Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Qtum

Qtum is bedoeld als ‘the best of both worlds’: de beste elementen van Bitcoin en Ethereum gecombineerd op een nieuwe, ‘hybride’ blockchain. Op deze blockchain wordt de core technology en beveiliging van Bitcoin gebruikt in combinatie met de smart contracts en het Proof of stake-protocol van Ethereum. Daarmee is het een betrouwbaar systeem met veel mogelijkheden voor bedrijven om er hun business op te bouwen en is Qtum een platform en cryptovaluta met veel potentie.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Qtum converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Qtum Koers

De koers van het Qtum maakte vanaf het begin in de eerste helft van 2017 meteen een flinke stijging door en liftte ook volop mee op de positieve sfeer op de cryptomarkt, wat leidde tot een enorme piek rond de jaarwisseling van 2017-2018. Net als de rest van de markt stortte de koers daarna weer flink in. Na een lange, rustige periode zonder grote ontwikkelingen bewoog het Qtum begin 2021 weer met de rest van de markt mee omhoog. De sfeer op de markt is dus een belangrijke factor voor het koersverloop van Qtum.

Qtum bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Qtum?

Qtum (uitgesproken als Quantum), is opgericht als non-profitorganisatie in Singapore door Patrick Dai, die ook betrokken is geweest bij de oprichting van de crypto exchange BitBay. Het concept van Qtum ontstond vanuit het plan om bruggen te slaan tussen de communities van Bitcoin en Ethereum, en tussen blockchains en de ‘echte’ wereld. Het project trok al snel grote en belangrijke investeerders aan, zelfs uit China waar veel cryptovaluta’s taboe zijn. Dat begon bij de Initial Coin Offering in maart 2017, waarbij in 117 uur tijd 15,6 miljoen dollar werd opgehaald. Daarbij werd 51 procent van de uiteindelijk in totaal beschikbare hoeveelheid Qtum tokens verdeeld.

Qtum is er in het bijzonder op gericht om een Value Transfer Protocol (VTP) te implementeren. Dit protocol moet het mogelijk maken dat in de dagelijkse bedrijfsvoering de blockchain sneller toegepast kan worden. Door intensief gebruik van de blockchain door bedrijven moet de bedrijfsvoering vele malen efficiënter kunnen gaan worden. Daarbij is het de bedoeling dat gestandaardiseerde taken uit handen van de mens genomen worden door technologische oplossingen. Het idee hierachter is niet om banen te laten verdwijnen, maar juist om kapitaal beter te gebruiken.

De ontwikkelaars van Qtum hebben ingespeeld op het feit dat gebruikers vanuit de industrie niet genegen zijn om veel tijd en geld te steken in het leren van minen. Daarom is niet gekozen voor het Proof of work-principe maar het Proof of stake-consensus model. Hiermee is de kans op een goede
adoptie van Qtum groter, omdat mensen de coins op exchanges zullen laten en ze actief zullen inzetten om er meer van te kunnen verkrijgen. Deze keuze maakt Qtum ook een stuk energiezuiniger dan Bitcoin.

Inmiddels zijn er voor de Qtum blockchain al verschillende gedecentraliseerde applicaties gebouwd. Een voorbeeld hiervan is een eigen peer-to-peer mobile streaming platform. Daarnaast is er bijvoorbeeld een handige integratie van de mobiele wallet met iMessage, een applicatie die het mogelijk maakt om vanuit de contactenlijst op een telefoon een persoon een bericht te sturen om een bedrag over te maken. Applicaties als deze zijn te vinden in de store die Qtum heeft ontwikkeld op de blockchain, waar net als bij de App Store en de Google Play Store games en andere applicaties gedownload kunnen worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat gebruikers ook zelf applicaties kunnen ontwikkelen en deze in de store kunnen zetten.

Waarom je Qtum wilt kopen

Qtum is een crpytovaluta die nog steeds veel groei doormaakt. Dat is te zien in een groeiende community die het platform draagt, de toename van het aantal ontwikkelaars dat aan het project werkt en de groei van het aantal partnerships. Zolang er steeds er meer mensen en bedrijven gebruik gaan maken van Qtum, biedt dat een positief vooruitzicht voor de koers op de langere termijn.

Waar koop je Qtum?

Je kunt Qtums kopen op een exchange als Bitvavo. Houd er wel rekening mee dat daar hoofdzakelijk in Bitcoins en Ethereum gehandeld wordt en dat je deze eerst moet aanschaffen om aan te kunnen gaan handelen in Qtums. Daarvoor moet je in de eerste plaats een account aanmaken en daar geld in storten. Dat kan met verschillende betaalsystemen, zoals iDeal, PayPal, creditcard en ook via een bankoverschrijving. Met dat tegoed kun je vervolgens Bitcoins of Ethereum aanschaffen, om daar vervolgens Qtums voor te kopen. Om je Qtums weer om te zetten in euro’s, volg je de omgekeerde weg.

Qtum bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Qtum

Hoewel Qtum veel overeenkomsten vertoont met zowel Bitcoin als Ethereum, heeft het zeker ook onderscheidende kenmerken. Dit zijn een aantal van die bijzondere kenmerken van Qtum:

Account Abstraction Layer

Dankzij de technologie Account Abstraction Layer kunnen meerdere virtuele machines op de blockchain van Qtum worden geïmplementeerd. Zo is het mogelijk om dapps en smart contracts veilig en eenvoudig op een blockchain te ontwikkelen met functionaliteiten die Ethereum nog niet kan bieden.

Simple payment verification

Qtum ondersteunt standaard het protocol Simple payment verification (SPV). Dit maakt het mogelijk om lite wallets voor mobiele apparaten te gebruiken om smart contracts uit te voeren zonder daarvoor de volledige blockchain te synchroniseren. Dat is bijzonder handig, omdat bijna de helft van al het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten.

Energiezuinig

Hoewel Qtum dus deels op Bitcoin gebaseerd is, maakt het gebruik van Proof of stake in plaats van Proof of work. Dat betekent dat er niet gemined wordt en Qtum dus een stuk energiezuiniger is.

Qtum Wallet

Om je Qtum-bezittingen voor de langere termijn te kunnen opslaan, heb je een elektronische wallet nodig. Qtum biedt zelf de online Qtum wallet, en voor op je eigen computer de full node wallet Qtum Core. Een geschikte mobiele wallet voor Qtum is Exodus Mobile. Wil je een veilige wallet die zo min mogelijk in contact staat met het internet, dan kun je voor een hardware wallet van Ledger of Trezor kiezen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!