Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X

MaidSafeCoin

Maidsafecoin (MAID) is de coin waarmee betaald wordt voor het gebruik van services op het SAFE-netwerk van Maidsafe. Dit netwerk biedt een groot aanbod van gedecentraliseerde opslagcapaciteit waarop anoniem en veilig versleutelde data geplaatst kan worden. Gebruikers kunnen ook opslagruimte aanbieden om applicaties te ontwikkelen op het netwerk en daarvoor Maidsafecoin ontvangen. Het project werd al in gang gezet vóór de start van Bitcoin en is niet op blockchain technologie gebaseerd.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
MaidSafeCoin converter
Bezoek Finst Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

MaidSafeCoin Koers

Vanaf de start van 2017 begon de koers van Madesafecoin flink te stijgen, nog voor de rest van de markt volgde. Tegelijkertijd met ander cryptovaluta maakte Maidsafecoin rond de jaarwisseling 2017-2018 een enorme piek mee. De interesse in Maidsafecoin bleef daarna duidelijk aanwezig. Toen er in de eerste helft van 2021 veel nieuwe positiviteit op de cryptomarkt ontstond, bereikte Maidsafecoin haar hoogste waarde ooit.

MaidSafeCoin bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Wat is MaidSafeCoin?

Maidsafe staat voor ‘Massive Array of Internet Disks Secure Access For Everyone’. Dit Schotse project loopt al vanaf 2016 en heeft als doel om een serverloos internet te bouwen, waarbij gebruikers onafhankelijk zijn van gecentraliseerde partijen voor zaken als dataopslag, publicatie en communicatie. Hiervoor wordt een netwerk van computers met vrije opslagruimte gebruikt dat het SAFE netwerk wordt genoemd. Alle data op dit netwerk is onleesbaar en wordt niet op één specifieke plaats opgeslagen. Hierdoor kan data door niemand zomaar verwijderd, aangepast of gestolen worden. Op het SAFE netwerk wordt gebruikgemaakt van Safecoin, een altcoin zonder blockchain die dient om vraag en aanbod van de beschikbare opslagcapaciteit op elkaar af te stellen.

wat is maidsafecoin

Waarom je MaidSafeCoin wilt kopen

Het SAFE netwerk is uniek in zijn soort en heeft de potentie om een revolutie te veroorzaken in de branch van cloud storage. Ook kan het applicaties voor communicatie gaan bieden, waarbij geen derde partij betrokken is die zou kunnen afluisteren. Omdat er in totaal maximaal 4,3 miljard Safecoins gecreëerd gaan worden, gaat er schaarste ontstaan die met het groeien van het SAFE-netwerk de waarde van de Safecoin omhoog gaat duwen.

waarom je maidsafecoin wilt kopen

Waar koop je MaidSafeCoin?

Je koopt Maidsafecoin op cryptoexchanges waar er in gehandeld wordt, zoals Bitvavo en Binance. Wel moet je eerst Bitcoin of Ethereum kopen voor de euro’s die je in je account kunt storten met behulp van iDeal, PayPal of je creditcard. Deze kun je vervolgens verhandelen voor Maidsafecoin.

MaidSafeCoin bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Kenmerken MaidSafeCoin

Een aantal kenmerken onderscheidt MaidSafeCoin van andere altcoins:

Geen blockchain

Hoewel Maidsafecoin wel gebaseerd is op cryptografie, is er geen sprake van een blockchain.

Efficiënter en goedkoper

Er zijn andere altcoins, waarbij dataopslag mogelijk is, maar het SAFE-netwerk is een stuk efficiënter en daardoor ook goedkoper in gebruik.

Farming

Gebruikers van het SAFE-netwerk kunnen ‘farmen’: opslagcapaciteit, CPU en bandbreedte uitlenen aan het netwerk in ruil voor Safecoins. Iedereen kan dit doen met zijn eigen computer.

MaidSafeCoin Wallet

Wil je voor de langere termijn investeren in Maidsafecoin? Dan heb je een wallet nodig om je coins in op te slaan. Dit kan met de web-based Omni Wallet of de hardware wallets Trezor One en Trezor Model T.

wallet maidsafecoin

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!