Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Polygon

Polygon (MATIC) is een cryptoproject dat zich met name focust op het wegnemen van beperkingen die voorkomen bij Ethereum. Het gaat dan bijvoorbeeld om problemen omtrent schaalbaarheid en transactiekosten.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Polygon converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Polygon Koers

De koers binnen de livegrafiek van MATIC begon te lopen in 2019 vanaf een waarde van €0,0031. In 2021 begon de koers forse wijzigingen in prijs te vertonen. Dat leidde tot een all time high van €2,54. Voordat deze waarde werd neergezet, vertoonde de koers binnen de grafiek flinke prijsschommelingen tussen €0,50 en €2,00

Polygon bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Polygon?

Polygon (MATIC) is een schaalbaarheidsoplossing op Ethereum dat verbindingen tussen blockchains mogelijk maakt. Voorheen stond dit cryptoproject bekend onder de naam Matic Network. Hoewel van deze naam af is gestapt, werkt Polygon nog altijd met de native coin MATIC. Polygon biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om blockchainnetwerken te lanceren. Deze netwerken kunnen naar behoefte worden aangepast. Dit cryptoproject zou een aantal beperkingen van Ethereum moeten wegnemen. De belangrijkste beperking die weggenomen zou moeten worden, betreft de trage transactiesnelheid. Polygon werkt hiervoor met lagen en maakt gebruik van een sidechain-oplossing. Zo wordt al het transactieverkeer niet op één punt gecentreerd, zodat de blockchain wordt ontlast.

Waarom je Polygon wilt kopen

Ethereum is vandaag de dag een van de meest gebruikte cryptocurrency’s. Het biedt namelijk een relevante meerwaarde. Er zit echter ook een aantal nadelen aan. Het cryptoproject van Polygon elimineert de grootste nadelen. Omdat het project een zogeheten second layer solution op Ethereum is, maak je gebruik van het gemak van Ethereum met de voordelen van Polygon. Heb je vertrouwen in dit project én in Ethereum, dan kun je overwegen MATIC tokens te kopen.

Waar koop je Polygon?

De native token van Polygon (MATIC) kun je kopen bij een exchange. De meeste grote exchanges zoals Bitvavo bieden MATIC aan. Alvorens tot kopen over te gaan, dien je eerst (online) een account aan te maken. Vervolgens kun je MATIC meestal kopen door je saldo aan te vullen en dit vervolgens in te zetten. Sommige exchanges ondersteunen tevens het direct kopen van MATIC, zonder de tussenstap van het storten van geld. Betalen kan vaak met creditcard, bankoverschrijving of iDEAL.

Polygon bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Polygon

Polygon (MATIC) beschikt over een aantal kenmerken dat ervoor zorgt dat het verschillende voordelen boven Ethereum biedt.

Lagen

Polygon werkt vloeiend met verschillende lagen. De eerste laag is de Ethereum laag en regelt de smart contracts. Daarbij bestaat er een beveiligingslaag. Deze twee lagen zijn optioneel en hoeven niet gebruikt te worden. Ook zijn er twee ‘verplichte’ lagen: de netwerklaag en de uitvoeringslaag.

Snel

Waar Ethereum in veel gevallen slechts zo’n veertien transacties per seconde kan verwerken, zou Polygon in staat moeten zijn om tot wel 65.000 transacties per seconde te verwerken. Dat komt omdat Polygon niet alleen gebruikmaakt van Ethereum, maar ook van hun eigen proof-of-stake (PoS) blockchain.

Goedkoper

Het bouwen van Ethereum blockchain toepassingen is goedkoper wanneer je gebruikmaakt van Polygon, dan wanneer je gebruikmaakt van Ethereum zelf. Volgens berekeningen is Polygon ongeveer 10.000 maal zo goedkoop. Het verschil in prijs kun je investeren in de verdere ontwikkeling van een blockchaintoepassing.

Matic Coins

In totaal zijn er maximaal 10 miljard MATIC coins. Een groot deel hiervan is inmiddels in omloop. De MATIC coin kan worden gestaked, omdat Polygon in essentie een proof-of-stake netwerk is. Kies je ervoor om MATIC te kopen, dan kan je hier dus van profiteren.

Polygon Wallet

Wanneer je MATIC besluit te kopen, is het verstandig om eens na te denken over de wijze van opslag van je tokens. Kies bijvoorbeeld voor een online wallet wanneer je gaat voor gebruiksgemak. Een offline wallet daarentegen biedt meer veiligheid, maar is minder gebruiksvriendelijk. Het komt neer op een persoonlijke afweging.

Veelgestelde vragen over Polygon

De native token van Polygon (MATIC) kun je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Dit is een online handelsplaats voor cryptocurrency’s. Er bestaan vandaag de dag veel verschillende exchanges. Voordat je bij een exchange MATIC-tokens kunt aanschaffen, zal je een account aan moeten maken. Dit is online snel en gemakkelijk te regelen. Wegens strenge wet- en regelgeving dien je jouw identiteit altijd te verifiëren. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw account goed beveiligt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van twee-factor-authenticatie (2FA) en een sterk wachtwoord.

De native token van Polygon is MATIC. In totaal komen er maximaal 10 miljard MATIC-tokens in omloop. Dat betekent dat het maximale aanbod is gebonden aan een grens. Deze grens is nog niet bereikt. MATIC-tokens kennen verschillende functies binnen het ecosysteem van Polygon. Zo kun je deze tokens gebruiken om deel te nemen aan het netwerkbestuur en kun je ze inzetten om te staken. Met behulp van staking kun je wat bijverdienen door je tokens vast te zetten voor een bepaalde periode.

Polygon zorgt voor een verbinding tussen verschillende blockchainnetwerken door gebruik te maken van zogeheten sidechains. Bij Ethereum kan een dergelijke koppeling tussen blockchains niet worden gemaakt. Het grootste voordeel van Polygon zit hem dan ook in het oplossen van een groot nadeel van Ethereum. Het gevolg is een soepeler en sneller lopend netwerk. Daarnaast biedt Polygon een aanvullend stukje gebruiksgemak, door vooraf ingestelde blockchains beschikbaar te stellen die kunnen worden aangepast. Dit alles is in het voordeel van de gebruiker.

Als het gaat om de toekomstvisie van Polygon streeft het ernaar om het eerste project te zijn dat daadwerkelijke interoperabiliteit heeft gerealiseerd. Wat de precieze koers van MATIC precies gaat doen, is echter niet te zeggen. Het zal onder meer afhangen van de (nieuwe) concurrentie en van de wijze waarop Polygon deze concurrentiestrijd aangaat.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!