Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

IDEX

IDEX (IDEX) is een decentrale cryptocurrency exchange op basis van Ethereum en Binance Smart Chain. Gebruikers kunnen hierop cryptocurrencies kopen en verkopen. De focus ligt op een snelle orderuitvoering.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
IDEX converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

IDEX Koers

De koers binnen de grafiek van IDEX loopt sinds 2019. In de zomer van 2020 en het voorjaar van 2021 vertoonde de koers stevige fluctuaties tussen de 0,016 euro en 0,157 euro. In het najaar van 2021 behaalde de koers binnen de grafiek zeer plotseling een prijs van ongeveer 0,58 euro, nadat veel investeerders besloten om IDEX te kopen.

IDEX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is IDEX?

IDEX is een cryptoproject op basis van zowel Ethereum als Binance Smart Chain. Het project ging van start in 2017, initieel onder de naam Aurora. In 2019 onderging Aurora een naamswijziging naar IDEX. De bedenkers van IDEX streven naar een decentrale crypto exchange (DEX) met alle positieve kenmerken van een centrale exchange.

Dit realiseren zij door te werken met een hybride model waarin de uitvoering van transacties wordt gescheiden van de afwikkeling hiervan. Hierdoor kunnen transacties vrijwel direct (in real time) worden uitgevoerd, zonder dat je als gebruiker hoeft te wachten op de afwikkeling. Het model is hybride, omdat de koppeling van orders op centrale wijze gebeurt. De uitvoering van transacties gebeurt decentraal.

Waarom je IDEX wilt kopen

Veel decentrale exchanges werken met een rechtstreekse wisselwerking tussen koper en verkoper. Hiermee wordt decentralisatie gewaarborgd, maar lopen de kosten wel snel op. Daarnaast kost elke inwisseling hierdoor veel tijd. IDEX biedt een praktische oplossing door de daadwerkelijke transactie te scheiden van de afwikkeling. Dit zorgt uiteindelijk voor een vloeiender en minder frustrerende handelservaring, met behoud van alle voordelen van decentraal handelen

Waar koop je IDEX?

Wil je IDEX kopen, zoek dan een crypto exchange die IDEX in het aanbod heeft opgenomen en maak hier een account aan. Zorg dat je account goed is beveiligd, bijvoorbeeld middels tweefactorauthenticatie (Two Factor Authentication, 2FA). Bij veel exchanges kun je cryptocurrencies direct aankopen met een creditcard of via een bankoverschrijving. Kies je voor een grotere of Nederlandse crypto exchange, dan kun je in veel gevallen ook met iDeal betalen. Houd er rekening mee dat sommige exchanges geen fiatgeld (zoals de euro) ondersteunen.

IDEX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken IDEX

IDEX is een uniek en ambitieus cryptoproject, bedoeld voor decentrale handel in cryptovaluta’s.

IDEX token

De IDEX token kan worden gebruikt om te staken. Hiervoor ontvang je beloningen. De token kan ook worden gebruikt als betaalmethode binnen de IDEX exchange. Zo speelt de token een nuttige rol binnen het netwerk van IDEX.

Maximale uitgifte IDEX coins

In totaal komen er maximaal 1 miljard IDEX coins in circulatie. Er is gekozen voor een maximale uitgifte, zodat de waarde van IDEX coins niet te veel door inflatie kan dalen. Eenzelfde principe zie je terug bij Bitcoin (BTC).

Realtime transacties

Wanneer je via IDEX crypto gaat kopen, wordt je order direct uitgevoerd. Het netwerk heeft vervolgens (doorgaans) enkele minuten nodig voor de daadwerkelijke afwikkeling van de verificatie.

Veilig kopen

IDEX werkt voor de beveiliging van gelden van gebruikers met smart contracts. Je hoeft als gebruiker dus niet te vertrouwen op de beveiligingsmaatregelen van een centrale crypto-partij. Smart contracts bieden een hoge mate van veiligheid.

IDEX Wallet

Ga je veel IDEX coins kopen? Dan is het verstandig om je coins op te slaan in een geschikte wallet. Kies voor een online (exchange) wallet wanneer je gaat voor gebruiksgemak. Zoek je naar wat extra veiligheid, is een fysieke (offline) cold wallet aan te raden. Dit biedt echter wel minder gebruiksgemak. De toegevoegde waarde van een offline wallet kopen is dat hij niet te hacken is. Je betaalt er helaas vaak wel een forse prijs voor.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!