Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Lisk

Lisk is een cryptocurrency die bedoeld is als platform voor gedecentraliseerde applicaties (dapps), speciale programma’s die zijn ontworpen om op een netwerk van computers met gedeelde software te draaien. Het doel van het project is om ontwikkelaars in staat te stellen sneller vaardigheden over te dragen die nodig zijn om dapps te bouwen. De programma’s worden dan ook geschreven in de voor websites veelgebruikte talen Javascript en Typescript.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Lisk converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Lisk Koers

Met de ICO (Initial Coin Offering) in 2016 werd iets meer dan € 6 miljoen opgehaald, waarbij de introductieprijs rond de € 0.08 per coin bedroeg. Er zijn momenteel 128.311.077 Lisk-munten in omloop met een maximale voorraad van 144.241.345. De (vooralsnog) hoogste prijs voor deze cryptovaluta werd in 2018 betaald, toen 1 Lisk rond de € 24 kostte.

Lisk bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Lisk?

In de basis is het in 2016 geïntroduceerde Lisk een applicatieplatform waarin de blockchain voor iedereen toegankelijk gemaakt wordt. Het belangrijkste onderdeel is de software voor het netwerk, Lisk Core, die de regels van het protocol handhaaft. Dankzij Lisk Core blijven de computers in het netwerk synchroon en soepel werken. De Lisk software development kit (SDK) wordt gebruikt om gedecentraliseerde applicaties (dapps) te bouwen die compatibel zijn met Lisk Core. De SDK bevat drie componenten:

Lisk Framework: vergemakkelijkt interacties tussen modules van de dapps
Lisk Elements: een set codeerbibliotheken
Lisk Commander: een tool die gebruikers in staat stelt met de blockchain te communiceren

wat is Lisk

Waarom je Lisk wilt kopen

Lisk is niet alleen relatief gezien eenvoudig te ontwikkelen, het is ook een erg snelle applicatie. Voor veranderingen in de blockchain is maar 10 seconden nodig. Daarnaast wordt het al breed toegepast en zijn specialisten in blockchain-technologie er unaniem van overtuigd dat Lisk, onder bepaalde voorwaarden, in de toekomst een zeer belangrijke speler kan worden. Over het algemeen wordt Lisk dan ook gezien als een prima langetermijninvestering.

Waarom je Lisk wilt kopen

Waar koop je Lisk?

LSK is beschikbaar voor handel op een aantal beurzen, waaronder grote beurzen zoals Binance en Bittrex. Ook op de populaire Nederlandse exchange Bitvavo kun je Lisk verhandelen. Bij nagenoeg elke exchange dien je daarvoor eerst een account aan te maken. Dit vereist een registratie met uitgebreide identiteitscontrole, waarbij overal tweestapsverificatie (een extra beveiliging) aanbevolen wordt. Ook dien je uiteraard geld op je account te storten. Dit kan in de meeste gevallen met creditcard, bankoverschrijving of iDeal-betaling. Op sommige exchanges kun je ook met een andere cryptovaluta (zoals de Bitcoin) betalen.

Lisk bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Lisk

We hebben een aantal kenmerken van Lisk op een rijtje gezet.

Lisk App Software Development Kit

De SDK is een set tools waarmee ontwikkelaars aangepaste, volledig operationele blockchain-dapps kunnen maken. Met de SDK kunnen de volgende vier functies worden gewijzigd: Consensusalgoritme, Sidechain, Back-end en Front-end. Geen enkele andere toepassing is zo flexibel aan individuele wensen aan te passen.

DPoS

Het consensusalgoritme dat standaard door Lisk en zijn zijketens wordt gebruikt, is een Delegated Proof of Stake systeem (DPoS). In tegenstelling tot cryptocurrencies zoals de Bitcoin, waarvan de netwerktransacties worden gevalideerd door Proof of work, vereist het DPoS-systeem van Lisk geen dure hardware.

Merkstrategie

De ontwikkelaars van Lisk hebben onderkend dat ze een platform zullen zijn dat door mogelijk honderden verschillende projecten wordt gebruikt, en een merkstrategiebedrijf ingehuurd om het merk te laten groeien en het vertrouwen van potentiële gebruikers en LSK-speculanten te winnen.

Schaalbaarheid en beveiliging

De zijketens (sidechains) van Lisk voeren allemaal hun eigen transacties uit die andere ketens, inclusief het mainnet, niet hinderen. Deze vorm van schaalbaarheid en veiligheid beschermt het netwerk tegen situaties die in het verleden bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk in problemen hebben gebracht.

Lisk Wallet

Lisk WalletLisk heeft een eigen wallet ontwikkeld: Lisk Desktop, een alles in één-oplossing om het Lisk-account te beheren. Lisk Mobile is de lightversie voor gebruik onderweg. Lisk is uiteraard ook op te slaan in de account van de exchange waar ze gekocht zijn, maar het veiligste is om ze in een offline wallet op te slaan.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!