Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Quantstamp

Quantstamp is een cryptocurrency project met de focus op het verbeteren van de kwaliteit van smart contracts. Dit wil het realiseren door een keurmerk in het leven te roepen dat alleen wordt toegekend aan smart contracts die kwalitatief sterk genoeg zijn.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Quantstamp converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Quantstamp Koers

Quantstamp (QSP) werd in 2017 gelanceerd via een ICO. De koers heeft in dat jaar wat volatiliteit mogen ervaren. De all time high die begin 2018 werd bereikt, bleek niet houdbaar, waardoor de koers zakte naar een veel lagere hoogte onder de €0,15.

Quantstamp bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Quantstamp?

Quantstamp (QSP) is een cryptocurrency project dat wordt gerund door het bedrijf Quantstamp. Het besloot in 2017 via een ICO de cryptomarkt te betreden, nadat aanvragen tot financiering werden afgewezen. Quantstamp wil een keurmerk uitbrengen voor smart contracts. Tegenwoordig worden er namelijk veel tokens uit de grond gestampt, bijvoorbeeld vanuit het Ethereum platform, terwijl deze lang niet altijd stabiel genoeg zijn. Smart contracts die goed genoeg scoren op factoren als veiligheid, fouten en instabiliteit, verdienen een keurmerk. Quantstamp zal twee rapporten opmaken: een publiek rapport met de kernpunten en een uitgebreid privérapport voor de ontwikkelaars. Het bedrijf hoopt hiermee de cryptomarkt te verbeteren.

Quantstamp rapporten als keurmerk

 

Waarom je Quantstamp wilt kopen

Platforms, zoals die van Ethereum, hebben het erg gemakkelijk gemaakt voor ontwikkelaars om nieuwe cryptomunten in het leven te roepen. In de praktijk kan dit echter niet alleen als een voordeel worden gezien. Het gevolg is namelijk een onbeheersbare stroom aan nieuwe cryptocurrencies waarvan de kwaliteit maar amper wordt gecontroleerd. Quantstamp levert op dit vlak een zeer relevante aanvulling door een keurmerk in het leven te roepen. Wanneer dit keurmerk waarde gaat krijgen, zal Quantstamp naar verwachting verder groeien.

Quantstamp kwaliteitsverwachtingen

Waar koop je Quantstamp?

De native token van Quantstamp (QSP) kan je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Dit is een (digitale) handelsomgeving. Het is belangrijk om een exchange te kiezen die goed bij je past. Wanneer dit is gelukt, kan je overgaan tot het aanmaken van een account. Dit kan gemakkelijk online en kost niet veel tijd. Hierna kan je geld storten op je account. Bij de grotere exchanges kan dit met iDEAL.

Quantstamp bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Quantstamp

Quantstamp heeft een unieke missie die daadwerkelijk toegevoegde waarde kan leveren in de (crypto) wereld van vandaag en morgen.

QSP

De native token van Quantstamp (QSP) wordt gebruikt als beloning voor mensen die beveiligingsrisico’s opsporen in de code van bestaande smart contracts. Het zal dus met name voorkomen bij beveiligingsexperts. De tokens worden ook regulier verhandeld via exchanges.

Gedreven team

Het team achter Quantstamp bestaat uit ten minste acht personen die allemaal verstand van zaken hebben. Zo hebben ze onder meer gewerkt bij Microsoft, Google en Amazon. Aan expertise, mede op het gebied van ontwikkeling, zal het dus niet liggen.

Keuring

Een ontwikkelaar kan zijn smart contract indienen bij het team van Quantstamp voor een keuring. Aan de hand hiervan zullen twee rapporten worden opgesteld. Eén algemeen rapport voor publicatie en één specifiek rapport voor de ontwikkelaar zelf. Quantstamp is een validatie tool.

ERC20

QSP is een token die voldoet aan de ERC20 standaard. Dat houdt in dat het voldoet aan een aantal minimumvereisten, onder meer op het vlak van veiligheid, transparantie en verhandelbaarheid. Daarnaast is het hierdoor gemakkelijk op te slaan in verschillende ERC20 wallets.

Quantstamp Wallet

QSP kan je opslaan in een wallet die ERC20 tokens ondersteunt. Je kunt kiezen voor de ingebouwde online wallet van je exchange. Je tokens staan dan online opgeslagen en zijn bereikbaar met je inloggegevens. Je kan je QSP tokens ook offline opslaan op een fysiek apparaatje (hardware wallet). Je tokens zijn dan minder tot niet kwetsbaar voor hackers.

Quantstamp wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!