Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

OmiseGo

OMG Network, voorheen bekend als OmiseGo, is een op de Ethereum blockchain gebouwd platform waarmee gebruikers aanzienlijk sneller en goedkoper ERC20 tokens kunnen versturen. OMG Network heeft ook een eigen cryptomunt – OMG. De token is al enkele jaren gewild bij zuid- en oost Aziatische beleggers en wordt ook in andere delen van de wereld steeds vaker gekocht en verhandeld. De hoge volatiliteit met opwaartse trend maakt OMG geschikt voor swingtraden en lange termijn bewaren. Na de opkomende overgang naar een proof-of-stake validatie mechanisme wordt het mogelijk om je OMG tokens te ’staken’ voor passief rendement. Lees hieronder alles over omisego en het kopen van de cryptomunt.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum

OmiseGo Koers

Bij de ICO in juli 2017 betaalden investeerders €0,38 voor één OMG. Nog geen zes maanden later, op 8 januari 2018, piekte de waarde van de token op €23,23. Vanaf medio 2018 daalde de OMG koers echter sterk. Sinds de rebranding van het platform (van OmiseGo naar OMG Network) in juli 2020, groeit er nieuwe belangstelling voor de OMG token. Kortom, omesigo is een munt die je goedkoop kon kopen en voor een hoop geld kon verkopen.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is OMG Network?

OMG Network, voorheen OmiseGo, is een betalingsplatform dat gebouwd is op de blockchain van Ethereum. OMG Network is vergelijkbaar met PayPal, maar dan voor meer dan alleen fiatgeld (euro, dollar, pond sterling …). Op het platform kun je ook betalen met cryptovaluta en is het zelfs mogelijk om Airmiles om te zetten naar fiatgeld of tokens. OMG Network wil het makkelijk maken voor mensen overal ter wereld om betalingen te doen zonder valuta-obstakels en zonder de hoge kosten van een derde partij. “Unbank the banked” is het motto.

De in Thailand geboren Vansa Chatikavanij begon in 2013 met de inrichting van het betaalplatform. Ze komt opmerkelijk genoeg zelf uit de bankwereld en bekleedde eerder functies bij International Finance Corporation (IFC) en de World Bank Group. Met ondersteuning van een groep medeoprichters en met Ethereum ontwikkelaar Vitalik Buterin als adviseur, kon OmiseGo in 2017 officieel worden gelanceerd. De ICO bracht meer dan €20 miljoen op. Vooral investeerders uit zuid- en oost Aziatische landen (Thailand, Singapore, Japan, Indonesië, …) toonden grote belangstelling voor de eerste coins.

De rebranding van OmiseGo naar OMG Network gebeurde in juni 2020. Met de verandering van de merknaam moet ook bij beleggers buiten Azië interesse worden gewekt voor het platform en de token. Momenteel wordt OMG Network operationeel gehouden door een team van meer dan vijftig medewerkers verspreid over vrijwel de hele wereld. Vansa Chatikavanij fungeert nog altijd als CEO.

De OMG token is de eigen cryptocurrency van OMG Network. Omdat het platform op de Ethereum blockchain is gebouwd, is OMG een zogenoemde ERC20 token. De coin wordt primair gebruikt om de ontwikkeling van het netwerk te financieren. Bij de ICO is bijkans twintig procent van de maximale hoeveelheid OMG voor dit doel gereserveerd. De token wordt ook gebruikt om validators te vergoeden voor het draaien van netwerk-nodes en valideren van blokken. Binnen OMG Network dient de OMG token eveneens als betaalmiddel voor vergoedingen op het platform. De maximum hoeveelheid OMG is vastgesteld op 140.245.398 en kan nooit verruimd worden. In tegenstelling tot andere cryptomunten is de totale voorraad OMG tokens reeds geslagen en in omloop.

Hoe wordt OMG Network beveiligd? Tot vandaag zorgt een proof-of-authority mechanisme voor het valideren van OMG transacties. Dit systeem heeft als minpunt dat het op termijn voor belangenvermenging kan zorgen, omdat een enkele blokproducent alle transacties verwerkt. In de nabije toekomst zal OMG Network overgaan op een proof-of-stake consensussysteem. Bij dit mechanisme wordt de beveiliging (valideren van transacties) per blok toegewezen aan de grootste aandeelhouder. Als je dan OMG tokens in je beleggingsportfolio hebt, kun je ze op handelsplatformen als Bitvavo passief inzetten binnen een zogenoemde staking-pool. Hiervoor ontvang je een deel van de transactiekosten als beloning. Omisego / OMG Network kopen heeft dus een aantal bijkomende voordelen.

OMG Network

Waarom je wilt investeren in OMG

OMG verhandel je makkelijk, omdat de token al jaren erg liquide is; er is sprake van een hoge handelsactiviteit en de vraag- en biedprijs liggen vlak bij elkaar. Door de hoge volatiliteit van de koers, is OMG ook een uitstekende cryptomunt om mee te speculeren. Met een slimme koop- en verkoop strategie zijn er mooie winsten te maken. Lange termijn beleggen in de coin kan eveneens voor goed rendement zorgen. De ROI (return of investment) voor de eerste investeerders lag in mei 2021 op bijna 1000 procent. Omisego kopen doe je op een van de bekende exchanges.

