Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

PotCoin

Potcoin (POT) is een cryptocurrency die gebruikers de mogelijkheid biedt om legale cannabis anoniem te kopen en te verkopen. Het netwerk van Potcoin dient er dus toe om transacties in POT tokens te faciliteren. In dit opzicht lijkt het technische concept wat op die van Bitcoin. De uitvoering is echter volledig gericht op cannabis. Zo heeft Potcoin een peer-to-peer platform ontwikkeld dat verkopers en kopers van cannabis wereldwijd samenbrengt.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
PotCoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Potcoin Koers

Sinds de lancering van Potcoin in 2014 heeft het een aantal jaren geduurd, voordat de koers begon te stijgen. Het magische jaar voor Potcoin was 2017. POT tokens waren toen erg in trek. De torenhoge koersen hielden echter niet lang stand. Eind 2018 stond de koers namelijk alweer ruim onder de €0,2. Sindsdien is de koers wel aardig gestabiliseerd. Een kleine opleving is te ontdekken in 2021.

PotCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Potcoin?

Potcoin is een digitale cryptovaluta met de focus op de cannabismarkt. Het project werd in januari 2014 gelanceerd door drie personen die tot doel hadden het opvullen van het gat tussen enerzijds de legale verkoop van cannabis en anderzijds grote financiële instellingen en overheidsorganen. De oprichters vonden dat de Verenigde Staten achterliepen als het ging om het bijhouden van de laatste economische ontwikkelingen op het gebied van cannabis. Potcoin zou de oplossing moeten vormen. Het platform brengt kopers en verkopers van cannabis samen. Via dit platform kunnen vervolgens anoniem transacties worden verricht. De werking van Potcoin is niet slechts beperkt tot de Verenigde Staten, integendeel zelfs. POT tokens zijn wereldwijd te gebruiken.

wat is Potcoin

Waarom je Potcoin wilt kopen

Waar Potcoin wellicht wat weg heeft van een grote grap, betreft het wel degelijk een professionele digitale valuta met een concreet doel. Wereldwijd is de legalisering van cannabis geregeld het onderwerp van discussie. Potcoin speelt in op de markt door alle partijen die wat te maken hebben met legale cannabis te verbinden door het aanbieden van een overkoepelende valuta: POT tokens. Potcoin wordt steeds meer gebruikt en er is inmiddels dan ook meer dan €1 miljard aan transacties verwerkt. In die zin is Potcoin goed onderweg om de cannabisindustrie te revolutioneren.

Waarom je Potcoin wilt kopen

Waar koop je Potcoin?

Als je POT tokens wil kopen, kan je dit doen bij een zogeheten exchange. Een exchange is een digitale beurs waar kopers en verkopers van cryptocurrencies bij elkaar komen. Voorbeelden van gevestigde exchanges zijn Binance, Bitvavo en Kraken. Voordat je tokens kunt aanschaffen bij een exchange, zal je in het bezit moeten zijn van een account. Deze kan je simpel online aanmaken. Heb je een account? Dan dien je hier nog geld op te storten. Dit kan in de meeste gevallen volledig conform Nederlandse standaarden met iDEAL of bijvoorbeeld een bankoverschrijving. Als het geld eenmaal op je account staat, kun je POT tokens aanschaffen.

PotCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Potcoin

Potcoin biedt een overkoepelende digitale valuta voor de legale handel in cannabis. Transacties worden verricht in POT tokens.

Peer-to-peer

Potcoin werkt met een volledig (decentraal) peer-to-peer platform. Dat houdt in dat transacties kunnen worden verricht zonder tussenkomst van een derde partij. Er zijn geen banken, overheidsinstanties of andere gezaghebbende organen die transacties verslomen, controleren of belemmeren.

Proof-of-Stake

Potcoin werkt met het Proof-of-Stake (PoS) algoritme dat bij het valideren van transacties voorrang geeft aan houders die een grotere hoeveelheid aan POT tokens hebben. Hoe meer tokens je hebt, hoe groter de kans dat je een blok mag creëren binnen de blockchain. Proof-of-Stake is wezenlijk wat anders dan Proof-of-Work.

Oplossing voor medisch gebruik van cannabis

Volgens het team achter Potcoin lopen overheden achter, als het gaat om de legalisering en de distributie van cannabis. Je dient te begrijpen dat dit ook gevolgen heeft voor patiënten die cannabis voor medisch gebruik nodig hebben. Het platform van Potcoin helpt deze patiënten uit de brand door het aanbieden van een overkoepelende token.

Investering

POT tokens kunnen een interessante investering zijn voor in de toekomst. Dat heeft alles te maken met het feit dat er verwacht wordt dat steeds meer overheden cannabis gaan legaliseren. Wanneer Potcoin goed blijft inspelen op de markt, valt er voor dit project wellicht veel te halen.

Potcoin Wallet

Als je POT tokens wil aanschaffen, is het relevant om eens onderzoek te doen naar de wijze waarop je de tokens gaat opslaan. Het opslaan doe je in een wallet. Je hebt daar twee varianten van: een hot wallet en een cold wallet. Een hot wallet is een online cloud-based wallet van een exchange. Je digitale valuta kan je dan beheren via een app of een website. Daarnaast kan je ook kiezen voor een cold wallet. Dit is een fysiek offline apparaatje waar je je tokens op kunt uploaden.

Potcoin Wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!