PIVX

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
PIVX converter
PIVX omschrijving

pivx kopen
Op deze pagina:

PIVX-EUR Koers

Wat is Pivx?

Pivx is een cryptovaluta met de focus op pricacy en het maken van anonieme transacties. Bekijk ook het artikel wat is de beste anonieme cryptovaluta om het te vergelijken met anderen zoals Monero en Verge. PIVX staat voor Private Instant Verified Transaction(X). De officiële website geeft aan:

Gebouwd voor snelle, veilige en privé transacties

Het is gelanceerd op 1 februari 2016 onder de naam Darknet. Het gebruikt Proof-of-Stake wat betekent dat het niet ge-mined kan worden maar je wel een vergoeding krijg voor het terbeschikkingstellen van de coins. Ook kan je er geld mee verdienen door een Masternode te bezitten en te draaien. Hiervoor heb je 10.000 PIVX nodig per node.

Verder gebruikt PIVX het Quark Hasing Algoritme en is niet te minen met hardware. De block-time bedraagt 60 seconden, wat kort is vergeleken met Bitcoin waar dat 10 minuten bedraagt. Het heeft geen pre-mine plaatsgevonden wat betekent dat de makers van de coin op een eerlijke manier hun eigen PIVX hebben moeten vergaren en daarmee net zoveel kans hebben als een nieuwe koper.

Ook is het mogelijk om transacties direct te verifiëren middels de SwiftTx technologie implementatie. Door Coinjoin te gebruiken in combinatie met het ontraceerbare zerocoin protocol zijn transacties grotendeels privé.

Om meer details te kunnen zien in vergelijking met Dash klik op de onderstaande afbeelding:

 

Google trends

De lijn hieronder geeft de trend aan naar het Google zoekvolume naar de term “{%cvname%}”. Deze grafiek kan een indicatie zijn van de populariteit van de coin. Let er op dat dit een relatieve grafiek is op basis van percentages en geen absolute aantallen.