Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Request Network

Request Network (REQ) is een cryptoproject dat zich vooral als betaalnetwerk uitgeeft. Het zou tussenpersonen binnen transacties overbodig maken.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum

Request Network Koers

REQ is de native coin van Request Network. De koers binnen de grafiek van deze coin begon te lopen in 2017 – vanaf een waarde van €0,045. Binnen drie maanden steeg de koers naar een prijs van €0,80. Zoals de grafiek uitwijst, was deze prijs niet houdbaar, waardoor de koers weer daalde. In 2022 is verdere volatiliteit te ontdekken.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Request Network?

Wat het in 2017 opgerichte Request Network (REQ) precies inhoudt, wordt grotendeels uitgelegd door de naam van het project zelf. Het is een betalingsplatform dat onder meer kan worden gebruikt om betaalverzoeken te versturen. De toegevoegde waarde van Request Network ten opzichte van reguliere fiatgeldbanken is dat betalen ook met crypto kan. Wil je graag Bitcoins ontvangen, maar heeft de ander bijvoorbeeld alleen Ethereum? Dan zorgt Request Network voor de overzetting en omrekening, waardoor je gewoon Bitcoins zult ontvangen. Extra bijzonder is het feit dat betalen via Request Network ook kan met fiatgeld, zoals de euro. Ook in dat geval zet het je euro’s om in de (digitale) valuta die de ontvanger wenst.

Waarom je Request Network wilt kopen

Hoewel veel cryptocurrency’s dé valuta van de toekomst willen worden, heerst er nog een aantal praktische bezwaren. Een van die bezwaren betreft het feit dat er geen betaalverzoeken kunnen worden verstuurd voor betalingen met crypto. Dit probleem wordt doorgetrokken naar bedrijven die facturen moeten sturen naar hun debiteuren. Het platform van Request Network elimineert dergelijke problemen, door betalingen met cryptocurrency’s mogelijk te maken. Request Network kan daarbij worden geïmplementeerd bij (facturatieprogramma’s van) bedrijven en kan valuta moeiteloos omzetten. Wanneer betalingen met crypto daadwerkelijk de toekomst worden, zou Request Network (REQ) een belangrijke rol kunnen spelen bij deze revolutie

Waar koop je Request Network?

De native coin van Request Network is REQ en kun je kopen bij een exchange, zoals Bitvavo of Coinbase. Voordat je REQ daadwerkelijk kunt kopen, dien je eerst (online) een account aan te maken. Nadat je account is aangemaakt, kun je fiatgeld (zoals de euro) of cryptocurrency’s storten in je wallet. Hiermee kan je REQ kopen. Soms kun je ook rechtstreeks REQ kopen. Je hoeft dan niet eerst geld te storten. Betalen kan vaak met creditcard, bankoverschrijving of iDEAL.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Request Network

Request Network (REQ) zou betalen met digitale valuta een stuk gemakkelijker moeten maken

Transparant

Request Network betreft een volledig transparant netwerk. Alle betaalverzoeken en betalingen worden opgeslagen op de blockchain en zijn inzichtelijk. De blockchain valt amper te manipuleren, waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Daarnaast biedt het gebruiksgemak, omdat je precies weet of er al is betaald.

Factureren

Request Network is ook geschikt voor professioneel gebruik. Er kunnen professionele facturen worden verstuurd die volledig voldoen aan de geldende normen. Een bedrijf kan middels een factuur elke gewenste valuta verlangen van een debiteur

Valutaonafhankelijk

Request Network is als zodanig valutaonafhankelijk en werkt dus cross-valuta. Als je niet beschikt over de valuta die wordt gevraagd, kun je simpelweg betalen met de valuta waar je wél over beschikt. Request Network regelt de omzetting.

Peer-to-peer

Wanneer je betaalt via Request Network passeert jouw geld niet verschillende stations die allemaal commissie pakken. Sprake is van een P2P (peer-to-peer) netwerk. Hierdoor worden betalingen met een internationaal karakter een stuk goedkoper en minder complex.

Request Network Wallet

Ga je REQ coins kopen? Denk dan alvorens je gaat kopen aan de wijze van opslag. Overweeg een online wallet wanneer je gaat voor gebruiksgemak. Kijk eens naar een offline wallet wanneer je waarde hecht aan maximale veiligheid. Het type wallet dat je na het kopen van REQ gaat gebruiken, komt neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!