Power Ledger
Power Ledger is een platform, een blockchain toepassing, waar bedrijven en consumenten peer-to-peer energie kunnen verhandelen.
Het platform van Power Ledger richt zich primair op schone energie, zoals wind- en zonne-energie, die door particulieren en bedrijven wordt geproduceerd en vervolgens wordt gedeeld op een energienet. Het energiebedrijf als tussenpartij wordt hierdoor in feite omzeild.
Power Ledger Koers
Power Ledger is in 2016 opgericht in Australië. De coin kwam in 2017 publiekelijk op de markt, met een ICO (Initial Coin Offering) die destijds iets meer dan 28 miljoen euro opleverde. Met dit geld werd geïnvesteerd in het bewerken van de markt op verschillende continenten en om het team te vergroten.
Begin 2018 werd de all-time high op het bord gezet, ongeveer 1,50 euro. De marktkapitalisatie is momenteel net iets minder dan 194 miljoen euro, waarbij de voorraad in omloop bijna 440 miljoen coins is.
- €10.000 gratis handelskosten
- 230+ soorten cryptovaluta
- Nederlandse exchange
Wat is Power Ledger?
Het doel van Power Ledger is om (het overschot aan) duurzame energie op een vrije markt te plaatsen en gebruikers hierin onderling te laten handelen. Op deze manier worden energietransacties veiliger, transparanter en goedkoper, zonder tussenkomst van een derde partij.
Power Ledger is opgericht om de globale energiemarkt op te schudden en het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Met dit platform is het in theorie mogelijk dat mensen binnen hun lokale gemeenschap hun (zonne-)energie aan buren leveren en verkopen. Net zoals Bitcoin de tussenkomst van banken wil uitschakelen, wil Power Ledger dit met energiebedrijven doen.
Producten van Power Ledger
Power Ledger richt zich vooralsnog op drie producten: xGrid, uGrid en Power Port. Dankzij xGrid, het belangrijkste kenmerk van Power Ledger, kan bijvoorbeeld buurman 1, die zonnepanelen op zijn dak heeft liggen, zijn overtollige energie verkopen aan buurman 2, die geen zonnepanelen heeft.
uGrid is een hulpmiddel voor klanten in een microgrid / ingebed netwerk om goedkope elektriciteitsmeting, big data-acquisitie, snelle microtransacties en micronetbeheer mogelijk te maken. Oftewel: een hulpmiddel voor netwerkomgevingen zoals flatgebouwen, winkelcentra, parken en dergelijke, om de energiestromen en het gebruik van hun netwerk op gedetailleerd niveau te beheren en te bewaken.
Power Port, tot slot, is enigszins vergelijkbaar met uGrid, maar is specifiek ontworpen voor laadstations voor elektrische voertuigen. Dit maakt goedkope en veilige elektriciteitsmeting, verrekening, goedkope betaling, gebruikers-ID’s en integratie met bestaande protocollen zoals Open Charge Point Protocol (OCPP) mogelijk.
Het unieke aan het Power Ledger-platform is dat het individuen in staat stelt om mee te investeren in activa op het gebied van hernieuwbare energie. Het blockchain-grootboek zal naar verwachting een superieure manier zijn om eigendom en inkomstenaandelen voor dit soort projecten te beoordelen.
Waarom je wilt investeren in Power Ledger
Of Power Ledger het op de lange termijn gaat redden, is een open vraag. De intenties van het platform zijn duidelijk, nobel en goed doordacht. Zeker als je het principe van duurzame energie een warm hart toedraagt, is de Power Ledger een goede coin om in te investeren. Power Ledger is reeds actief in diverse landen, er staat een dijk van een team achter en de eerste resultaten zijn al tastbaar en zichtbaar.
Wat investeerders niet moeten vergeten, is dat de weg naar de hemel bezaaid is met obstakels. De obstakels voor Power Ledger bestaan uit:
– gebrek aan medewerking door overheden;
– gebrek aan medewerking door energiebedrijven;
– concurrentie;
– veranderende wetgeving.
Energie en overheid zijn veelal nauw met elkaar verbonden. Je kunt in veel gevallen dan ook spreken van een machts- dan wel monopoliepositie. Deze positie geven overheden en energiebedrijven niet graag op. Power Ledger is in die zin dan ook in redelijk grote mate afhankelijk van besluiten waarop zij op zich weinig invloed hebben. Daarnaast is Power Ledger niet de enige die zich ten doel heeft gesteld om de oneerlijke machtspositie van overheden en bedrijven te doorbreken.
Waar koop je Power Ledger?
De Power Ledger is te koop bij verschillende online brokers. Je kunt terecht bij onder andere Coinbase, Bitvavo, BTC Direct en Bitmeester. In alle gevallen dien je een account aan te maken. Dit kost wat tijd en moeite, vooral omdat veiligheid voorop staat. Maar als je een bonafide persoon bent, ga je hier geen moeilijkheden van ondervinden.
Het hele proces van registratie draait om veiligheid: je moet je ID-bewijs uploaden en een proeftransactie via je bank verrichten om aan te tonen dat jij het bent. Ook werkt het platform met diverse tweestapsverificatie-mogelijkheden. Over het algemeen kun je Power Ledger via je account betalen met creditcard, iDeal of reguliere bankoverschrijving.
Kenmerken Power Ledger
Lees hieronder de bijbehorende kenmerken van de Power Ledger.
Hoewel er veel onzekerheden zijn, lijkt de Power Ledger een interessante langetermijnbelegging. Mocht de interesse voor duurzame energie niet alleen toenemen maar een topprioriteit worden, dan kan Power Ledger een leidende rol innemen.
Power Ledger timmert flink aan de weg en is aanwezig in een flink aantal landen waaronder Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand. Afhankelijk van wetgeving, sentiment en lokale leiders kan dit af- of toenemen.
De cryptomarkt is zeer volatiel en koersen kunnen met de dag alle kanten op schieten. Zowel stijgingen als dalingen met 100 procent komen relatief vaak voor, en dus is voorzichtigheid geboden. Dit geldt ook voor de Power Ledger, want vaak bepaalt het sentiment de koers.
Power Ledger is ambitieus en wil de wereld veroveren. Hoewel het platform afhankelijk is en blijft van externe factoren, worden er meer en meer contracten gesloten en ziet de toekomst er in die zin rooskleurig uit. Power Ledger is een geheel onafhankelijk netwerk (“gedecentraliseerd”, in coin-termen) en draait op het Ethereum-netwerk.
Power Ledger Wallet
Veiligheid gaat voor alles. Zo ook met je Power Ledger coins. Je kunt je aangekochte coins opslaan in je online account bij je broker (bijvoorbeeld Bitvavo of Coinbase). Op zich is dit ook redelijk veilig, maar we kennen allemaal de verhalen van gehackte sites en coins die voor altijd verloren zijn geraakt. Het is daarom verstandig om goed na te denken over hoe je je coins wilt bewaren.
Power Ledger biedt “Wallets” aan, waarbij je je valuta in een beveiligde omgeving kunt bewaren. Een andere optie is om je digitale valuta op te slaan op een externe gegevensdrager zoals een USB-stick. Zolang deze niet met het internet verbonden is, is het onmogelijk voor hackers om aan jouw coins te komen. Nadeel hieraan is dat er nogal wat handelingen nodig zijn om je coins te verkopen.
Betrouwbare exchanges
- €10.000 gratis handelskosten
- 230+ soorten cryptovaluta
- Nederlandse exchange
- Zeer goede support (24/7)
- Betrouwbaar
- Veilig handelen
- Veilig handelen
- Makkelijk in gebruik
- Geen account nodig