Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

NEM

NEM is een open-source platform met een eigen blockchain, NEM NIS1. Door de hoge snelheid en schaalbaarheid wordt de blockchain tegenwoordig vaak gebruikt voor het lanceren van NFT’s (niet vervangbare tokens). NEM heeft ook een eigen valuta, XEM. De crypto is erg volatiel en daarmee een handige bron voor snelle winsten. Voor lange termijn beleggen biedt XEM eveneens zat potentie. Je kan de nem coin makkelijk op een groot aantal handelsbeurzen kopen. Om XEM activa veilig op te slaan, heb je een ruime keuze aan wallets.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
NEM converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

NEM Koers

Bij de introductie van het genesis blok op 29 maart 2015 had XEM een waarde van €0,00025. In de maanden daarna daalde de koers naar een dieptepunt van €0,000071 (15 september 2015). Een sterke hernieuwde belangstelling voor het NEM platform in combinatie met een algemene crypto-explosie, stuwde de XEM koers in januari 2018 naar een waanzinnige piek van €1,72. De XEM coin is sindsdien zeer volatiel, met dalen en pieken die elkaar snel opvolgen. Dat maakt de NEM coin een uitstekende coin om op een goed moment goedkoop in te kopen en later als die hoog staat te verkopen.

NEM bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is NEM?

Voor je overweegt NEM Coins te kopen, wil je natuurlijk graag weten waar het project voor staat. NEM, New Economy Movement, is een open source netwerk waarop het met behulp van blockchaintechnology mogelijk is om betalingen te verrichten, overdraagbare activa te creëren, berichten te versturen en veel meer. Particulieren en bedrijven mogen ongevraagd en kosteloos gebruik maken van de NEM blockchain voor nieuwe toepassingen die snelheid, veiligheid en schaalbaarheid vereisen. De officiële naam van de blockchain is NEM NIS1.

De betaaleenheid binnen het NEM NIS1 netwerk is de XEM coin. Bij de introductie van de coin in 2015 is meteen het totale aanbod van 8.999.999.999 XEM gecreëerd en in omloop gebracht. Er worden dus geen nieuwe XEM munten gemined bij het verwerken van transacties in de blockchain ledger (grootboek) – zoals dat bij Bitcoin en Ethereum gebeurt. NEM validators worden beloond met een deel van de transactiekosten.

Het NEM platform en de XEM coin zijn oorspronkelijk ontwikkeld door drie personen waarvan alleen de pseudoniemen bekend zijn: Jaguar0625, Gimre en BloodyRookie. In de jaren na de lancering is het netwerk door anderen verder ontwikkeld tot een groot ecosysteem met uiteenlopende blockchain toepassingen. Momenteel wordt het beheer geleid door de in Singapore geregistreerde NEM group, waarin Erik van Himbergen (Belgische ondernemer), Jeff McDonald (Amerikaanse professor) en Lon Wong (Australische ondernemer) de invloedrijkste personen zijn.

In maart 2021 lanceerde de NEM group een tweede blockchain, Symbol by NEM, met een eigen coin, de XYM. Dit betekent zeker niet dat de NEM NIS1 blockchain en de XEM coin op termijn zullen ophouden te bestaan. Het platform wordt normaal verder ontwikkeld door de NEM group. Toch kan het bestaan van twee blockchains met NEM in de naam voor enige verwarring zorgen bij beleggers.

NEM Platform

Waarom je NEM coins wilt kopen

Er zijn een aantal redenen waarom je de NEM Coin wil kopen. XEM is een makkelijke crypto voor Peer2Peer betalingen. De transactiekosten zijn laag en de bevestiging van transacties verloopt doorgaans binnen seconden. Door de relatief hoge volatiliteit van de koers is NEM ook goed bruikbaar voor swinghandel ofwel speculatie. Als je voor de lange termijn in verschillende crypto wilt beleggen, is deze valuta een potentiële aanwinst voor je mandje. De XEM coin leverde op zijn hoogste koerspiek (4 januari 2018) een ROI (return of investment) van meer dan 500.000 procent aan de eerste beleggers.

