Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

ICON

Het Zuid-Koreaanse crypto project ICON (ICX) is bedoeld om blockchains middels een decentraal netwerk te verbinden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
ICON converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

ICON Koers

De koers in de grafiek van ICON (ICX/euro) begon te lopen in 2017 vanaf een prijs van ongeveer 0,50 euro. Opvallend in de grafiek is dat investeerders de prijs al snel naar een waarde van meer dan 10 euro opdreven. Dergelijke hoogtes binnen de koers van ICX waren echter niet houdbaar. Na een daling is verdere volatiliteit in 2021 te ontdekken.

ICON bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is ICON?

ICON (ICX) is een Zuid-Koreaans crypto project dat in 2017 van start ging. ICON is een blockchain-netwerk dat verschillende blockchains met elkaar verbindt. Dit netwerk fungeert daarbij als een soort hub die gegevens laat doorstromen naar een ander netwerk. In de loop der tijd heeft ICON al wat in de praktijk gebracht door samen te werken met verschillende partners, met name binnen de zorg en finance.

Waarom je ICON wilt kopen

Cryptocurrencies krijgen steeds meer toegevoegde waarde, maar er zijn ook een aantal veelvoorkomende nadelen. Een van die nadelen is dat de verschillende blockchain-netwerken amper samenwerken. Door netwerken met elkaar te verbinden, maakt ICON cross-blockchain gegevensuitwisseling mogelijk. Het team achter ICON geeft het voorbeeld van het toekomstige ziekenhuis dat met blockchain werkt om de gegevens van patiënten te verwerken. Zou het niet ideaal zijn als deze blockchain kan worden gekoppeld aan de blockchain van de toekomstige apotheek of je huisarts?

Waar kun je ICON kopen?

ICON (ICX) kun je bij een crypto exchange kopen, in veel gevallen met fiatgeld zoals de euro. Eerst maak je een account aan bij de exchange van je keuze. Vervolgens kun je de ICON coin opzoeken en kopen. Hiervoor moet je wel eerst geld storten. Dit kan bij de meeste exchanges met creditcard of bankoverschrijving. Bij sommige exchanges kun je crypto coins direct kopen, tegen de actuele koers en zonder storting. Deze wijze van direct kopen biedt aanvullend gebruiksgemak.

ICON bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken ICON

Door netwerken te verbinden, moet ICON de toekomst van blockchain een stuk praktischer maken.

Fundamentele branches

ICON richt zich als crypto voorlopig nog met name op de ‘fundamentele branches’, zoals de zorg, het onderwijs en de bankwereld. Deze kampen nu nog met veel belemmeringen bij gegevensstromen tussen informatiesystemen. ICON moet deze belemmeringen wegnemen.

Blockchain ID

Een aanvullende service van ICON is de Blockchain ID. Hiermee hoef je maar eenmaal je gegevens in te vullen, om deze vervolgens overal te gebruiken.

Praktische insteek

Het team achter ICON (ICX) blijft niet hangen bij een ideologie, maar zet concrete stappen om de segregatie van blockchains tegen te gaan. Bij een goed verloop van het project zal ICON in de toekomst dan ook veel toegevoegde waarde kunnen hebben.

Maximale uitgifte

In totaal komen er maximaal 800.460.000 ICX tokens in omloop. Dit is meer dan genoeg om niet te snel tegen een schaarste aan te lopen.

ICON wallet

Ga je ICX tokens kopen, dan zul je de coins ergens moeten opslaan. Dit kan in een wallet. Kies voor een online wallet wanneer je gaat voor gebruiksgemak. Wanneer je gaat voor maximale veiligheid, kun je beter  een offline hardware wallet kopen. Voor hoeveel veiligheid je moet gaan, zal mede afhangen van hoeveel coins je gaat kopen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!