Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Kyber Network

Het Kyber Network is een van de DeFi cryptoplatformen die bedoeld is om een alternatieve exchange te bouwen waar gebruikers in cryptovaluta’s kunnen handelen. Deze beurs draait op een netwerk van softwaregebruikers en de blockchain van Ethereum. Het Kyber-team heeft hiervoor drie tools gebouwd: een uitwisselingsprotocol dat gedecentraliseerd is, een interface voor activaconversies en de cryptomunt KNC die dient om gebruikers te helpen om hun exploitatie en onderhoud te beheren, en te stemmen over updates van softwareregels. Deze tools hebben bijgedragen aan de introductie van KyberSwap, de gewenste gedecentraliseerde beursapplicatie waarmee gebruikers cryptomunten kunnen verhandelen zonder dat daar een tussenpersoon aan te pas komt.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Kyber Network converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Kyber Network Koers

Kyber Networks KNC-token kwam eind 2017 op de markt, op tijd om volop mee te profiteren van de enorme positiviteit op de markt rondom de Bitcoin. Deze vond plaats rond de jaarwisseling 2017-2018 en leverde ook een forse piek in de waarde van de KNC op. In de loop van 2018 zakte de koers met horten en stoten, zij het wat minder snel dan andere altcoins. Vanaf 2020 stijgt de koers van de KNC weer gemiddeld. De KNC lift ook volop mee op de grote beweging die in de eerste helft van 2021 op de cryptomarkt gaande is.

Kyber Network bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Kyber Network?

Het Kyber Network werd in augustus 2017 in Singapore in het leven geroepen met als duidelijke missie om directe overboekingen en de conversie van digitale bezittingen met een hoge liquiditeit, zoals cryptomunten, te faciliteren. Het werd opgericht door drie mensen die reeds een achtergrond in de wereld van cryptovaluta’s hadden, met als adviseur Ethereum-oprichter Vitalik Buterin.

Het Kyber Network is gericht op alles wat maar decentraal is: van decentrale financiën (DeFi) tot een decentrale exchange (dex) en decentrale apps (dApps). Op het Kyber Network kunnen projecten voor financiële diensten worden gebouwd die gebruikmaken van de op het netwerk aangeboden diensten. Kyber zorgt ervoor dat ontwikkelaars die aan dergelijke producten werken zich geen zorgen hoeven te maken over de noodzakelijke liquiditeit. Met een pool van cryptomunten zorgt het Kyber Network hier zelf voor. Het platform bestaat uit drie belangrijke componenten. Smart contracts zorgen voor de infrastructuur voor het uitwisselen van tokens. Daarnaast zijn er reserves die zorgen voor de liquiditeit in het netwerk. Als derde element zijn er de zogenaamde ‘takers’, zoals dApps, verkopers en wallets die transacties uitvoeren en liquiditeit aan het netwerk onttrekken.

Dan is er de KNC-token, een ERC20-token die gebruikt wordt door reservebeheerders op het netwerk. Wil iemand een reserve op het netwerk beheren, dan moet hij of zij een KNC-token kopen. Elke keer dat er een token wordt geruild, brengt het Kyber Network een vergoeding in KNC in rekening. Deze wordt ingezet om de exploitatiekosten van het netwerk te dekken en gebruikers te belonen die voor handelsvolume op het netwerk zorgen. Wat er daarna van de vergoedingen overblijft, wordt ‘verbrand’. In totaal zijn er 226 miljoen KNC-tokens gecreëerd. Daarvan is 60 procent verdeeld onder kopers en gaat de rest naar het team achter het Kyber Network zelf en naar de adviseurs.

Kyber Network platform

Waarom je KNC wilt kopen

Het Kyber Network biedt interessante mogelijkheden voor de uitwisseling van crypto assets. Het heeft al geleid tot talloze partnerschappen met andere cryptoprojecten. Dat geeft het Kyber Network validiteit en schept een positief uitzicht op de toekomst van het platform. Wel heeft het Kyber Network te maken met serieuze concurrenten waarvan sommige verder zijn dan Kyber, waardoor er weinig garantie is dat gebruikers loyaal aan het platform blijven. Voor de waarde van de KNC-token is het interessant dat het aantal beschikbare tokens in de loop der tijd afneemt als gevolg van een token burn bij het afronden van elke transactie. Hierdoor kan de KNC in waarde stijgen als het project aan populariteit blijft winnen.

Samenwerkingen Kyber Network

Waar koop je KNC?

De KNC is een vrij gangbare cryptomunt, die breed verkrijgbaar is op verschillende exchanges buiten het eigen Kyber Network. Je koopt KNC’s bijvoorbeeld op Binance, ByBit, Bitvavo en gedecentraliseerde exchanges als Sushiswap of Uniswap. Doorgaans is het niet mogelijk om op exchanges direct KNC’s te kopen voor euro’s. In plaats daarvan moet je eerst een account aanmaken en daar geld in storten. Dat kan in de meeste gevallen op verschillende manier. Met PayPal of creditcard, maar vaak ook via iDeal of een bankoverschrijving. Met je gestorte geld koop je Bitcoins of Ethereum, die je vervolgens kunt verhandelen tegen KNC’s. Wil je je KNC’s verzilveren voor euro’s, dan volg je de omgekeerde weg om het weer in fiatgeld op je rekening te krijgen.

Kyber Network bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Kyber Network

Het cryptoplatform Kyber Network heeft zijn eigen kenmerken die het onderscheiden van andere cryptoplatforms. We zetten er een aantal op een rijtje:

Voordelige wisselkoersen

Gebruikers van het Kyber Network profiteren van voordelige wisselkoersen. Hiervoor worden verschillende reserves ingezet.

Omzetten niet nodig

Het Kyber Network biedt de mogelijkheid om in de ene cryptovaluta te betalen, en de ontvanger zelf een andere cryptovaluta te laten bepalen waarin het bedrag wordt betaald. Daarvoor hoef je niet eerst tokens om te zetten op een uitwisselingssite.

Kyber zorgt zelf voor liquiditeit

Het Kyber Network zorgt er zelf voor dat er liquiditeit op het platform is, door een pool van cryptomunten aan te leggen. Dit gebeurt op basis van de blockchain van Ethereum.

Geen KNC's nodig

Het Kyber Network stelt niet zijn eigen KNC-token centraal in het gebruik van het platform: gebruikers die cryptovaluta willen verzonden, hoeven geen KNC-tokens te bezitten om dat mogelijk te maken.

Kyber Network Wallet

Wil je KNC’s kopen bij wijze van langetermijninvestering? Dan moet je je KNC-tokens opslaan in een wallet. Omdat de KNC een ERC20-token is, kan hij worden opgeslagen in elke wallet die ERC20 ondersteunt. Een aantal voorbeelden van dat soort wallets zijn MEW, MetaMask, Eidoo en Trust Wallet. Ook is er de mobiele KyberSwap wallet voor Android. Het raadzaamst is echter om je KNC’s offline op te slaan in een hardware wallet als Ledger of Trezor.

Kyber Network Wallet

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!