Transacties met OMG verlopen snel en goedkoop. Het OMG Network is feitelijk speciaal ontworpen om de snelheids- en kostenbarrières op het Ethereum platform te overwinnen. Hiervoor maakt OMG gebruik van een op plasma gebaseerde sidechain. Deze oplossing zorgt ervoor dat transacties met OMG veel sneller worden gevalideerd, terwijl ze toch volledig mogen rekenen op de beveiliging van de onderliggende Ethereum blockchain. De breinen achter het baanbrekende Ethereum netwerk, Vitalik Buterin en Gavin Woods, zijn overigens beiden actief als consultants voor OMG Network.

Je OMG tokens kunnen in de toekomst aanzienlijk toenemen in functionaliteit. OMG Network presenteert zichzelf namelijk als een platform dat ideaal is voor bedrijven en projecten die op zoek zijn naar een hoge schaalbaarheid met een lage ecologische voetafdruk. OMG Network mag tegenwoordig rekenen op betrokkenheid van enkele grote Aziatische beleggingsondernemingen, waaronder Sumitomo Mitsui Banking Corporation en Toyota Financial Services Corporation.

Toyota Omisego

Waar koop je OMG / omisego?

OMG tokens worden verhandeld op meer dan 200 verschillende exchanges, waaronder de grootste cryptobeurs Binance. Je kan gemakkelijk OMG / Omisego crypto kopen met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETC) en stablecoins die aan de Amerikaanse dollar gekoppeld zijn, zoals USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD). Er zijn enkele beurzen en smartphone applicaties waar je OMG rechtstreeks kunt kopen met euro’s, maar hiervoor zijn de transactiekosten vaak erg hoog. De OMG Network betaaldienst met super lage transactiekosten is helaas nog niet beschikbaar voor Europese gebruikers.

De voordeligste manier om nu OMG coins te kopen is door een account aan te maken op een van de grote handelsplatformen. Een exchange als Bitvavo biedt je uiteenlopende betaalmogelijkheden om je account op te laden (creditcard, iDEAL, Bancontact, PayPal, bankoverschrijving, SWIFT). Op de beurs zet je je euro’s eerst om in een stablecoin (BUSD, USDC …), waarmee je vervolgens makkelijk en met lage transactiekosten op zoek kunt gaan naar OMG. Op de drukke exchanges zijn er vrijwel altijd voldoende aanbieders om de omisego crypto te kopen.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken OMG Network

OMG Network is ontworpen om betalingen met cryptocurrencies goedkoper en sneller te maken. Er wordt continu aan het platform gesleuteld om dit zo te houden. Ook de conversie van en naar fiatgeld en andere activa is makkelijker en voordeliger.

Lage transactiekosten

Het valideren van een transactie op het OMG Network vereist zeer weinig energie (computer arbeid). Dit vertaalt zich in lage transactiekosten op haast elk moment. Bij veel andere crypto’s kan het voorkomen dat de transactiekosten sterk oplopen op momenten dat er veel handel wordt gedreven met de munt.

Razendsnelle validatie

Hoewel OMG Network op de Ethereum blockchain draait, worden transacties met OMG tokens toch tientallen keren sneller gevalideerd dan transacties met ether. Dit is te danken aan een unieke schalingsoplossing MoreViable Plasma die uit twee lagen bestaat. Het heeft volgens OMG Network de potentie om duizenden transacties per seconde te valideren. Het huidige Ethereum netwerk haalt zelf maar gemiddeld vijftien transacties per seconde.

Sterk handelsvolume

Dankzij het hoge handelsvolume vind je makkelijk personen die Omisego voor de actuele prijs willen verkopen of kopen. In mei 2021 stond OMG qua marktkapitalisatie maar net in de top 100, maar was de token qua handelsvolume goed voor een top 50 positie. Per 24 uur werd voor een tegenwaarde van meer dan €500 miljoen aan OMG verhandeld. Omisego crypto is er een om in de gaten te houden en op slimme momenten te kopen.

Hoge volatiliteit

Sinds de overgang van OmiseGo naar OMG Network in juni 2020 is de koers van de OMG token erg volatiel. Het is dus mogelijk om in korte tijd grote winsten te boeken met handel in deze crypto. De hoge beweeglijkheid kan uiteraard ook een negatief effect hebben op je ROI (return of investment).

OMG Wallet

Om je OMG of omisego crypto na het kopen veilig te bewaren, is er een zeer ruime keuze aan wallets. In principe kun je elke wallet gebruiken die geschikt is voor ERC20 tokens. Met een wallet op een handelsbeurs als Binance heb je je OMG meteen voorhanden voor conversie naar een andere digitale valuta.

Veel beleggers kiezen ervoor om een deel van hun crypto te bewaren bij een exchange en de rest op te slaan in een eigen wallet. Deze zijn er in twee vormen – hot en cold. Een hot wallet of software wallet installeer je op je computer of als app op je smartphone. Je OMG coins worden zo online opgeslagen. Hot wallets zijn over het algemeen redelijk goed beveiligd, maar volledige bescherming tegen aanvallen van digitale criminelen kan niemand je garanderen.

Voor lange termijn bewaren van je OMG is een cold wallet ofwel hardware wallet de veiligste optie. Met een dergelijk apparaatje sla je je tokens buiten het internet op. Ledger en Tracer zijn populaire aanbieders van hardware wallets.

Ledger Wallet voor Omisego

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!