Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Pura

Pura is een gedecentraliseerde blockchain, gefinancierd door de oprichters van het bedrijf achter de Blockchain. Deze cryptovaluta is gebaseerd op de Dash coin. De Pura is vooral bedoeld om transacties snel en anoniem te doen, zonder dat hier vertrouwen (in organisaties of personen) of een centrale autoriteit aan te pas komt. Het team achter de Dash coin is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze blockchain die in september 2017 werd uitgebracht.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Pura converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Pura Koers

De koers van de Pura is al enkele jaren vrij stabiel. Alleen kort na de ICO, in 2017 was er sprake van een piek. De Pura was toen even zo’n €0,75 waard.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Pura?

De Pura is – net als de Dash Coin – gebaseerd op de Bitcoin-technologie van Satoshi Nakamoto. De missie van Pura is nadrukkelijk evenveel maatschappelijk als financieel en economisch. Een van de doelen is dan ook om de gemeenschap bij de ontwikkeling van de cryptomunt te betrekken. De maatschappelijke betrokkenheid uit zich in de dienstverlening aan non-profitorganisaties.

Het faciliteren van betalingen aan organisaties met een maatschappelijk doel (via een Pura wallet) is een belangrijk streven van het platform. Ook technologisch innoveert Pura. De Decentralized Autonomous Organization (DAO) werkt met een masternode die kan worden gebruikt voor directe transacties.

pura coin

Waarom je Pura wilt kopen

UPDATE: Pura is niet meer actief op de cryptomarkt.

De Pura is een veelzijdige cryptomunt met nog heel wat rek erin. Zo heeft de munt een eigen gemeenschap, net als andere cryptovaluta’s. Er worden ook concrete stappen gezet om deze coin als algemeen betaalmiddel te introduceren. Zo is het op termijn mogelijk om producten en diensten met de coin af te rekenen.

Waar koop je Pura?

UPDATE: Pura is niet meer actief op de cryptomarkt

Je kunt de Pura via andere cryptovaluta’s aanschaffen op de grotere cryptoplatforms. Als je deze cryptomunt met een reguliere valuta wilt aanschaffen, zet je deze eerst om in een andere cryptovaluta. Via een samenwerking met BitXatm wil Pura dit veranderen. Het is de bedoeling dat de Pura op deze wijze direct in een reguliere valuta kan worden omgezet en vice versa.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Pura

De Pura beschikt over een aantal interessante kenmerken.

Beloningen

Pura werkt met het concept Proof of Adoption. Het voornaamste doel hiervan is de handelaren te belonen die betalingen accepteren in de vorm van Pura.

InstaPay

De Pura is gebaseerd op de functie InstantPay van Dash, heel handig voor handelaren. Het protocol is zo ontworpen dat de munten direct naar de masternode worden gestuurd, waar ze worden vergrendeld.

Mining

De blokken werken met het X11-algoritme voor mining. Wat Pura speciaal maakt, is een algoritme met de naam DeltaDiff. Dat maakt het minen makkelijker en stabieler.

Ervaring

Achter Pura zit een ervaren team van crypto-experts. Dit vergroot de kans op succesvolle ontwikkelingen.

Pura Wallet

Pura heeft zijn eigen Pura wallet. Deze desktop wallet faciliteert directe transacties naar andere Pura wallets en is te downloaden voor de meest gangbare besturingssystemen (Windows, Mac, Android en Linux).

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!