Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ravencoin

Een cryptocurrency gebaseerd op Bitcoin en Game of Thrones? Dat kan alleen Ravencoin (RVN) zijn. Bij deze crypto ligt de focus op de uitwisseling van assets via de blockchain.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Ravencoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Ravencoin Koers

De RVN/Euro koers begon te lopen in het najaar van 2018 vanaf een prijs van ongeveer €0,025. In 2019 vertoonde het wegens een hoge volatiliteit veel verschillende waardes binnen de grafiek. Tot het voorjaar van 2021 was er sprake van enige stabiliteit, waarna de prijs flink steeg naar een waarde van meer dan €0,18. De koers van deze coin vertoont sindsdien veel bewegingen.

Ravencoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Ravencoin?

Ravencoin (RVN) is een cryptocurrency die is ontstaan door een hard fork van Bitcoin. Dat houdt in dat de gegevens van Bitcoin op een zeker moment zijn gekopieerd en zijn meegenomen naar het nieuwe project Ravencoin. Laatstgenoemde coin zou op veel vlakken beter dan Bitcoin moeten zijn. Zo bestaan er 21 miljard Ravencoins in vergelijking tot de 21 miljoen Bitcoins en is de blocktijd korter. Laatstgenoemde zorgt voor een verbeterde stroomlijning van het netwerk, waardoor transacties snel kunnen worden gecontroleerd. Ravencoin richt zich op het verwerken van activa via de blockchain. Het gaat dus niet alleen om transacties. In die zin heeft het veel weg van Ethereum, ook al werkt Ethereum alleen met smart contracts.

Waarom je Ravencoin wilt kopen

Ravencoin kopen kan interessant zijn. Deze crypto pakt de ‘tekortkomingen’ van Bitcoin aan en slaat tegelijkertijd een nieuwe weg in. De blockchain van Bitcoin is eigenlijk prima geschikt voor het verzenden van bezittingen, alleen men kwam hier pas laat achter, waardoor de blockchain er niet op is ingericht. Nodes en wallets zullen de activa niet herkennen. Ravencoin lost dit op door hun hele ecosysteem vanaf de lancering in te richten op digitale verplaatsingen en het kopen van assets.

Waar koop je Ravencoin?

Ravencoin (RVN) kun je met fiatgeld, bijvoorbeeld met de euro, kopen bij een exchange. Deze coin behoort over het algemeen tot het aanbod van de meeste (grote) exchanges. Een account aanmaken is snel geregeld en kan gewoon online. Betalen doe je bij de betere exchanges naar Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDeal. Bij sommige exchanges kan je RVN direct kopen zonder eerst geld te storten. Bekijk de huidige koers in de live grafiek, zoek een juist moment en stap in door RVN te kopen.

Ravencoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Ravencoin

Ravencoin is een onderscheidende crypto, nu het zich niet alleen richt op betalingsverkeer, maar ook op het verplaatsen en kopen van activa.

ASIC-resistant

Het Proof-of-Work algoritme van RVN is volledig ASIC-resistant. Dat houdt in dat RVN niet kan worden gemined middels een geavanceerde ASIC-miner die het altijd zal winnen van de thuis-miner. Hiermee wordt het minen van deze crypto aantrekkelijker.

Game of Thrones

De naam Ravencoin is gebaseerd op de populaire serie Game of Thrones. In deze serie kwamen raven geregeld aan bod als boodschappers. De functie van raven binnen deze serie heeft de ontwikkelaars van Ravencoin geïnspireerd tot het kiezen van de daaraan gerelateerde naam.

Weinig schaarste

In totaal komen er maximaal 21 miljard RVN coins in omloop. De toegevoegde waarde van het hebben van veel tokens? Er is minder schaarste, waardoor RVN eerder praktisch zal worden toegepast in plaats van dat het zuiver een investering is.

Geen pre-mining

Ravencoin heeft geen RVN tokens bij voorbaat gemined. Dit komt simpel gezegd omdat Bitcoin ook niet deed aan mining bij voorbaat. Ravencoin blijft ondanks het hebben van een afwijkende visie immers een hard fork van Bitcoin.

Ravencoin Wallet

Overgegaan tot het kopen van RVN tokens als langetermijninvestering? Dan is het belangrijk om de tokens veilig op te slaan. Ga je voor gebruiksgemak, dan kan een online (exchange) wallet veel uitkomst bieden. Een veiligere optie is de – minder gebruiksvriendelijke – hardware wallet. Hierin bewaar je je crypto tokens offline.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!