Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X

HEX

De crypto HEX is gebaseerd op het netwerk van Ethereum en werd geïntroduceerd in december 2019. De valuta past het principe achter certificates of deposit (CD’s) toe. Een certificate of deposit is eigenlijk een soort spaarrekening waarop een bepaald bedrag voor een vaste tijd wordt vastgehouden. Dit concept wordt al langer gebruikt door banken, maar HEX verhoogt de rente en hanteert geen transactiekosten (zoals een bank dat wel doet). De interest over een vastgestelde tijdsperiode wordt aan de gebruiker uitbetaald.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
HEX converter
Bezoek Finst Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

HEX Koers

Sinds de start in december 2019 vertoont HEX een mild koersverloop, met enkele sterke pieken in september en oktober 2021. De volatiliteit van de koers is beperkt. Doordat de inleg voor een bepaalde tijd wordt vastgezet, is de winst bij HEX niet afhankelijk van dagkoersen en zijn vooral de ontwikkelingen van de koers op langere termijn voor investeerders interessant.

HEX bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Wat is HEX?

Door HEX te kopen, kan de gebruiker geld investeren. Bovendien zitten in het concept eigenschappen ingebouwd die gedrag stimuleren dat de prijs omhoog drijft en handelingen ontmoedigen die de prijs naar beneden zouden kunnen halen. Met andere woorden: HEX beloont investeerders die hun geld vastzetten en ‘bestraft’ diegenen die vroegtijdig hun geld van de munt halen.

Oprichter Richard Heart heeft met HEX een duidelijke visie: de cryptovaluta is de eerste certificate of deposit op basis van het blockchainprincipe. Dat is ook meteen de reden waarom deze valuta is geïntroduceerd en wat deze uniek maakt: HEX is een alternatief voor een CD van banken, met hogere rente en zonder tussenkomst en kosten van derden.

Waarom je HEX wilt kopen

Een certificate of deposit (of spaarrekening) is een van de populairste producten bij banken. HEX giet over dit populaire concept een blockchainsaus. Zo’n CD heeft talloze voordelen ten opzichte van het bankproduct, omdat gebruikers meer krijgen uitbetaald wanneer anderen besluiten hun looptijd af te breken. Transacties met HEX zijn snel en veilig, en volgens de makers werkt het systeem sinds de introductie onafgebroken, zonder downtime. “Wiskunde is betrouwbaarder dan de mensheid”, zegt het team achter HEX, “en dat bewijzen wij met onze valuta”.

Waar koop je HEX?

Een van de manieren waarop HEX coins worden aangemaakt en in circulatie gebracht, is de Adoption Amplifier. Gebruikers met de crypto Bitcoins in hun wallet van 1 december 2019 of eerder konden gratis HEX claimen. Eigenaars van de crypto Ethereum kunnen met de Adoption Amplifier of Uniswap hun munten direct omzetten naar HEX. Hiervoor is geen aanmelding vereist en de transfer is veilig, op basis van peer-to-peer blockchaintechnologie.

HEX bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Kenmerken HEX

Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van HEX op een rij:

De eerste CD op basis van Blockchain

Een certificate of deposit (ofwel spaarrekening) is een oeroud concept van banken. HEX brengt het concept naar de nieuwe tijd en garandeert met blockchaintechnologie een interessant rendement voor investeerders.

Flinke rente, dus veel winst

Vasthouden loont. Gebruikers profiteren van rentepercentages van 3,69 procent (indien 99 procent van de volledige inleg is vastgezet) tot 369 procent (wanneer 1 procent van de investering is bevroren). De winst wordt bepaald door de koers op het moment van uitbetaling.

Op basis van Ethereum

HEX is gebouwd op basis van het snelle en gedecentraliseerde Ethereum-netwerk. Daarmee kunnen gebruikers hun Ethereum-coins relatief eenvoudig omzetten naar HEX en van de hoge rentes van een blockchains paarrekening profiteren.

Veilig en betrouwbaar

Het systeem achter HEX is veilig en betrouwbaar. Er is geen derde persoon bij transacties en transfers betrokken en het framework is sinds de introductie in december 2019 onafgebroken in de lucht.

HEX Wallet

Wie HEX voor langere tijd vastzet, kan dankzij de hoge rente een goed rendement behalen. HEX kopen is dan ook zonder meer een langetermijninvestering. Aangezien HEX op Ethereum is gebaseerd kan HEX in diverse gangbare wallets worden bewaard, waaronder Trezor en Ledger.

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!