Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Metal

Metal (MTL) is een cryptocurrency met een specifieke focus op dagelijks gebruik. Via Metal Pay kun je makkelijk, snel en kosteloos cryptogeld versturen naar vrienden, familie en zakenpartners. De smartphone app geeft bij elke transactie een beloning in MTL. Metal draait momenteel op het Ethereum platform, maar schakelt binnenkort over op een zelf ontwikkelde blockchain boekhouding met de naam Proton.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Metal converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Metal Koers

Metal kreeg in 2016 een ICO-prijs van €0,14 en is sindsdien zeer volatiel. Kort na de lancering piekte 1 MTL op €12,18. Begin 2020 bereikte de koers een absoluut dieptepunt van €0.095. Een jaar later was een Metal coin alweer meer dan €7 waard.

Metal bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Metal?

Metal is een blockchain-platform dat het verwerken van betalingen makkelijker en goedkoper moet maken. De Metal coin of MTL is de valuta binnen dit systeem. Het vlaggenschip van Metal is het in 2018 geïntroduceerde Metal Pay, een soort crypto-uitvoering van de fiatvalutadienst PayPal. De app Metal Pay werkt nu nog alleen in Amerika, maar komt volgens de beheerders spoedig naar Europa.

Metal is in 2016 opgericht door Marshall Hayner en Glenn Mariën. Hayner was eerder betrokken bij de ontwikkeling van Quickcoin, Dogecoin en Stellar. Mariën had ook al ruime ervaring in de cryptowereld als ontwikkelaar van het back-end systeem van Bitcoin. Momenteel zijn ze respectievelijk CEO en CTO van de Metal beheerstructuur.

Marshall Hayner oprichter metal

Waarom je Metal wilt kopen

Metal coins kopen en aanhouden kan een mooie winst opleveren. Veel hangt echter af van het vermogen van het platform om betalingen met cryptocurrency bij het grote publiek te introduceren. Door nu MTL te kopen, anticipeer je op toekomstige toepassingen van de munt in Nederland, zoals Metal Pay en Metal Crumbs.

Metal Pay

Waar koop je cryptovaluta Metal?

Metal valuta vind je eerder bij een van de grotere internationale exchanges als Binance. Om er een account aan te maken, hoef je slechts een identificatiebewijs te uploaden. Het handelsplatform biedt verschillende lokale betaalmogelijkheden, zoals bankoverschrijving en iDEAL.

Metal bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Metal

Metal is bedoeld om het gebruik van cryptocurrency revolutionair te veranderen. Het moet gebruiksvriendelijk en lonend zijn voor alledaagse consumenten.

Beloningssysteem

Met Metal Pay stuur je ogenblikkelijk geld naar anderen met alleen maar je telefoonnummer. Er zijn geen transactiekosten. Voor elke transactie beloont het systeem je juist met ”Pop”, een kleine hoeveelheid MTL.

Lage handelskosten

Met Metal Pay stuur je ogenblikkelijk geld naar anderen met alleen maar je telefoonnummer. Er zijn geen transactiekosten. Voor elke transactie beloont het systeem je juist met ”Pop”, een kleine hoeveelheid MTL.

Ethereum ondersteuning

De Ethereum blockchain bewaakt de veiligheid van Metal tokens. Dankzij de Ethereum ondersteuning heb je ook een ruime keuze aan wallets om MTL te bewaren.

Hoge volatiliteit

Doordat de koers van de MTL soms snel omhoog schiet en weer snel keldert, kun je met een beetje geluk in korte tijd grote winsten boeken.

Metal Wallet

Je gekochte crypto en MTL tokens kun je in elke cryptowallet opslaan die Ethereum ondersteunt. Enkele populaire wallets zijn Ledger Blue, Coinomi en Jaxx. Voor actieve handel in MTL is de Binance wallet een goede optie. Er zijn ook tal van hardware wallets om je Metal activa tijdelijk te ontkoppelen van het internet.

Jaxx wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!