Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

PancakeSwap

PancakeSwap is een gedecentraliseerde crypto exchange. De native coin die tot dit project behoort, is CAKE.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
PancakeSwap converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

PancakeSwap Koers

De koers binnen de grafiek van PancakeSwap (CAKE/Euro) begon te lopen in 2020 vanaf een prijs van €0,95. In het voorjaar van 2021 nam de volatiliteit van de koers toe. Dit heeft geleid tot een all time high prijs van ongeveer €35, zoals te zien in de grafiek.

PancakeSwap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap (CAKE) is een cryptoproject uit 2020 dat werd opgericht door een anonieme groep aan ontwikkelaars. Dit project draait, in tegenstelling tot veel andere projecten, niet alleen om het lanceren van een cryptomunt. Het doel van PancakeSwap is namelijk een gedecentraliseerde exchange (DEX). Het team van PancakeSwap heeft gebruikgemaakt van Binance Smart Chain (BSC) om het platform te ontwikkelen. De native token CAKE kan binnen het platform worden ingezet voor verschillende doeleinden. Zo kun je CAKE coins als houder staken om zo nog meer tokens te verdienen.

Waarom je PancakeSwap wilt kopen

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange. Hier zijn er meerdere van, maar tóch kent PancakeSwap een onderscheidende waarde. Dat heeft vooral te maken met het feit dat PancakeSwap werkt met vrij lage kosten, waardoor het kopen en verkopen van crypto valuta via dit platform aantrekkelijk wordt. Daarnaast is de algemene ervaring dat het platform prettig werkt en dat transacties snel worden voltooid. De prettige handelservaring komt voort uit de voordelen die Binance Smart Chain biedt. Wanneer je denkt dat PancakeSwap dé DEX van de toekomst is, kun je een ‘aandeel’ nemen in de groei hiervan door CAKE coins te kopen.

Waar koop je PancakeSwap?

De native coin van PancakeSwap (CAKE) kun je kopen bij een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo of Binance. Alvorens je tot kopen kunt overgaan, dien je een account aan te maken. Vervolgens kun je CAKE crypto kopen. Dat kan vaak met fiatgeld, zoals de euro. Kopen kan soms rechtstreeks, maar in veel gevallen zul je eerst je saldo moeten aanvullen. Betalen kan meestal met creditcard of bankoverschrijving en soms met iDEAL.

PancakeSwap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken PancakeSwap

PancakeSwap heeft een leidende rol in de DeFi-revolutie op het gebied van exchanges.

De-Fi

DeFi is een afkorting voor Decentralized Finance. De term ziet toe op het feit dat steeds meer digitale toepassingen decentraal gaan functioneren. PancakeSwap doet hier als DEX aan mee. Er zijn dus geen centrale partijen die zich bemoeien met transacties.

Syrup Pools

CAKE tokens kunnen door gebruikers van PancakeSwap worden vergrendeld in Syrup Pools. De tokens worden dan gestaked, zodat je er meer tokens mee kunt verdienen. Je bepaalt zelf hoelang je CAKE tokens vaststaan; verder hoef je niets te regelen.

Loterij

PancakeSwap is geen loterij, maar het platform kent er wel eentje. Wanneer je tien of meer CAKE tokens in bezit hebt, mag je meedoen. De jackpot is de helft van de gehele pool aan tokens binnen de loterij.

Veilig

Een deel van de toegevoegde waarde van PancakeSwap zit hem in de veiligheid. Omdat een gedecentraliseerde exchange als PancakeSwap jouw crypto’s niet (centraal) zelf bewaart, loop je niet het risico dat ze zomaar op straat komen te liggen.

PancakeSwap Wallet

Besloten om CAKE te kopen tegen de huidige koers? Denk dan eens na over de wijze van tokenopslag. Een offline wallet biedt veel veiligheid, maar minder gebruiksgemak dan een online wallet. Baseer jouw keuze op een persoonlijke afweging. Het bedrag waarvoor je CAKE gaat kopen, kan een relevante factor zijn.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!