Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

NEAR Protocol

NEAR Protocol (NEAR) is een cryptocurrencyproject dat zijn pijlen heeft gericht op de ontwikkeling van een ‘Ethereum killer’. Deze crypto biedt een platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Hierbij wordt een aantal klassieke struikelblokken, zoals schaalbaarheid en snelheid, overwonnen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
NEAR Protocol converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

NEAR Protocol Koers

De native token van NEAR Protocol is NEAR. De koers van deze token begon te lopen in 2020 vanaf een prijs van ongeveer €1. Hoewel de grafiek in 2021 wat volatiliteit vertoont, moest NEAR het vooral hebben van het jaar 2022. De koers bereikte in dit jaar een all-time-high prijs van €17,63.

NEAR Protocol bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is NEAR protocol?

NEAR Protocol is een ontwikkelingsplatform voor smart contracts. Het project is in 2017 opgericht met het doel om verschillende tekortkomingen van traditionele platformen te tackelen. Vergelijk bijvoorbeeld Ethereum. Dit platform loopt tegen problemen omtrent schaalbaarheid aan, waardoor de kosten stijgen en de snelheid daalt. NEAR Protocol lost dit gedeeltelijk op, door gebruik te maken van moderne technologieën als sharding. Hierbij worden grote taken opgedeeld in kleine eenheden. NEAR Protocol werkt echter niet alleen aan een hoge schaalbaarheid, maar ook aan het gebruiksgemak. Hiermee zet het project stappen om de creatie van smart contracts bereikbaarder te maken voor het grote publiek.

Waarom je NEAR protocol wilt kopen

Het valt amper te ontkennen dat Ethereum een van de meest belangrijke cryptocurrency’s is geweest voor de ontwikkeling van de cryptomarkt. Door schaalbaarheidsproblematiek is het echter maar de vraag hoelang het primaat van Ethereum kan blijven bestaan. Vanuit cryptofanatiekelingen en investeerders ontstaat dan ook de wens naar smart contract platforms die beter presteren en daarmee klaar voor de toekomst zijn. NEAR Protocol lijkt zo’n platform te zijn, waardoor het investeren in NEAR-tokens de overweging waard kan zijn.

Waar koop je NEAR Protocol?

Wil je NEAR cryptomunten kopen, dan kan dit via een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo of Binance. Een dergelijke exchange biedt je via een online handelsplatform de mogelijkheid om crypto valuta te kopen. Houd rekening met het feit dat elke exchange anders is en dus andere kosten hanteert. Daarnaast zijn er verschillen op vlakken als betrouwbaarheid, gebruiksgemak en klantenservice. Betalen kan soms met iDEAL en met creditcard of bankoverschrijving. Dit verschilt per exchange.

NEAR Protocol bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken NEAR Protocol

Met NEAR Protocol zouden verschillende frustraties van platforms als Ethereum verleden tijd moeten zijn. Het cryptoproject maakt onder de motorkap gebruik van verschillende – soms complexe – technologieën.

Nightshade sharding

NEAR Protocol werkt met Nightshade sharding. Consensus wordt bereikt middels proof-of-authority (PoA). Betrouwbare nodes zijn dan verantwoordelijk voor de verificatie van transacties. Sharding wordt gebruikt om grotere blocks op te delen in kleine partjes, zodat de snelheid van het netwerk hoog blijft.

Hoge TPS

NEAR Protocol moet in potentie ongeveer 100.000 transacties per seconde (tps) kunnen verwerken. In vergelijking tot andere platforms is dit behoorlijk veel. Zo behaalt Ethereum gemiddeld slechts een tps van 20. De hoge transactiesnelheid van NEAR Protocol werkt kostendrukkend.

Breed toepasbaar

Het platform van NEAR Protocol leent zich voor uiteenlopende toepassingen. Zo bestaan er bijvoorbeeld NFT-platforms die runnen op NEAR Protocol. Dit cryptoproject maakt de ontwikkeling van dergelijke specifieke applicaties gemakkelijk, omdat er sjablonen klaarliggen die zo gebruikt kunnen worden.

Toekomst community-driven

Door de tijd heen wil NEAR Protocol steeds meer governance verschuiven naar de community van het project. Zo moet het project in de toekomst helemaal community-driven worden aan de hand van een decentralized automated organisation (DAO), zodat er geen centraal bestuur bestaat.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!