Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

OKCash

OKCash is een cryptocurrency met de focus op snelle en directe transacties. Binnen het spectrum van cryptocurrencies is OKcash een vrij simpele blockchain zonder revolutionaire technologieën. Dat betekent echter niet dat het team achter OKCash de kat uit de boom kijkt. Het project ondergaat namelijk nog altijd interessante ontwikkelingen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
OKCash converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

OKCash Koers

OKCash bestaat sinds 2014. De native token is de OK. De koers van deze token was de eerste jaren vrij stabiel. In 2017 was er wat meer prijsactie en bereikte de koers een all-time high, om na wat volatiliteit in 2018 al gauw weer te dalen.

OKCash bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is OKCash?

OKCash (OK) is een volledig open-source cryptocurrency-project op basis van blockchaintechnologie. Het ging in 2014 van start onder de naam Pimpcash. In februari 2015 werd de naam veranderd om OKCash. Het platform van OKCash maakte voor de validatie van transacties initieel gebruik van het Proof of work-algoritme. Na korte tijd werd echter overgestapt naar het energiezuinigere Proof of stake-algoritme. OKCash biedt in de eerste plaats een zeer snelle verwerkingstijd van transacties op de blockchain tegen lage kosten.

Energievriendelijke open source

Waarom je OKCash wilt kopen

Het team achter OKCash voert ontwikkelingen aan de lopende band door en heeft veel aandacht voor de gebruikers van de cryptocurrency. OKCash was een van de eerste cryptocurrencies die daadwerkelijk gebruikmaakte van het Proof of stake-algoritme.

Veel aandacht voor crypto gebruiker

Waar koop je OKCash?

OKCash kun je niet kopen, maar de native token (OK) wel. Deze kun je rechtstreeks kopen bij een exchange, of indirect via een broker. Bij de meeste exchanges heb je een account nodig. Deze maak je gemakkelijk online aan. Heb je eenmaal een account, dan kun je geld storten. Bij sommige exchanges kun je ook direct cryptocurrencies aanschaffen zonder eerst geld te hoeven storten. Betalen kan bijna overal met je creditcard of een bankoverschrijving. Veel exchanges bieden daarnaast iDEAL aan.

OKCash bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken OKCash

De cryptocurrency OKCash wordt gekenmerkt door een no-nonsense insteek, waarbij alle pijlen zijn gericht op een snelle transactieverwerking.

Open-source

OKCash is een open-sourceproject. Dat wil zeggen dat de code van de blockchain openbaar is. Je kunt deze vinden op het internet. Iedereen kan verbeteringen aan de code voorstellen. Een open-sourceproject zorgt voor een betrokken community en een optimaal presterend netwerk.

Decentraal

De blockchain van OKCash functioneert volledig decentraal. Dat wil zeggen dat er geen derde instanties zijn, zoals overheden en financiële instellingen, die transacties nalopen.

Staken

Aangezien OKCash met het Proof of stake-algoritme werkt, kun je tokens staken. Dat wil zeggen dat je ze aan het netwerk ter beschikking stelt. Hiermee ondersteun je de veiligheid van de blockchain. In ruil hiervoor ontvang je een staking-vergoeding in de vorm van tokens.

Snelle transactieverwerking

OKCash is een cryptocurrency met de focus op gebruikers van de blockchain. Als gebruiker wil je een zorgeloze blockchain die transacties snel verwerkt. Het team achter OKCash heeft dit begrepen. Transacties via de blockchain van OKCash worden dan ook bovengemiddeld snel verwerkt. Daarnaast zijn de kosten laag.

OKCash Wallet

Bij de meeste exchanges worden je OK tokens automatisch in de wallet van de exchange zelf geplaatst. Dit biedt veel gebruiksgemak. Je kunt ook een eigen wallet inzetten, bijvoorbeeld een cold wallet. Dit is een offline wallet op een fysiek apparaatje. Dit biedt minder gebruiksgemak, maar meer veiligheid.

Wallet okcash

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!