IOTA

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
IOTA converter
IOTA omschrijving

EUR IOTA koers

IOTA kopen

Er zijn een aantal exchanges die IOTA aanbieden; onze favoriete is Binance. Dit is een snelgroeiende crypto beurs met een groot aantal coins. In tegenstelling tot veel andere exchanges heeft Binance weinig klachten gekend en is daardoor een van de hoogst gewaardeerde exchanges volgens Cryptocompare. Als je meer wil weten over Binance kan je dat lezen op onze review pagina. Je kan echter op Binance niet direct met Euro’s betalen, dus dit zal je eerst via een andere dienst moeten doen. In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe je dat precies doet.

Update: IOTA is sinds kort ook verhandelbaar als CFD Fonds op Plus500. Het voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met keys en wallets, maar gewoon geld kan storten en eenvoudig te handelen. Je kan ook eenvoudig een demo account aanmaken om te oefenen met nep-geld. Als je de smaak te pakken hebt kan je ervoor kiezen een echte account te openen:

Handel nu cryptovaluta met Plus500

*Let op: door te investeren loopt uw vermogen risico

Stap 1

Maak een account aan op Binance. Dit is slechts enkele minuten werk en na een email verificatie kun je aan de slag.

Creëer nu een account op Binance
Tip: maak gemakkelijk een account aan via bovenstaande link op je mobiel.

IOTA kopen binance

Stap 2

Nadat je account geactiveerd is en ingelogd bent moet je op zoek gaan naar je Bitcoin ontvangstadres. Deze kan je vinden door in het bovenste menu op zoek te gaan naar Funds en in het dropdown menu te kiezen voor Deposits Withdrawals. Hier zie je een lange lijst met cryptovaluta; ga hier opzoek naar de afkorting van Bitcoin, BTC. Naast BTC staat een button met Deposit. Klik hierop, dan krijg je een lange code met je ontvangstadres. Sla deze op, deze zal je nodig hebben voor de volgende stap.

Stap 3

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase 
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500

Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4

Ga op Binance op zoek naar IOTA onder de ticker IOTA/BTC. Onder de grafiek zie je Buy IOTA staan, hier kan je kiezen hoeveel BTC je wil bieden en hoeveel je wil kopen. Het is makkelijker om naar het tabje Market te gaan, hier bied je de marktprijs en hoef je alleen de hoeveelheid aan te geven, dit zorgt er voor dat je nooit te veel betaalt.

Als je je winst of verlies weer terug wil omzetten naar Euro’s kan dat ook gewoon via Coinbase en LiteBit!

Wat is IOTA?

IOTA is een vrij unieke cryptovaluta met de focus op IOT ofwel Internet-of-Things. Wat het uniek maakt is dat het als een van de weinige cryptovaluta niet gebruik maakt van een blockchain maar in plaats daarvan een eigen systeem heeft genaamde de Tangle. De voordelen van Tangle ten opzichte van blockchain zijn dat er geen transactiekosten zijn, de transacties veel sneller zijn en je niet de hele blockchain hoeft te downloaden om een node te runnen. Het idee is dat in plaats van dat miners zoals bij Bitcoin de transacties verifiëren, dat elke gebruiker die een transactie maakt daarbij een deel van zijn computerkracht inlevert om 2 andere transacties te verifiëren. Dit betekent dus ook hoe meer gebruikers IOTA gebruiken hoe beter het netwerk wordt. Waar andere cryptovaluta een probleem hebben met de schaalbaarheid werkt dit bij IOTA alleen maar in het voordeel.

Deze eigenschappen zorgen er voor dat transacties zeer frequent kunnen zijn en dit kan toepassingen hebben voor de uitwisseling van valuta tussen apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld per minuut of zelfs per seconde betalen voor het opladen van je elektrische auto of voor het gebruik van een Wifi netwerk.

De Trusted IoT Alliance is een organisatie waarbij bedrijven zich kunnen aansluiten om samen te werken om IOTA verder te ontwikkelen en toe te passen op apparaten. Hierbij hebben zich al zeer grote namen aangesloten zoals Cisco, Bosch, Ledger en deze lijst neemt alleen maar toe.

 

IOTA kopen

Meer informatie kan je lezen op de officiële website.