Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

MinexCoin

MinexCoin is een cryptocurrency project dat een wereldwijd betaalsysteem faciliteert. Dit wordt gerealiseerd door het aanbieden van een relatief stabiele koers, waardoor het interessant wordt om te gebruiken als betaalmiddel.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
MinexCoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

MinexCoin Koers

De native token van MinexCoin (MNX) werd in 2017 gelanceerd middels een initial coin offering (ICO). De koers begon hoog in 2017, maar daalde sinds het voorjaar van 2018 naar een lagere hoogte waarop deze is gestabiliseerd.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is MinexCoin?

MinexCoin is een cryptocurrency die is gebaseerd op de blockchain van Bitcoin. Dit is afwijkend, nu de meeste cryptocurrencies lijken te zijn gebaseerd op het platform van Ethereum. MinexCoin richt zich op het faciliteren van een wereldwijd betaalsysteem. Het interessante van deze crypto is dat de volatiliteit gecontroleerd wordt, terwijl de liquiditeit intact blijft. Om de volatiliteit te controleren, maakt MinexCoin gebruik van een algoritme genaamd MinexBank. Dit algoritme speelt met interventies en vraag en aanbod om zoveel mogelijk stabiliteit te bieden. Hierdoor wordt de cryptocurrency niet alleen interessant voor betalingen, maar ook voor spaardoeleinden.

Betaalmogelijkheid Minexcoin

Waarom je MinexCoin wilt kopen

MinexCoin is een interessant project, nu het inspeelt op een wezenlijk probleem in de cryptomarkt. Veel cryptocurrencies willen namelijk een betaalmiddel zijn, maar er zijn geen cryptocurrencies die in de praktijk veelvuldig worden gebruikt in de winkel. Dit heeft te maken met het feit dat de koersen te volatiel zijn. Iedereen kent bijvoorbeeld de verhalen van de mensen die pizza’s hebben gekocht van Bitcoins toen deze nog amper waarde hadden. MinexCoin biedt een stukje stabiliteit en daarmee een hoop zekerheid.

Makkelijk betalen met minexcoin

Waar koop je MinexCoin?

MNX tokens kan je aanschaffen bij een exchange. Het is belangrijk om te kiezen voor een exchange die goed bij je past en voldoende betrouwbaar is. Vervolgens kan je bij deze exchange een account aanmaken. Wanneer dit in orde is, kan je overgaan tot het storten van geld. Bij de grotere en de Nederlandse exchanges kan dit vaak met iDEAL of middels een bankoverschrijving.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken MinexCoin

Door de volatiliteit te controleren, hoopt MinexCoin een wereldwijd betaalsysteem op te zetten dat de tekortkomingen van huidige cryptocurrencies wegneemt.

Open Source

Het MinexCoin project is volledig open source. Dat wil zeggen dat de onderliggende code online te vinden is en iedereen bewerkingen hiervan kan voorstellen. De ontwikkelaars bepalen uiteindelijk of deze ook worden doorgevoerd.

Proof of work

Voor het valideren van transacties, werkt MinexCoin met het Proof of Work (PoW) algoritme. Gebruikers binnen het netwerk kunnen de rekenkracht van hun computer(hardware) inzetten om MNX tokens te delven. Wie een transactie als eerste valideert, krijgt een reward.

Stabiliteit

In de MinexCoin whitepaper wordt volatiliteit als een probleem geschetst en stabiliteit als het antwoord. MNX moet niet alleen een beleggingsproduct zijn, maar ook écht in de praktijk kunnen worden gebruikt als betaalmiddel. Dit is bij Bitcoin bijvoorbeeld niet het geval.

Investering

Wanneer MinexCoin stabiel genoeg blijkt te zijn en beleggers vertrouwen krijgen in het project, is de kans aanwezig dat de koers in de toekomst zal gaan stijgen. Met een interessante visie kan dit project de grondslag vormen van een investering.

MinexCoin Wallet

MNX tokens dien je op te slaan in een wallet. Dit kan de online wallet van je exchange zijn. Je kan je tokens dan bereiken door in te loggen in je wallet. Je kan de tokens ook offline opslaan in een zogeheten cold wallet. Dit brengt minder veiligheidsrisico’s met zich mee.

Wallet voor Minexcoin

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!