Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Maker

Het cryptoproject Maker (MKR) kent een ondersteunende functie ten opzichte van de crypto Dai. Native coin MKR wordt ingezet als utility token.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Maker converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Maker Koers

De grafiek van MKR/Euro begon te lopen in 2017 vanaf een prijs van €22,70. Hoewel de waarde altijd fluctueerde, begon de grafiek pas in 2021 serieuze wijzigingen in prijs te vertonen. Een all time high prijs van bijna €5.000 werd neergezet.

Maker bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Maker?

Maker (MKR) is een cryptoproject uit 2015 met een dienende functie ten opzichte van de stablecoin Dai. Maker kan worden gezien als een decentraal contractplatform. Het maakt gebruik van de blockchain van Ethereum. De toegevoegde waarde van Maker zit hem in het stabiel houden van de koers van Dai. Hiervoor worden zogeheten CDP (collateralized debt positions) smart contracts ingezet. Deze smart contracts passen zich aan op de dynamiek van de markt. De koers van de MKR Coin is aan fluctuaties onderhevig, zodat de koers van Dai stabiel kan worden gehouden

Waarom je Maker wilt kopen

De MKR crypto coin kan om verschillende redenen het kopen waard zijn. Zo dient MKR niet alleen als utility token, maar kan het ook gebruikt worden om te stemmen met betrekking tot risicobeheer en logistiek van Maker. Als bezitter van MKR tokens kun je stemmen, maar ook zelf met voorstellen komen. Daarnaast kan het kopen van MKR het overwegen waard zijn wanneer je vertrouwt in de toekomst van Dai. Het is je inmiddels waarschijnlijk duidelijk dat Maker zeer veel te maken heeft met Dai. Het zou dan ook niet gek zijn wanneer Maker een succes wordt wanneer Dai dat ook wordt.

Waar koop je Maker?

De native coin van Maker is MKR. Deze kun je kopen bij crypto exchanges. Bitvavo en Coinbase zijn voorbeelden van exchanges die je de mogelijkheid bieden tot het kopen van MKR. Voordat je tot kopen kan overgaan, dien je een account aan te maken. Dit is online of via de app van je exchange snel geregeld. Betalen kan vaak met euro’s en bij veel exchanges met creditcard of middels een bankoverschrijving. Sommige, vaak Nederlandse exchanges ondersteunen betalingen met iDEAL.

Maker bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Maker

Maker (MKR) houdt nauw verband met Dai, maar kent een aantal eigen kenmerken.

Transparantie

Maker maakt gebruik van smart contracts. Deze smart contracts bieden een hoge mate aan transparantie, waardoor gebruikers niet meer blind hoeven te vertrouwen op de goede intenties en reserves van Dai

Community Governance

Bezitters van de MKR token kunnen participeren in een uitgebreide governance constructie. Hierin kunnen houders vanuit de community onder meer stemmen op voorstellen die worden gedaan en zelf komen met voorstellen. Dat zorgt voor een betrokken community die weet wat gaande is.

Geen mining

MKR tokens zijn niet te minen. Ze worden gemaakt en vernietigd als reactie op de wijze waarop de koers van Dai voortbeweegt. De bedoeling is om de waarde van 1 DAI token altijd gelijk aan $1 te krijgen.

Vernietiging MKR

Wanneer er fees moeten worden betaald in MKR wordt (een deel van) deze fee vernietigd. Dat zorgt voor een prettig balans tussen vraag en aanbod, en is steeds gebruikelijker aan het worden in de DeFi-wereld.

Maker Wallet

Besluit je tot het kopen van MKR, denk dan alvorens je gaat kopen eens aan de wijze van tokenopslag. De ERC20-coin MKR kan worden bewaard in een ERC20-wallet. Kies voor een online variant wanneer je gaat voor gebruiksgemak. Een offline wallet daarentegen biedt meer veiligheid. Het komt neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!