XEM is een gezonde munt. De crypto kreeg in juni 2021 nog een A score van 775 uit 1000 van de FCAS. De Fundamental Crypto Asset Score is een vergelijkende maatstaf die gebruikt wordt om de fundamentele gezondheid van cryptoprojecten te beoordelen. De score bekijkt de gebruikersactiviteit, marktrijpheid (risico en liquiditeit) en het gedrag van de ontwikkelaars. Kortom, NEM is een prima coin om te kopen.

Stijging waarde nem coin

Waar koop je NEM?

Handelsplatformen voor cryptovaluta zijn de meest geschikte plekken om NEM coins te kopen. Nederlands bekendste exchange,Bitvavo, maakt het je zo eenvoudig mogelijk. Met slechts een ID-verificatie open je een account met wallet-functie op deze exchange. Om euro’s naar je account over te maken, heb je diverse betaalmogelijkheden, waaronder iDEAL en Bancontact. Zodra de betaling geregeld is, ga je op zoek naar een aanbieder van NEM en kan je de coins kopen.

Op exchanges worden cryptocurrencies altijd in handelsparen aangeboden. Het betekent dat een verkoper van NEM naar een specifieke coin zal vragen, bijvoorbeeld Bitcoin. De meest voorkomende handelsparen met XEM zijn XEM/BTC (Bitcoin), XEM/ETH (Ethereum), XEM/USDT (Tether US dollar) en XEM/BUSD (Binance US dollar). Het kan daarom handiger en voordeliger zijn om de euro’s in je account eerst om te zetten naar een van deze top crypto’s en daarmee je NEM coins te kopen.

NEM bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken NEM

NEM is een gedecentraliseerde open-source cryptocurrency met een aantal unieke kenmerken, zoals een API Interface, NEM NIS en Smart Asset System. Voor het valideren van transacties wordt niet “gemined”, maar “geoogst”.

Super snelle crypto transacties

De NEM NIS1 blockchain is vanaf de grond af ontworpen en gecodeerd voor schaalbaarheid en snelheid. Volgens de beheerders kan het netwerk meer dan 4000 transacties per seconde bevestigen.

Proof of Importance validatie

Om te garanderen dat transacties op een eerlijke manier worden verwerkt, gebruikt NEM een proof-of-importance (PoI) algoritme – in tegenstelling tot het gangbare proof-of-work en proof-of-stake algoritme. Validators worden dan ook harvesters (oogsters) in plaats van miners genoemd. NEM claimt dat proof-of-importance een veiliger systeem is, omdat het de belangrijkste bijdragers herkent.

Betrouwbare technologie

Sinds de lancering in 2015 heeft NEM geen downtime, ketting hacks of grote storingen gehad, wat bewijst dat het platform bijzonder betrouwbaar is.

Smart Asset System

NEM’s heeft een intelligent systeem ontwikkeld om Smart Assets toe te passen op kleinere blockchains binnen het grote netwerk. Gebruikers kunnen hun eigen tokens of andere digitale waardes creëren voor slimme contracten en NFT’s. Zo gebruikt voetbalclub Manchester City de NEM blockchain voor de uitgave van zijn NFT collectie.

NEM Wallet

De NEM Wallet is een platformonafhankelijke wallet, met een versie om op je computer te installeren en een smartphone app voor Android en iOS. Enkele populaire alternatieve software wallets zijn NEM Nano Wallet, Guarda Wallet en Atomic Wallet.

XEM coins bewaar je na het kopen ook veilig op een handelsbeurs. Met een Binance account kun je NEM makkelijk opslaan, verkopen, kopen, ontvangen en verzenden. Voor een koude opslag (buiten het internet) zijn er diverse hardware wallets die NEM crypto ondersteunen.

Atomic wallet nem

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!