Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

PAC Protocol

PACcoin of PAC Protocol (PAC) staat voor een cryptovaluta die in de huidige vorm sinds 2017 in omloop is. Ondanks een toegewijde gemeenschap die zich inspant voor het gebruik is PAC vooralsnog een kleine speler in de cryptowereld. De voorloper van de huidige valuta werd al in 2014 geïntroduceerd, maar raakte al gauw achterop bij ontwikkelingen in de cryptowereld. In 2017 werd daarom een nieuwe vorm geïntroduceerd.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
PAC Protocol converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

PAC Protocol Koers

De koers van PAC Protocol is stabiel laag, met enkele uitschieters. In vergelijking met veel populaire cryptomunten is de waarde ook laag. In het voorjaar van 2021 piekte de waarde op ongeveer €0,0013. In de jaren daarvoor bedroeg de waarde meestal slechts een fractie daarvan. Met een piek als uitzondering, kort na introductie van de huidige variant.

PAC Protocol bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is PAC Protocol?

De PACcoin is een relatief ‘oude’ cryptomunt die al in 2014 verscheen. Zoals bij meer cryptovaluta’s volgde snel succes, dat ook weer snel inzakte. Ook bleef ontwikkeling uit. Tot medio 2017. Met de gemeenschap achter de coin werd een plan gemaakt om de PACcoin weer aantrekkelijk te maken. Feitelijk is de valuta toen opnieuw van start gegaan. Ook op een andere blockchain. ‘Oude’ PACcoins konden worden ingewisseld. Het nieuwe PAC werkt met de methode Proof of Stake. Door een softwarefout is de PACcoin ooit ten onrechte korte tijd aangeduid als de cryptomunt met de op twee na hoogste marktkapitalisatie. Dit zorgde voor een korte boom van PAC.
Pac protocol proof of stake

Waarom je PAC Protocol wilt kopen

Voor wie heel serieus met cryptomunten aan de slag wil, is de PACcoin een aantrekkelijke instapper. Dankzij de lage waarde van de munt word je relatief eenvoudig Masternode. Bij 500.000 tokens ontvang je als bezitter van de coins een percentage over de afgehandelde transacties. De coin zelf is geen gangbaar betaalmiddel en kan uitsluitend met andere cryptovaluta’s worden verkregen.

Pac Protocol goede instapper

Waar koop je PAC Protocol?

De PACcoin is een mooie investering voor wie serieus aan de slag wil met cryptomunten, maar zeker geen makkelijke instapper. De tokens zijn verkrijgbaar via grote cryptoplatformen als Bitavo, Binance, Litebit en Satoshi. Het Nieuw-Zeelandse platform Cryptopia handelt zelfs voornamelijk in PACcoins. In alle gevallen is registratie noodzakelijk en wissel je reguliere valuta eerst in voor een andere cryptomunt. Direct PACcoins aanschaffen in een reguliere valuta is niet mogelijk.

PAC Protocol bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken PAC Protocol

De PACcoin is een relatief kleine cryptomunt waarin je qua waarde makkelijk instapt. De verwachtingen zijn niet hooggespannen, maar ook dat maakt een instap makkelijker.

Masternode

Bij deze coin heb je maar 500.000 tokens nodig om Masternode te worden.

Proof of Stake

Sinds de introductie van de huidige variant, in 2017, werkt de coin op basis van Proof of Stake.

Stabiliteit

De koers van de PACcoin is zeer stabiel. Voor wie vooral een token zoekt om deel van de gemeenschap te worden, is dat aantrekkelijk.

Betrokken community

Achter de PACcoin zit een betrokken en actieve gemeenschap die werkt aan de verbetering van de coin en de toepassing daarvan.

PAC Protocol Wallet

Op de website van PACcoin download je een gratis wallet voor de coin. Deze bewaar je daarnaast eventueel op een van de algemene cryptowallets. Kies bijvoorbeeld voor een fysieke wallet of meld je aan bij een exchange.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!