Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Quant

Hoewel crypto’s vaak worden gepresenteerd als ideale all-in-one oplossingen werken ze vaak maar moeizaam met elkaar samen. Quant (QNT) verbindt blockchainnetwerken met elkaar door gebruik te maken van een overledger.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Quant converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Quant Koers

De eerste bewegingen binnen de grafiek van QNT/Euro zijn te ontdekken in 2018. De koers bleef vanaf een prijs van €0,24 lange tijd stabiel. De grafiek vertoont sinds het voorjaar van 2021 fluctuerende waarden met prijzen tussen €50 en €330. 2021 is een belangrijk jaar geweest voor deze coin, zo wijst de koers binnen de grafiek uit.

Quant bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Quant?

Quant Network (QNT) is een blockchainbesturingssysteem gebaseerd op Ethereum. Het cryptoproject werd opgestart in 2015 door Gilbert Verdian. Het doel van Quant? Het verhogen van de mate aan interoperabiliteit tussen cryptocurrency’s. Dat houdt in dat Quant ervoor moet zorgen dat verschillende netwerken beter met elkaar kunnen samenwerken door ze te verbinden. Quant maakt hiervoor gebruik van een zogeheten overledger. Deze verbindt verschillende blockchains door gemeenschappelijke regels vast te leggen. Deze overkoepelende regels zien toe op alle blockchainnetwerken die verbonden zijn, waardoor de interoperabiliteit tussen blockchains veel soepeler zal gaan verlopen. De limieten van cryptocurrency’s worden door Quant verlegd.

Waarom je Quant wilt kopen

Quant zet een stapje naar achter en beziet het complete plaatje. Veel cryptocurrency’s zijn ambitieus en richten zich op het ontwikkelen van dé perfecte cryptocurrency, maar richten zich niet op interoperabiliteit. Het resultaat? Veel verschillende crypto’s die amper tot niet kunnen samenwerken. Als crypto de toekomst is, zullen op dit vlak stappen moeten worden gezet. Net als het probleem van schaalbaarheid zal de issue van interoperabiliteit zo klein mogelijk gemaakt moeten worden, zodat cryptocurrency’s daadwerkelijk praktisch(er) hanteerbaar worden. Quant zet zich hiervoor in. Vertrouw je op basis van uitgebreide research op dit project, dan zou je het kunnen overwegen om QNT coins te kopen.

Waar koop je Quant

Quant (QNT) kopen tegen de huidige koers doe je bij een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo of Coinbase. Maak alvorens het kopen een account aan en beveilig deze voldoende met twee-factor-authenticatie. Bij de meeste exchanges kun je Quant kopen met euro’s. Doe dit door rechtstreeks te betalen met creditcard of een bankoverschrijving. Bij sommige exchanges dien je eerst geld te storten voordat je QNT kan kopen. Dit is een soort tussenstap. Betalen kan in veel gevallen met onder meer iDEAL.

Quant bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Quant

Het sleutelwoord van Quant (QNT) betreft interoperabiliteit. Het verbinden van blockchains is een relevante stap in de cryptorevolutie.

Overledger

De overledger is een overkoepelend fenomeen dat boven (niet op) verschillende blockchains draait. Het is zelf geen blockchain, maar de toegevoegde waarde ligt juist in het verbinden van blockchains en databases. Een technisch complex maar zeer relevant concept.

Layers

De overledger bestaat uit lagen die allemaal een eigen functie hebben. Zo bundelt de transaction layer alle transacties, slaat de message layer informatie uit transacties en smart contracts op en zorgen de filtering en ordering layer ervoor dat gegevens worden geordend en gefilterd. De application layer is de toplaag.

QNT

De native coin van Quant is QNT. Het wordt gebruikt als intern betaalmiddel. Zo kunnen er bijvoorbeeld licentiekosten van worden voldaan. Maximaal komen er 14,6 miljoen QNT coins in omloop. Het maximum aantal was initieel hoger, maar ligt inmiddels lager omdat er tokens werden verbrand

Samenwerkingen

Quant heeft een indrukwekkende track record als het aankomt op samenwerkingen. Je kunt hierbij denken aan namen als Amazon en Oracle. Dergelijke samenwerkingen vormen het bewijs van het feit dat Quant relevant en grotendeels functioneel is.

Quant Wallet

Ben je van plan om veel QNT-tokens te kopen, denk dan van tevoren na over de wijze van opslag. Je kunt je tokens offline opslaan om maximale veiligheid te waarborgen. Je zou echter ook kunnen kiezen voor een online wallet. Deze biedt doorgaans meer gebruiksgemak, maar minder veiligheid. Het komt neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!