Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Populous

Het platform Populous is ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen, zogeheten KMO’s. De focus ligt op het aspect van factureren. Veel ondernemingen ervaren namelijk geregeld problemen met het voldoen van facturen. Via Populous kunnen vorderingen tegen een lagere prijs worden doorverkocht in ruil voor snel geld.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Populous converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Populous Koers

Populous bestaat sinds 2017. Het koersverloop begon dan ook in de zomer van dit jaar te lopen. In januari 2018 werd een all-time high bereikt als gevolg van een opbloeiende cryptomarkt. De koers zakte echter weer snel en bleef hangen op een lager niveau.

Populous bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Populous?

Populous (PPT) is een peer-to-peer platform op het gebied van factureren voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het probleem met veel van deze ondernemingen is dat ze niet genoeg cashflow hebben om facturen aan de lopende band te betalen. Dit heeft er meestal mee te maken dat sommige van hun eigen klanten niet op tijd betalen. Via Populous kunnen ondernemingen die hun facturen niet (tijdig) kunnen voldoen, hun vorderingen doorverkopen. Er wordt dan een lagere prijs afgesproken dan dat de vordering waard is. Zo hebben beide partijen een voordeel: de ondernemer beschikt snel over geld en de koper maakt winst. De transacties vinden plaats binnen de blockchain van Populous. Hierbij wordt onder meer gebruikgemaakt van PPT tokens.

Facturatie bedrijven populous

Waarom je Populous wilt kopen

Vorderingen doorverkopen is in de juridische wereld heel gewoon. In veel gevallen worden de vorderingen echter gekocht door grote financiële instanties of door een derde partij. Met Populous is dit niet meer aan de orde, mede doordat het peer-to-peer functioneert. Zo zet deze cryptocurrency weer een stap richting decentralisatie. Dit maakt het wellicht een interessante investering.

Geen derde partijen populous

Waar koop je Populous?

De native token van Populous (PPT) kun je aanschaffen bij een exchange. Maak hiervoor eerst een account aan, bijvoorbeeld bij Binance, Bitvavo of Coinbase. Wanneer je een account hebt, kun je geld storten of direct cryptocurrencies kopen. Betalen kan tegenwoordig meestal met iDEAL, creditcard of een reguliere (SEPA) bankoverschrijving. De mogelijkheden kunnen per exchange verschillen. Zoek dus naar een exchange die aansluit op jouw wensen.

Populous bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Populous

Populous combineert een eeuwenoude juridische constructie met nieuwe blockchaintechnologie. Zo wordt het doorverkopen van vorderingen veiliger, betrouwbaarder en toegankelijker.

Veilingsysteem

Wanneer een onderneming een factuur wil verkopen, meldt deze zich aan bij het platform van Populous. De aangeboden factuur wordt geveild. De onderneming kan zelf een minimumbedrag vaststellen.

Drie tokens

Het netwerk van Populous werkt met drie tokens. De eerste is de Poken-token. Dit is de munteenheid van het platform. De tweede token is PPT, deze dient als investeringsproduct. Tot slot is er de PXT token. Deze heb je nodig om toegang te krijgen tot de database van het platform.

Concurrentie

Populous bevindt zich op interessant terrein. Onder de cryptocurrencies zijn geen (serieuze) concurrenten te vinden. Wel zal Populous de concurrentiestrijd aangaan met grote financiële bedrijven. Dit kan pittig zijn.

Lage kosten

Wanneer je een factuur wilt verkopen, zoek je misschien naar een (niet-innovatieve) partij die vooral veel zekerheid biedt. Populous is dan wellicht niet je eerste keuze. Toch heeft het een aantal wezenlijke voordelen, waaronder zeer lage kosten en een hoge verwerkingssnelheid.

Populous Wallet

Heb je PPT tokens of een andere token van Populous aangeschaft? Dan dien je deze ergens op te slaan. Over het algemeen komen ze standaard in de wallet van je exchange terecht. Deze wordt online beheerd en is daarom goed te bereiken via je browser of een app. Je kunt de tokens ook uploaden op een offline apparaatje (zogeheten cold wallet). Dit biedt meer veiligheid maar minder gebruiksgemak.

Populous wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!