Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Nxt

NXT is een van de oudere cryptovaluta’s en kan gezien worden als een tweede generatie cryptocurrency in plaats van een altcoin. Het platform is opgericht om de beperkingen en nadelen van de Bitcoin blockchain te overwinnen. NXT is een compleet monetair systeem dat steeds maar verder uitgebouwd wordt. Het heeft zijn eigen cryptovaluta voor het verrichten van betalingen, maar het platform biedt ook een module voor asset exchange, smart contracts, een berichtensysteem en een marktplaats.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Nxt converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Nxt Koers

De koers van de NXT is sinds de oprichting stabiel. Een uitzondering daarop is de enorme waardestijging die plaatsvond rond de jaarwisseling van 2017-2018. Die is echter direct te verbinden aan de zeer positieve stemming op de markt op dat moment, die ook snel weer inzakte. In de eerste helft van 2021 leefde de cryptomarkt ook weer op en maakte de NXT een (aanzienlijk beperktere) koersstijging mee.

Nxt bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Nxt?

Het platform NXT is in november 2013 opgericht door een anonieme softwareontwikkelaar die schuilgaat achter de naam BCNext. Die naam suggereert al wat de bedoeling was: een nieuwe Bitcoin starten, maar dan beter. Daarom is NXT ook geen altcoin te noemen, want het bouwt niet voort op de blockchain van de Bitcoin. In plaats daarvan biedt het een eigen blockchain die allerlei mogelijkheden biedt met een groter gebruikersgemak dan het geval was bij Bitcoin. Het doel van NXT is om uiteindelijk een heel economisch ecosysteem te worden.

Het NXT-platform biedt iedereen de mogelijkheid om op een simpele manier zelf applicaties te ontwikkelen. Gebruiksvriendelijkheid staat daarbij hoog in het vaandel. In veel gevallen is er niet meer voor nodig dan een paar keer klikken. Hoewel het platform nog in ontwikkeling is, is er al van alles op mogelijk. Zo kunnen er op de blockchain tokens gecreëerd worden die van alles kunnen vertegenwoordigen, van aandelen en obligaties tot vastgoed. Door deze te verhandelen, sla je een brug tussen de digitale en de echte wereld. Ook is crowdfunding mogelijk op de eigen exchange van het platform. Gegevens kunnen gedecentraliseerd opgeslagen worden, er is een marktplaats voor producten en diensten, op het platform zijn polls mogelijk en aan transacties kunnen voorwaarden verbonden worden.

De eigen NXT token vertegenwoordigt verschillende functies, afhankelijk van waarvoor hij gebruikt wordt. Je kunt er transactiekosten mee betalen, maar je kunt de tokens ook gebruiken om een stem uit te brengen. Om NXT tokens te verdienen, moet je ze een tijdlang opslaan en vastzetten (‘staken’). Van minen is geen sprake, want alle NXT coins zijn al gemined. Er dus geen sprake van een energieslurpend Proof of work-systeem, maar van een Proof of stake-systeem. Dit maakt NXT een lichter systeem dan Bitcoin. Omdat de broncode van NXT geschreven is in Java, is de blocktijd ook een stuk korter dan bij Bitcoin. De toevoeging van de sidechain Ardor in 2017 maakte de schaalbaarheid nog groter en de blocktijd nog korter.

Nxt Platform

Waarom je Nxt wilt kopen

Waar altcoins toevoegingen zijn op het Bitcoin protocol, gebruikt NXT een geheel nieuwe aanpak in het streven om een nieuwe digitale economie op te zetten. Het NXT platform biedt in potentie een breed palet aan mogelijkheden om zaken te verrichten, zoals smart contracts afsluiten, eigendomsrechten uitwisselen en vastgoed verkopen. Ook biedt het de mogelijkheid om een investeringsbank te worden. Wat NXT ook onderscheidt, is dat het zijn berekeningen veel sneller en met minder elektriciteit uitvoert dan de Bitcoin blockchain. NXT evenaart zelfs de snelheid en schaalbaarheid van de transacties van de creditcardsystemen Visa en Mastercard. Ook heeft NXT geen miners, omdat alle NXT coins al gemined zijn. Daardoor kan de waarde van NXT coins niet dalen als gevolg van nieuw gewonnen muntjes. Dat alles maakt NXT een interessante investering.

Eigen blockchain Nxt

Waar koop je Nxt?

Je koopt NXT’s op een exchange waar in NXT’s gehandeld wordt. Twee grote platforms waarop je hiervoor terechtkunt, zijn Binance en Bitcoin Meester. Daar maak je een account aan waar je geld in stort. Dit kan met behulp van iDeal, maar ook met PayPal, creditcard of een bankoverschrijving. In het laatste geval kan het wat langer duren voordat er geld in je account staat. Op Bitcoin Meester kun je met je geld direct NXT’s kopen. Op de internationale exchange Binance moet je eerst Bitcoins kopen. Deze kun je vervolgens verhandelen tegen NXT’s. Om je NXT’s te verzilveren in fiatgeld bewandel je de omgekeerde weg.

Nxt bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Nxt

Omdat NXT opgericht is om een alternatief te bieden voor de Bitcoin blockchain heeft dit cryptoplatform zijn eigen kenmerken. We bespreken een aantal onderscheidende kenmerken van NXT:

Hoge transactiesnelheid

NXT streeft Bitocin ver voorbij op het gebied van transactiesnelheid. Waar een transactie bij Bitcoin wel 10 minuten kan duren, haalt NXT de snelheden van creditcardtransacties.

Geen miners

De schaarste aan NXT coins wordt niet kleiner door het minen van nieuwe coins. Alle NXT coins zijn al gemined. Dat betekent ook dat NXT niet gepaard gaat met een astronomisch energieverbruik, zoals bij Bitcoin wel het geval is.

Eigen digitale currency starten

Het NXT platform biedt gebruikers de mogelijkheid hun eigen digitale currency te introduceren. Zo kunnen er tokens gecreëerd worden die enkel teruggestort kunnen worden naar de partij die ze gemaakt heeft. Dat biedt bedrijven een mogelijkheid om een puntenspaarsysteem in te voeren.

Phased transactions

Het NXT biedt de mogelijkheid om aan een transactie voorwaarden te verbinden. Zo kun je bepalen dat een transactie alleen verstuurd wordt wanneer een bepaalde blokhoogte is bereikt.

Nxt Wallet

Wil je NXT’s kopen als langetermijninvestering? Dan heb je een wallet nodig om je NXT’s in op te slaan. Daar bestaan verschillende vormen van: online wallets, desktop wallets, hardware wallets, mobiele wallets en papieren wallets. Voor al deze mogelijkheden heeft het platform NXT een eigen product. In plaats daarvan kun je ook de populaire Ledger hardware wallets gebruiken.

Nxt Wallet

Betrouwbare exchanges

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als financieel advies. Beleggen in cryptocurrencies brengt risico's met zich mee en het is mogelijk dat u uw investering verliest. Wij zijn geen financiële adviseurs. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde financiële adviseur voordat u financiële beslissingen neemt. Crypto-valuta.nl is niet aansprakelijk voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze site.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!