veroorzaken. Helium neemt dergelijke privacy- en veiligheidsbezwaren grotendeels weg. Geloof je in het IoT en denk je dat Helium een relevante bijdragen kan leveren, dan kun je overwegen om HNT te kopen.

Waar koop je Helium?

De native coin van Helium (HNT) kun je kopen bij een crypto exchange. Veel crypto valuta exchanges, waaronder Binance, Bitvavo en Coinbase, bieden deze coin aan. Voordat je tot kopen kunt overgaan, dien je eerst een account aan te maken. Daarna kun je, afhankelijk van je exchange, direct HNT crypto kopen. Je hoeft dan dus niet eerst geld te storten. Andere exchanges bieden deze mogelijkheid niet, zodat je eerst je saldo moet aanvullen voordat je tot aankoop over kunt gaan. Betalen kan vaak met creditcard, bankoverschrijving of iDEAL.

Helium bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Helium

Helium (HNT) koppelt het internet of things aan blockchaintechnologie

Lange geschiedenis

Hoewel het project ‘pas’ in 2019 werd gelanceerd, werd het officieel al opgericht in 2013. In vier rondes tussen 2015 en 2019 heeft het project in totaal meer dan $53 miljoen op weten te halen.

Privacy

Een van de hoofddoelen van Helium is het tackelen van zorgen die heersen omtrent privacy wanneer het gaat om het IoT Door te werken met blockchaintechnologie kan de privacy van gebruikers in hogere mate worden gewaarborgd.

Staking

HNT coins kunnen worden gestaked. Wanneer je zeer veel coins in bezit hebt, kun je worden geselecteerd als validator. Staking wordt gezien als een milieuvriendelijker en praktischer alternatief op mining. Om te staken heb je namelijk geen mining-hardware nodig. Dat scheelt in prijs en stroom.

Uniek

Op Helium (HNT) en IOTA (MIOTA) na zijn er slechts weinig cryptocurrency’s die zich richten op het IoT. Helium onderscheidt zich van IOTA door het gebruik van proof of coverage (PoC), waarbij nodes consensus kunnen behalen door onder meer gebruik te maken van radiofrequenties (RF).

Helium Wallet

Ontdek je een gunstige koers binnen de HNT grafiek en besluit je tot kopen over te gaan? Overweeg dan, vooral wanneer je veel tokens gaat kopen, op welke wijze je de tokens gaat opslaan. Kies je voor het gebruiksgemak van een online wallet of kies je voor maximale veiligheid en dus voor een offline wallet? Maak hierin je eigen afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!