Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Peercoin

Peercoin is een cryptovaluta die in augustus 2012 is gelanceerd en gebaseerd is op Bitcoin. Net als Bitcoin, Litecoin en Dash slaat Peercoin waarde op, biedt de valuta volledige anonimiteit en kan deze via internet worden verzonden zonder (toezicht van) een centrale autoriteit.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Peercoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Peercoin Koers

Peercoin gaat al een tijdje mee en dat heeft zich in de nodige (letterlijke) pieken en dalen vertaald. In de beginjaren stond de koers van Peercoin geregeld boven de €5. Vanaf begin 2015 daalde de koers echter tot rond de €0,20 waarop Peercoin zo’n twee jaar stabiliseerde. Medio 2017 volgde een opleving tot boven €3. Begin 2018 beleefde de koers van Peercoin een voorlopig hoogtepunt op zo’n €8, gevolgd door een gestage daling die alleen eind 2018 nog even gestuit

Peercoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Peercoin?

Peercoin was de eerste altcoin die zich richtte op het probleem van het hoge energieverbruik van Bitcoin. Naast energie-efficiëntie wilden de oprichters van Peercoin meer veiligheid bieden. Het protocol van Bitcoin vereist dat miners moeilijke wiskundige problemen oplossen om transacties op een blockchain te valideren. De eerste miner die een bepaalde puzzel oplost, krijgt een beloning in de vorm van een paar bitcoins die zijn gemaakt. Het oplossen van deze puzzels vereist een aanzienlijke hoeveelheid rekenkracht en verbruikt daarom veel elektriciteit. Daarom werkt Peercoin niet uitsluitend op basis van het proof-of-work mechanisme, maar is het in feite een hybride coin die zowel proof-of-work als proof-of-stake gebruikt.

Energieverbruik bitcoin

Waarom je Peercoin wilt kopen

Peercoin is niet meer zo populair als in de begindagen van de cryptovaluta, maar daar is de koers dan ook naar. Nog steeds ligt er een stevige basis en actieve gemeenschap ten grondslag aan Peercoin. Ook is de hybride basis uitzonderlijk, zij het niet meer uniek. Als je je instapmoment goed kiest, is er ook prima rendement te behalen met Peercoin. Zo steeg de koers ook in 2021 nog enkele keren scherp.

Relevante koers peercoin

Waar koop je Peercoin?

Peercoin is verkrijgbaar bij de meeste grote exchanges. Registreer je hier met een account om Peercoin te kopen. Bij de meeste exchanges kun je Peercoin alleen met andere cryptovaluta kopen. Dat betekent dat je eerst een andere crypto aanschaft en deze vervolgens gebruikt om Peercoin te kopen.

Peercoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Peercoin

Peercoin is een pionier in de cryptowereld, al heeft de coin inmiddels iets aan populariteit ingeboet. Nog steeds onderscheidt Peercoin zich van veel andere crypto’s.

Energiezuinig

Peercoin was de eerste cryptovaluta die het proof-of-stake principe toepast en vraagt daarmee veel minder energie dan Bitcoin.

Inflatie

Peercoin is een cryptovaluta die, los van overige ontwikkelingen op de markt, op termijn iets in waarde inlevert, omdat het aantal coins in principe onbeperkt is.

Peercoin Wallet

De officële wallet van Peercoin is een desktopwallet die je gratis download op de website van Peercoin. Deze is beschikbaar voor Windows. MacOS en Linux. Daarnaast bewaar je Peercoin eventueel in een onafhankelijke wallet, bij voorkeur een hardware wallet.

Wallet peercoin

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!