Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Komodo

Komodo is een onafhankelijk blockchainbedrijf waarbij decentralisatie een belangrijke factor. Het is een afsplitsing van Zcash, een andere crypto waarbij privacy hoog in het vaandel staat. Daarnaast wil Komodo schaalbaarheid zonder grenzen bieden. Met behulp van Multi-Chain Syncing, een technologie die Komodo uitstekend beheerst, worden schaalbaarheidsproblemen voor bedrijven met een dapp voorkomen. Dit is een veelvoorkomend probleem in de wereld van de blockchain. Komodo creëert een extra laag die hackers op afstand houdt.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Komodo converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Komodo Koers

Al relatief kort na de start van de Komodo als cryptovaluta begon de koers fors te stijgen. Dat leidde tot een enorme piek rond de jaarwisseling 2017-2018. Daarna zakte de koers met horten en stoten weer fors in. In de twee jaar die daarop volgde, schommelde koers van de Komodo meer dan die van veel andere altcoins die juist consequent op een laag niveau bleven staan. Net als veel andere altcoins lift ook de Komodo mee op de opleving van de cryptomarkt in het voorjaar van 2021. Dit bewijst dat de Komodo ook interesse wekt wanneer de markt geen hoogtij viert. Ook laat dit zien dat de Komodo wel mee omhooggetrokken wordt op succesmomenten van de Bitcoin en andere altcoins.

Komodo bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Komodo?

Voor het ontstaan van de Komodo kunnen we niet om de Zcash heen. Die cryptovaluta ontstond in 2016 als een afsplitsing van de Bitcoin, met als doel de anonimiteitsproblemen rondom de Bitcoin op te lossen. Komodo is weer een afsplitsing van Zcash, waardoor je zou kunnen zeggen dat de oorsprong van de Komodo ook in de Bitcoin blockchain ligt. Komodo is opgezet door SuperNET, hoewel de daadwerkelijke ontwikkelaars in het kader van anonimiteit achter een pseudoniem verscholen blijven. De cryptomunt KMD van Komodo is op het netwerk van SuperNET het officiële betaalmiddel.

Dat Komodo een afsplitsing is van Zcash, heeft als voordeel dat het gebruikmaakt van de privacyfuncties die Zcash heeft weten te creëren. Dit is een belangrijk thema in de wereld van blockchain, en Komodo werkt hier voortdurend aan. Daarnaast zet Komodo zich vol in op het voorkomen van problemen met schaalbaarheid, ook een belangrijk en bekend probleem binnen de cryptomarkt. Komodo richt zich hoofdzakelijk op bedrijven en B2B-verkeer, met als doel schaalbaarheid zonder grenzen te bieden. Dat kan doordat Komodo een van de beste cryptoplatforms wat betreft de implementatie van Multi-Chain Syncing is.

Bedrijven met gedecentraliseerde apps (dapps) ondervinden bij gebruik van het Komodo-platform dus geen schaalbaarheidsproblemen. Hiervoor is gezorgd door een zogenaamde ‘side chain’ aan te maken waarop dapps kunnen draaien. Deze side chain is in feite een extra blockchain naast die van Komodo. Hierdoor kunnen bedrijven het Komodo-netwerk gebruiken zonder onnodige transacties op hun side chain te krijgen.

Naar Komodo wordt vaak gerefereerd als de tweede fase van de blockchaintechnologie: BlockChain 2.0. De bovengenoemde opzet en functies liggen hieraan ten grondslag.

Komodo internationaal

Waarom je Komodo wilt kopen

De Komodo heeft een aantal eigenschappen die erg voor deze cryptovaluta spreken. Meer dan veel andere crypto’s is de Komodo veilig tegen hackers te bewaren. Door de zero-knowledge technologie die toegepast wordt bij transacties blijven handelaars anoniem. Het protocol Delayed Proof of Work beveiligt transacties verder door er een volledige extra laag overheen te plaatsen. Toch werkt de blockchain van Komodo bijzonder snel, met als gevolg dat transacties supersnel afgehandeld kunnen worden. Daar komt bovenop dat de Komodo succesvol is wanneer veel andere crypto’s dat ook zijn, maar ook de interesse van kopers weet op te wekken als het rustig is op de cryptomarkt. Al deze factoren samen maken de Komodo tot een interessante cryptovaluta om te kopen.

Komodo veilig voor hackers

Waar koop je Komodo?

De Komodo is een behoorlijk gangbare altcoin en is dan ook op veel crypto exchanges te verkrijgen. De bekendste van deze exchanges is Binance. Om op een crypto exchange te kunnen kopen en verkopen, moet je eerst een account maken en verifiëren. Pas dan kun je geld storten om crypto te kopen. Geld storten kan doorgaans op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met behulp van iDeal, maar ook met een SEPA-instant overschrijving, hoewel die transactie wel een half uur kan duren. Daarnaast kun je ook geld overmaken met PayPal, betalen met je creditcard, en in het geval van Binance gebruikmaken van hun eigen betaalsysteem Binance Pay. Let op: bij veel exchanges kun je Komodo niet direct voor euro’s kopen, maar moet je ze omruilen tegen een andere coin. Dat is dan meestal de Bitcoin of het Ethereum. Heb je je crypto verkocht, dan kun je weer euro’s terugstorten via de eerdergenoemde betaalopties.

Komodo bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Komodo

De Komodo is een cryptocurrency die zich duidelijk onderscheidt van andere crypto’s op de markt. Dat komt onder andere door de volgende kenmerken:

Bijna niet te hacken

Komodo is in feite dubbel gedecentraliseerd. Een hacker die het gemunt heeft op Komodo moet de Bitcoin blockchain hacken, en vervolgens een extra laag die Komodo heeft aangemaakt. Dit is in de praktijk nagenoeg onmogelijk.

Snelle transacties

De blockchain van de Komodo werkt vliegensvlug, ondanks alle beveiliging die erop toegepast wordt. Transacties zijn daardoor zo gebeurd, en dat geldt lang niet voor alle cryptovaluta.

Anonimiteit

Komodo heeft het zogenaamde zk-SNARK-protocol overgenomen van Zcash. Hierdoor wordt bij het uitvoeren van betalingen gebruikgemaakt van zogenaamde zero-knowledge technologie. Dit zorgt ervoor dat gebruikers anoniem blijven.

Eigen wallet met rente

Je kunt zelfs een rente van 5 procent krijgen op je KMD-bezittingen! Je moet ze dan bewaren in de door de makers van Komodo ontwikkelde Agama desktop wallet. Je kunt hier ook andere cryptocurrencies in opslaan.

Komodo Wallet

De KMD kan een goede langetermijninvestering zijn, maar dan moet je wel de KMD die je in je bezit hebt veilig op kunnen slaan. Gelukkig zijn hier verschillende wallets voor. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de software KomodoOceanQT of de mobiele Komodo wallet. Maar wil je profiteren van een rente van 5 procent op jaarbasis op je KMD-bezittingen, dan moet je gebruikmaken van de Agama desktop wallet die door de makers van Komodo is ontwikkeld.

Komodo wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!