Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

PIVX

PIVX (PIV) is een cryptocurrency-project op basis van blockchaintechnologie. De naam PIVX is een afkorting voor ‘Private Instant Verified Transactions’. Hiermee beschrijft de naam zelf al wat de belangrijkste kenmerken van deze cryptocurrency zijn: PIVX is gericht op anonimiteit, terwijl het verifiëren van transacties amper tot geen tijd kost. De transacties in PIV tokens dienen dus realtime en vertrouwelijk te zijn. PIV tokens vormen een alternatief betaalmiddel voor fiatgeld. Je kunt deze native tokens van PIVX dus gebruiken om transacties te verrichten.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
PIVX converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

PIVX Koers

De PIVX werd eind januari 2016 geïntroduceerd door James Burden. Een maand later vinden de eerste (zeer lichte) koersbewegingen plaats. Er gebeurde echter niets spectaculairs tot 2017. 2017 was een zeer goed jaar voor cryptocurrencies in het algemeen, en dus ook voor de PIVX. De koers steeg zeer snel tot een all-time high van meer dan €10. Het duurde helaas niet lang tot de koers weer begon te zakken. In de loop der jaren is de koers op een lager niveau gestabiliseerd.

PIVX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is PIVX?

De PIVX is een cryptocurrency met de focus op anonieme transacties. Ook streven de makers van PIVX naar een zeer snelle verwerking van deze transacties. Zo moeten de transacties die worden verricht binnen het netwerk realtime en vertrouwelijk zijn. PIVX functioneert (net als de meeste cryptocurrencies) volledig decentraal. Dat wil zeggen dat er geen partijen zijn die gegevens beheren of reguleren. Je krijgt dus niet te maken met grote banken of overheidsorganen. Zo heb je als gebruiker van het netwerk maximaal zekerheid dat je gegevens veilig zijn. Decentrale opslag van gegevens is een stuk minder kwetsbaar dan centrale opslag.

In 2018 werd Zerocoin in de code van PIVX geïntroduceerd. Dit protocol zorgt ervoor dat de route van munten niet kan worden getraceerd, omdat er geen transactiegeschiedenis bestaat. Hoe dit werkt? Het concept is in de basis erg simpel. Bij elke transactie die wordt verricht, wordt elke munt opnieuw aangemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld 100 PIV tokens wilt overmaken naar partij B, worden deze tokens eerst omgezet in zogeheten zPIV tokens. Deze tokens worden overgemaakt naar partij B, en uiteindelijk weer omgezet in PIV tokens. Je kunt zPIV tokens dus zien als een gemaskeerde variant van PIV tokens. Dankzij de zPIV tokens worden de transacties volledig anoniem verricht.

Wanneer je transacties in PIV tokens verricht, betaal je transactiekosten. 10% van deze kosten wordt opgespaard in een potje dat dient voor de verdere ontwikkeling van het platform. De rest van de inkomsten uit transactiekosten worden verdeeld over houders van PIV tokens. Dit moet, omdat PIVX
werkt met het Proof of stake (PoS) algoritme voor het valideren van transacties. Houders van PIV tokens ontvangen een zogeheten staking, een soort rente.

Waarom je PIVX wilt kopen

De sterkste punten van PIVX zijn maximale privacy en hoge transactiesnelheden. Hiermee sluit deze cryptocurrency goed aan op wat gebruikers willen. Want zeg eens eerlijk, wie heeft er nou behoefte aan een blockchain die transacties langzaam verifieert? Hoe sneller, hoe beter. Hetzelfde geldt eigenlijk op het vlak van privacy: hoe anoniemer, hoe beter. Het team achter PIVX heeft deze twee dingen goed begrepen. Er zijn twee redenen te bedenken waarom je PIV zou willen aanschaffen. De eerste is dat je PIV tokens als betaalmiddel kunt gebruiken, bijvoorbeeld om in een online winkel iets te kopen. Je gebruikt de tokens dan echt waarvoor ze zijn bedoeld. Er zijn gelukkig steeds meer webshops die PIV tokens accepteren, ook al valt het aanbod in Nederland tegen. Een tweede reden waarom je misschien PIV tokens wilt kopen, is dat je ze als een investering kunt zien. Je speculeert dan op een toekomstige koersstijging, zodat je hopelijk wat winst kunt pakken.

Waar koop je PIVX?

De native token van PIVX is PIV. Deze PIV tokens kun je kopen bij een cryptocurrency exchange. Dit is een plek waar kopers en verkopers van cryptocurrencies bij elkaar komen. Voorbeelden van exchanges zijn Binance, Kraken en Bitvavo. Het is belangrijk dat je kiest voor een exchange die goed bij je past. Als je er eentje hebt uitgekozen, dien je hier een account op aan te maken. Dit kan gemakkelijk online. Nadat je een account hebt aangemaakt, zul je in de meeste gevallen geld moeten storten. Bij sommige exchanges kun je cryptocurrencies ook direct aanschaffen, dus zonder eerst geld op je account te moeten storten. Betalen kan zoals je dat in Nederland gewend bent, bijvoorbeeld met iDEAL, creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

PIVX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken PIVX

De twee toverwoorden als het gaat om PIVX zijn privacy en transactiesnelheid. Als gebruiker van PIVX profiteer je dan ook van gebruiksgemak en anonimiteit.

Decentraal

PIVX functioneert volledig decentraal. Dit geldt voor veel cryptocurrencies, maar PIVX gooit er nog een schepje bovenop. Deze cryptocurrency is namelijk ook in de kern decentraal. Zo zijn er geen centrale eigenaren, maar zorgen meer dan 1700 masternodes voor de veiligheid van het netwerk.

Proof of Stake

PIVX werkt met het Proof of stake (PoS) algoritme om transacties te valideren. Dat houdt in dat zogeheten nodes de transacties verifiëren. Dit zijn mensen die veel PIV tokens in bezit hebben. PoS vereist een stuk minder rekenkracht dan Proof of work.

Zerocoin protocol

In de blockchain-code van PIVX is het protocol Zerocoin verwerkt. Dit maakt het onmogelijk om de route van een specifieke munt te traceren. Zerocoin houdt in dat bij een transactie PIV tokens worden omgezet in zPIV tokens, die vervolgens naar de ontvangende partij worden overgeboekt. Dit zorgt voor maximale privacy.

Investering

Wanneer je op zoek bent naar een altcoin om in te investeren, kan PIVX wellicht de moeite waard zijn. Het is een veilige en anonieme cryptocurrency met een hoge transactiesnelheid. Of de koers van PIVX in de toekomst gaat stijgen, weet helaas niemand.

PIVX Wallet

Wil je PIV tokens aanschaffen als langetermijninvestering? Dan is het verstandig om eens te kijken hoe je de tokens gaat opslaan. Je kunt een fysiek apparaatje kopen dat speciaal is gemaakt voor de opslag van tokens. Een dergelijk apparaatje is erg veilig. Maar je kunt je tokens ook gewoon in de cloud van je exchange laten staan. Dit biedt veel gebruiksgemak.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!